Thursday.


Det finns ingen hejd på dom. Drömmarna.
Inatt mina vänner blev jag uppringd av SJ. De erbjöd mig ett jobb, jag vet inte riktigt som vad, men någon slags värdinna skulle jag jobba som. Jag gick runt lite i stationshuset och gjorde vissa uppgifter. Men den största uppgiften kom ändå när pappas chef kom med sin son, han var drygt 8 år och skulle åka själv för första gången. Han bad mig att hjälpa sonen att byta tåg vid rätt hållplats. Men tyckte jag, det borde han väl klara själv. Då visar det sig att sonen har adhd/damp och faktiskt inte alls klarar detta. Så jag, och någon annan, tror det var Johanna, åker med sonen. Sen börjar vi närma oss hållplatsen där han ska byta tåg, men då måste han gå på toa, bara det att toaletten var upptagen, och han vägrar hoppa av tåget innan han fått gå på toa. Så det hela slutar med att vi inte hinner hoppa av, och han missar tåget som han ska byta till. När jag berättar detta får han ett utbrott och börjar rabbla "makaroner, makaroner, makaroner". Jag gör likadant för att han ska bli lugn. Sen övergår han till "köttbullar, köttbullar, köttbullar".
Sen vaknade jag. Torsdag morgon klockan 07.00. Allt är som vanligt.
Spontant känner jag; sluta aldrig förvånas...


Idag hade vi övning. Jag och den andra Bergdahlstjejen i klassen blev tilldelade ett rum, och dagens uppgift var retinoskopi. Och hur bökigt det än är, hur mycket man snurrar, vrider och vänder, hur mycket fel man än tycker att man gör, så hamnar man på något vänster ändå rätt i slutändan. Very good job Sara fick jag som betyg idag - sweet!
Sen hade vi grupparbete. Jag krånglade ju till det lite igår, och när man har gjort det får man minsann lov att krångla tillbaka. Så jag ställde mig och bakade kladdkakemuffins till gruppen igår vid klockan nio på kvällen för att krångla tillbaka mitt krångel.


Nu har jag pratat i telefon i 1,5 h. En halvtimme med min mor. Och en timme med min syster. Vi är lika sociala båda två, kanske 20 minuters effektivt "prat", resten av tiden sitter vi tysta. Men jag tycker om henne ändå :)


Vad ska vi göra? Ta katten i svansen och köra!
Nu ska jag och Agathisen kojsa.


PUSS.


Testing.


Nu har det äntligen kommit en blogg-app så jag testbloggar direkt från phillen just nu!

Indoorwalkingen var grym! Som spinning, fast på en maskin som ser ut ungefär som en crosstrainer. Dock var passet visst mer än 30 min, det stod fel på schemat, men jag gick tidigare för att hinna till stepen. Och stepen levererade som vanligt! Dock blir det så sjukt varmt i salen, så man svettas mer än vad man blir fysiskt trött. Men det är ett skönt pass ändå!
IW kommer det iallafall bli fler gånger!

Nu har jag plockat fram frulle, packat skolväskan och förberett allt inför imorgon - bara för att kunna sova så länge som möjligt. Hoho. Dags att sooova!

PUSS!


Onsdag.


Halv nio är ju inte ens tidigt. Men lik förbaskat så skulle jag kunna döda för att få ligga kvar i sängen på morgonen. Idag var det en toklång föreläsning, men oj så intressant! Det var ett försmak på kursen "ögats sjukdomar" som vi ska lästa här näst.
Efter föreläsningen skulle vi egentligen haft gruppövning, men jag hade missuppfattat det hela, för jag trodde att vi skulle ha det imorgon. Så det hela blev lite dumt och vi får ta det imorgon istället, vilket jag tackar hjärligt för. Det var ett tvättids/tvättkorgskris-problem som ställde till det hela.

Nu är iallafall tvätten tvättad och jag har fått en hel del gjort mellan maskinerna. Nu måste jag ta en tripp till biblioteket och lämna lite böcker. Sen väntar en kväll på friskis. 30 min indoor walking, ett nytt pass som jag tycker låter spännande. Efter det blir det 60 min step. Hejaheja!

Imorgon tar jag en väldbehövlig sovmorgon. Sen är det klinisk övning och efter det grupparbete. Och imorn vet jag minsann om att det ska vara!

PUSS!

Måndag.


Kom precis på att jag skulle sovit middag när jag kom hem. Bara för att jag var så himla trött i skolan idag. Tyvärr förträngde jag detta, men kom på det nu, för jag kom på mig själv med att nicka till över plugget.

Sitter i detta nu och läser om binokulära avstämningsmetoder i Elliot. Ett roligt moment i vardagen. Att plugga. Det går faktiskt framåt. Jag har ju min superbraiga översättningspenna som hjälp när jag inte förstår vad som står.

Snart ska jag göra mig iordning för att gå till skjuthallen. Känner dock att det kanske är lite dumt för att jag är så trött. Men jag måste dit ändå. Bara för att det är så mysigt att skjuta, och för att det är skönt att tänka på något annat en stund.

Pussen.

Kränka, kränkte, kränkt.


Jag kräks på ordet kränk. Inte lätt att skriva en text om en kränkt person och en person som kränker utan att använda kränk-ordet alldeles för många gånger.
Ohälsosamt många gånger.
Fem gånger är mitt högsta bud jag har att ge, i en och samma mening.
Dags att söka synonymer för ordet kränka...

Jag bjuder idag på ett filmklipp. Istället för Simon's katt kan vi döpa om den till Sara's katt. Enjoy!


Sontag.


Frågan är...
Varför går det bara att öppna burken med tomatgojs från botten med min konservöppnare?
Och nästa fråga är...
Varför jag kan inte lära mig att läsa vad det står på burken med tomatgojs innan jag köper den. Ännu en gång kommer jag hem med hela tomater på burk istället för krossade. Även denna gången åker saxen ner i burken - köttaaaaaa. Det ser ut som att jag mördat någon med saxen när jag är färdig i burken.

Idag började vi med vårt grupparbete. Väldigt dryga frågor. Och man ska skriva en halv A4'a sida om varje fråga. Jag har en känsla av att min kunskap inom ordbajsning måste friskas upp rejält om det ska gå ihop sig.

Just nu sitter jag och väntar på att klockan ska bli halv sex så jag kan boka in mig på stepen till onsdag. Sen ska jag plugga lite. Ikväll visas de ja vu (inte en aning om hur det stavas) på tv. Senaste gången jag kollade på den somnade jag efter häflten, men den första halvan var iallafall väldigt bra. Så idag är mitt mål att se färdigt hela filmen. Till filmen ska jag äta kladdis! Mihihihi!

Puss.

Samstag.


Jag började dagen med att vakna halv sju. Allt är som det ska. Jag somnar om. Vaknar. Somnar om. Vaknar. Und zu weiter. Varje gång jag vaknar överväger jag om jag verkligen orkar gå på stepen som jag bokat in mig på. När jag övervägt det hela ca 25 gånger har klockan hunnit bli nio och jag år upp, äter frulle, diskar, tittar på nyhetsmorgon, sen rumpar jag mig iväg till friskis och deltar i step-passet. Och som alltid är jag nöjd när jag går därifrån och undrar varför jag ens övervägde att stanna hemma. Skön start en lördag tycker jag.

Ikväll blir det lugnt. Ingen utgång, på grund av brist av ork och pepp. Kanske är det bra. Jag orkar inte må dåligt imorgon. Jag ska nämligen tillbringa x antal timmar på bibblan och göra ett grupparbete, och efter det ska jag, om tiden räcker till, öva på skolan.

Nu ska jag fortsätta läsa kränk-boken. Den måste vara utläst tills imorgon och jag har några sidor kvar att beta mig igenom.

Puss.

Fredag it is!


Är precis hemkommen från restaurang Italia där jag har ätit gomaten med finisarna Maja och Martin. Dock blev det inte pizza som jag varit så himla sugen på, utan det blev sovlaki med klyftpotatis istället, så nu är magen glad. Och när magen är glad, så är Sara glad. Trevlig kväll med trevligt sällskap ♥

Snart kan jag börja blogga på kinesiska med! Dock blir det ingen kurs på komvux. Nä. Jag och Johanna har slagit våra kloka huvuden ihop och ska lära oss själva. Textbok, övningsbok och ljud-cd är beställd, så när väl böckerna kommer ska vi börja plugga kinesiska på egen hand. Det ska bli väldigt spännande att se hur det går! Ett litet roligt inslag i den annars så ögoninriktade vardagen jag lever i är det iallafall!

Imorgon har jag bokat step på förmiddagen, sen ska jag plugga och på kvällen blir det kanske en sväng till Mackan som ska ha kalas, med Majsen.

Nu ska jag kolla kvällens idolavsnitt på datorn och gosa med Agatha. Myyys!

PUSS.

Fortfarande torsdag.


Kränkta människor samarbetar inte är en bok som praktiskt taget alla borde läsa. Lärare, tränare, elever, barn, folk som arbetar med människor (optiker till exempel). Alla helt enkelt. Även fast hon som författat boken verkligen vrider allt man kan tänkas säga, till en kränkning, så tycker jag att den är bra, och den har iallafall fått mig att tänka efter. Mission tänkinnandutalar börjar nu.
Jag har fått upp många tankar med gånger jag bara hade velat haft den här boken och tyckt upp den i näsan på vissa.

Jag är sjukt sugen på pizza. Varje gång jag cyklar förbi pizzeria Funkabo känner jag hur doften av pizza invarderar mitt luktsinne och skickar signaler till min hjärna som sedan börjar producera dregel. Längtan efter pizza är enorm just nu. Haha. Jag är sjuk. Riktigt så funka(bo)r det kanske inte. Men jag måste medge att jag är sugen.

Jag är också sjukt sugen på att läsa kinesiska. Eller mandarin kanske man säger. Men jag undrar om jag skulle få ihop det med resten av skolan, eller om det bara är dumt att hoppa på en kurs. Man kan ju läsa på kvartsfart, så det kräver ju inte jättemycket tid. Och det går inte att läsa över sommaren. Sååå, min enda chans är att göra det nu, eller att vänta tills efter jag är färdig optiker. Men, vem orkar vänta? Tror jag ska googla komvux kalmar och skicka iväg ett mail. Lite efterforskning måste man ju iallafall få göra. Hoho.

Puss.

Torsdag.


Kände mig för en kort stund vuxen. Ica bankkort. Men sen blev jag nerdragen till jorden igen. Ica bankkort student. Fina grejer det där. Dubbel bonus och på vissa varor får man dubbel rabatt.

Var på skolan på förmiddagen och övade med Ellinorish. Vi retinoskoperade varandra. Och det gick väl helt okej. Förutom att jag var ute och cyklade rejält på hennes ena axelläge. Men slutresultatet blev bra!
Jag är fortfarande förundrad över min underkorrigering. Om det Ellinor fick fram på mig stämmer, så ska jag ha +8 på vänster och glasögonen jag har nu är +6,75, samt typ +7,75 på höger. Höhö. Men, jag känner ju inte att det är något problem, inte än så länge iallafall, så jag får klara mig med glasögonen jag har ett tag till.
Sen gick vi till verkstaden en stund och rättade till våra fel på inlämningsuppgiften, som jag förövrigt blir ganska galen på. Men nu är den inne för rättningsomgång no 2.

Nu ska jag boka biljetter hem till jul för sis och Micke. Anledningen till att lillasyster får göra jobbet är för att dom är i Turkiet med Mickes päron på solsemester och våra päron är på weekendresa i Tyskland. Så stackars lilla Sara som får sitta i blåsiga och höstiga Kalmar och kämpa med plugget får göra jobbet. Ska dock först tänka efter riktigt noga om hon har varit snäll nog för att komma hem till jul. Kanske ska jag boka biljetten någon annan stans. Till Jukkasjärvi kanske. Eller transibiriska järnvägen. Hoho. Tål att tänkas på.

Puss.

Onsdag.


Man får ju som passa på att blogga när det är reklam. Det är ju Bonde söker fru just nu, och jag tror minsann inte att jag är inte den enda som sitter bänkad framför tv'n. Hoho.

Denna veckan är ju nästan lite för slö. En föreläsning på 1,5 h, det är ju knappt lönt att gå till skolan. Tur att jag och Anna hade bokat in oss för övning efter det. Vi körde på ganska bra en stund. Men som vanligt spårar det ju ut för eller senare, så det slutade med att vi inducerade rejäla forier hos varandra. Eller ja, på Anna fungerade det ju bra iallafall. Mina ögon hoppade tydligen fram och tillbaka och jag såg dubbelt hela tiden. Men kul var det iallafall. Och tro det eller ej, det var lite lärorikt med.
Blev lite längre än planerat i skolan. Var hemma runt halv fyra, och då hade jag inte ätit sen frukost, så jag kokade ihop lite mat, sen trampade jag iväg till friskis och var med på stepen. Sjukt bra pass idag! Ledaren var på topp, så hon körde slut på oss. Lång konditionsdel och dubbla finallåtar. Riktigt skönt!

Imorgon är vi lediga. Jag och Ellinor ska öva på förmiddagen, sen får vi se vad resten av dagen erbjuder.

Nu är reklamen slut och jag ska återgå till bönderna.

PUSS.

Hoho.


Ett aerobicpass, ett idolavsnitt och ett telefonsamtal med Karin senare sitter jag i soffan och dricker varm mjölk med västerfärnebohonung i och mår ganska gott. Hostar gott gör jag också. Men inte föräns efter morgondagens steppass tänker jag erkänna att jag inte är tillräckligt frisk för att träna.

Nu måste jag ta och skaffa mig premium på spotify igen. Tänkte att jag skulle klara mig utan ett tag, men det höll väl typ två veckor. Jag får ju spunk när jag inte kan lyssna på telefonen och när låtarna helt plötslig inte får spelas längre för att man lyssnat fler än fem ggr. Och den där förbannade reklamen också. Är det någon reklam som är irriterande så är det den på spotify. Näh, nu blev jag irriterad.

Innan jag slår igen ögonen ska jag slå en pling på gitarren. Typ björnen sover eller Idas sommarvisa. Det är väl i princip vad jag kan och kom ihåg av min tid som gitarrist. Hoho.

Puss.

Tisdag.


Idag har vi haft övning. Plus att det blev mer än en timmes föreläsning innan vi fick gå loss på foroptern i undersökningsrummen. Det gick ganska hackigt, men metoderna sätter sig bättre och bättre dag för dag.
Efter övningen hängde jag och Ellinor i verkstaden en stund. Jag mätte färdigt de två glasen jag hade kvar, så nu har jag äntligen lämnat in den uppgiften med. Nu ska jag bara sammanställa presbyopiuppgiften så att jag får den ur världen.

Just nu sitter jag och pluggar och håller på att dö av smärta i min rygg. Gårdagens skyttepass har nog sin del i det hela. Plus att vi satt på golvet under föreläsningen idag. Och ytterligare ett plus att jag inte är jätte-ergonomisk när jag arbetar vid foroptern. Måste få in ett bättre sätt, annars kommer min rygg gå av på hälften inom snar framtid.

Nähä. Nu har jag bokat reservplats på aerobicen ikväll. Om jag inte får någon plats så överväger jag att ta en vända till gymmet, eventuellt sätta mig i soffan och avnjuta resterna av äppelpajen istället.

PUSS.

Måndag.


Jag tycker att det hela börjar bli ganska komiskt just nu. Och skönt är väl det. På sätt och vis.

Var på skolan och övade idag på förmiddagen. Sen tvättade jag fyra maskiner tvätt. Glömde tvätten i torkskåpet men kom som tur var på den innan grannen skulle hänga in sin tvätt där.

Jag fick också svar från skyttetränaren idag och jag var mer än välkommen att träna. Så jag lastade skytteväskan på cykelramen och krängde på mig geväret på ryggen och rumpade mig iväg till skjuthallen. Första träningen sen januari och det var riktigt kul att skjuta! Första tio skotten var ren katastrof men när jag väl klarat av de så gick det helt okej. Sköt 40 skott och fick ihop 378, många skitskott men också förvånat många som både kändes riktigt bra och verkligen satt där dom skulle - i tian. Det går knappt att beskriva känslan av när man riktigt känner att man skjuter en tia. Magiskt.
Nu ska jag försöka hålla i träningen. Mitt mål är att ta mig dit minst en dag i veckan. Men eftersom jag inte har fri tillgång så får vi se om jag får ihop det med skola och annat. Det är iallafall skönt att ha kommit tillbaka igen. Och det bästa är att det känns kul, inte som ett måste.

Nu måste jag sova. Imorgon väntar 3,5 h klinisk övning på förmiddagen. Sen ska jag mäta färdigt mina inlämningsglas efter det tänkte jag.

Puss!

Söndag.


Nu har jag radat upp alla nya metoder vi lärt oss i optometri II för att försöka få lite bättre koll på allt som ska in, innan tentan. 22 stycken kom jag fram till. Härliga tider!
Tur jag ska spendera en stund i undersökningsrummen tillsammans med lite härliga klassisar imorgon på min lediga dag.

Idag har päronen varit här. Mycket trevligt tycker jag. Jag har fått hjälp med diverse saker. Bland annat att rensa avloppet i handfatet - YES! Nu slipper jag borsta tänderna i diskhon, vilken jag gjort i en vecka nu, bara för att det är så schweinigt äckligt när vattnet inte rinner ner när man just borstar tänderna...
Sen har jag fått upp nya gardiner i vardagsrummet, och två nya hyllor är uppsatta. Mycket fint! Samt att papi pumpade mina cykeldäck, så nu slipper jag rulla runt på innerdelen (vad heter det? ekrarna?).
Jag har också gjort en synundersökning på min mor. Det gick lite sisådär. Ska försöka sammanställa mina resultat imorgon och se vad jag fick ihop av det hela.
Mami hade gjort kroppkakor som de tog med och som vi åt till lunch. Jag tycker faktiskt att det är ganska gott. Iallafall hemmagjorda. De första som jag åt på Öland i somras kan jag väl inte påstå va någon större hit. Nä, mammas är bättre, som med typ all mat.
Till eftermiddagsfikat bakade vi en äppelsmulpaj. Supergod! Det var med flingsalt i, så den blev något utöver det vanliga. Men ruskigt god!
Jag fick också provköra papis nya bil. Mycket spännande. Den har automat så det var lite knivigt att låta bli att trampa på någon koppling eller röra runt bland växlarna. Men både vi och bilen överlevde färden.
Både jag och Agatha tyckte att det var roligt att ha päronen här! Det har med andra ord varit en toppendag!

Nu ska jag kojsa. Agatha har redan slocknat i sin bädd. Imorgon väntar övning, tvättning, plugg och kanske ett träningspass. Förkylningen har inte riktigt lagt sig än, men det praktiskt taget skiter jag i. Jag har också mailat ordförande i skytteföreningen om när luftsäsongen börjar. Och jag vet att de, iallafall förra säsongen, hade ståendeträning på måndagar. Så får jag svar imorgon så ska jag försöka rumpa mig iväg till skjuthallen. Som tidigare sagt är jag rejält sugen och i behov av ett träningspass vid skjutbänken och Frans skulle definitivt behöva dammas av nu. Annars får jag vänta till torsdag när det är allmänträning... Åh vad jobbigt.

Puss!

Lördag.


Fruktansvärt dumt att ge sig ut och springa med förkylning och halsont känner jag just nu. Men det är lätt att vara efterklok. Det var iallafall både skönt och välbehövligt att springa och jag tror minsann att det blev ett nytt rekord på rundan.

Imorgon kommer mina älskade päron hit på besök över dagen. Wiiie!

Nu måste jag bädda ner både mig och Agatha så att vi är pigga tills imorgon!

PUSS!


Torsdag.


Ååååååå HELG! Fint som tusan!

Jag överlevde dagen som jag aldrig trodde skulle ta slut.
Först fick jag sitta som patient på biomikroskopigenomgången. Kanske för att jag har kontaktlinser eller för att Baskar har någon sorts förkärlek till mig... Han sa att jag borde låta ögonen vila från linserna någon gång ibland, för jag har många blodkärl som är för nära iris.. Annars verkade mina ögon må helt okej.
Tillbringade 1,5 h i verkstaden. Mätte färdigt mina single vision-glas. Sen var det lunch-möte med vision for all. Något jag mer än gärna skulle vilja deltaga i. Om man är aktiv i organisationen och har en bra idé för examensarbete så kan man få chans att följa med och samla information till sitt arbete utomlands. Det dom gör är att samla in begagnade glasögon, mäter vad de har för styrkor och fräschar upp dom så gott det går. Sen åker de iväg till länder som Peru, Bolivia och Nicaragua och besöker deras slumområden. Där gör de synundersökningar och försöker att lämna ut glasögon med så lik styrka som möjligt, till personer som inte har råd att köpa glasögon själva. Helt fantastiskt! Det var en man som hade typ minus tolv i styrka och aldrig haft glasögon. Snacka om att en helt ny värld borde ha öppnats för honom när han fick glasögon på sig.
Efter lunchmötet tillbringade jag ytterligare två h i verkstaden. Fortsatte att mäta upp glasögon och snicksnacka med fina klassisar.
Till sist hade vi övning. Vi övade det som vi lärde oss teoretiskt igår. Att hitta astigmatism med retinoskopi. Det var lika svårt som det var igår och jag var helt confused. Baskar försökte hjälpa oss men det var förvirrande ändå. Sen kommenterade han att jag looked good in glasses. Kanske var det en hint för att jag borde undvika linserna ett tag...

När jag kom hem så kom Agatha och mötte mig vid dörren. Vi gick och la oss i soffan och myste. Hon somnade på min mage. Precis vad man behöver efter en dag av denna sort.
Ikväll ska jag inte göra ett piss. Jag är lite tröttish och lite förkyldish. Näsan börjar korka igen och jag känner mig lite matt. Villintevillinteblisjuk!!

Imorgon ska det inte ställas någon väckarklocka - för jag ska sooooova! GÖÖÖÖÖÖÖTT!

PUSS.

Onsdag.


Dagen började med osämja mellan mig och kissen. Jag satt i soffan och åt fil, satte ner skeden i skålen för att sätta igång tv'n och då passade hon på. Den lilla rackaren. Hon satte tassen på skeden, liiite för hårt, och gör en katapult. Ni vet? Det skjuter ut fil och flingor över filten. Och jag som har dåligt morgonhumör redan innan...
Efter det hoppar hon upp på soffbordet, men glider ner, med tassen fast i duken. Så ljuslyktorna åker i backen. Som tur var höll dom. Men ändå. Gah!

Resten av dagen bestod av...
* en föreläsning. Gjorde mig galen. Hitta astigmatism med retinoskopi. Sjukt bökigt.
* en stund i undersökningsrummen med Maja. Det var också ett äventyr. Jag tror att jag är underkorrigerad. Något rejält alltså. Men ska kolla vidare på det imorgon.
* ett medelpass med Ellinor. Såååå skönt! Tog verkligen ut mig rejält, precis vad jag behövde.

Imorgon ska jag döda tid i skolan. Biomikroskopiövning i en timme. Sen dötid i 1,5 h. Lunchmöte med Vision for all i en timme. Sen dötid i 2 h. Och till sist övning i 1,5 h. Jag ska ta med mig alla böcker jag hittar så jag kan vara lite effektiv när jag ändå inte har något bättre för mig. Ägna en stund i verkstaden ska jag göra också. Och mäta glasögon. Tråkigt men nödvändigt.

Nu måste jag förbereda morgondagen. Frukost fram, kläder fram, skolväskan ska packas. Sen ska jag sova.

PUSS.


Tisdag.


Det känns som att en förkylning har satt sig i min hals. Den känslan kom som ett brev på posten. SKIT! Jag hatar att vara förkyld. Men än lever jag på hoppet, det kanske bara är ett skämt. Ett väldigt tråkigt sådant.

Idag är jag trött. Jag har varit konstant trött i tre dagar nu. Det är jobbigt. Jobbigt att vara trött. Ironiskt. Kanske sover jag för mycket, kanske sover jag konstigt, kanske är det huvudbry. Vad vet jag. Hoppas att det går över snart iallafall.

Nu ska jag göra havregrynsgröt, koka ett ägg och göra en macka. Sen ska jag sätta mig under en filt i soffan och läsa Kränkta människor samarbetar inte samtidigt som jag ska kolla på idol. Mysigt.

PUSS.

Söndag.


Bakfylla, baksmälla, bakrus, är ett fysiskt och psykiskt tillstånd som följer efter berusning på etanol eller annat berusningsmedel.
En bakfylla kan ge ett flertal symtom. Beroende på hur kraftig bakfyllan är kan den ge följande: Torr mun, huvudvärk, illamående, ångest, extra känslighet för ljus och ljud, utmattning, frossa, kräkningar samt nedsatt balans.

Oooooh, snap! Jag kan ju glädjas åt att jag, ända sedan jag var 18 år, inte har utsatts för någon värre slag av bakfylla. Nu på äldre dar förvärras symtomen gradvis efter varje utgång.
Jag vet inte om gårdagens kalas var värt dagens bakrus. Förfesten med Majsen var på topp. Och det var roligt att dansa. Jag var precis genomblöt när Palace stängde, dels av dans men också av diverse drycker som skvätt till lite lätt över mig. Min klänning doftade definitivt inte hallon idag. Men det var liksom ingen såndär toppenkväll som man vill att det ska vara.

Jaja. Idag är en dag som det inte är roligt att sitta fast i mina fötter. 11'e september är det, och det gör väl kanske inte saken bättre. Detta är en dag som är dömd för att vara dålig.
Just nu sitter jag i soffan. Jag har växlat mellan den och sängen i princip hela dagen. Jag dödar tid. Önskar att man kunde vrida fram klockan så att det blev kväll, men det är ju tyvärr inte möjligt.
En dag som denna hade jag kunnat, med fötterna på släp efter mig, rumpa mig iväg till skjuthallen. Jag hade kunnat stå där i cirkus 2,5 h och bara matat skott. Ni förstår. Känslan av att proppa igen öronen och bara få vara för sig själv en stund. Klappa Frans lite försiktigt över kindstödet ibland. Jag börjar få ett äckligt sug till att skjuta.

Imorgon börjar en ny vecka i skolan. Vi ska börja använda biomikroskopet och så är det föreläsningar och övningar. Annars tror jag inte att veckan erbjuder något mer spännande. Kanske hinner jag med ett besök i luftgevärshallen med, för att stilla mitt begär.

Nu ska jag samla energi för att gå iväg med soporna. Det kan hända att den energin inte är färdigsamlad föräns imorgon, men det är sånt man får ta. Istället tror jag att jag ska spela en trudelutt på min keyboard.

PUSS.



Jag och Maja. ♥


Fredag.


Gäspar 24/7.
Steg upp klockan tio. Satt i soffan till klockan elva. Var på skolan klockan tolv. Var bara tänkt att stanna en timme, men eftermiddagen gav ändrade planer, så ja, jag stannade några timmar till. Övade med Maja, Emma, Putte och Maggan. Eller ja, jag satt mest och kollade på. Men något vettigt slank det nog in i huvudet hoppas jag.
Åkte till Hansa med Majsen och Martin sen. De köpte en tv och jag köpte en färgpatron till skrivaren. Sen åkte vi hem. Med en fullknökad bil.
När jag väl kom hem tog jag tag i disken. Diskberget som växt till sig ganska rejält, ända sen i onsdags. Satte mig sedan i soffan igen, gosade med Agatha. Försökte lära henne att älska borsten. Gick väl sådär. Men övning ger färdighet säger dom.
Sen blev jag hembjuden till M&M på tacos för att jag skjutsat dom till hansa. Gullisar. Gooottt med tacos! Kollade på Idol gjorde vi med. På deras nya tv. Och sen började vi kolla på American Pie. Hahahahaha! Pinsamt rolig. Men jag åkte hem efter en stund, när jag nickat till för andra gången av trötthet. Trevlig kväll med två finisar!

Nu ska jag krypa ner i sängen. Med Agatha. Imorgon ska ingen klocka ställas. Jag måste få ur den här tröttheten ur min kropp - NU! Imorgon ska jag städa. Allt växer på hög här. Kläder. Tvätt. Disk. Papper. Kvällen är tänkt att avslutas med kalas. Tullenfest står på schemat. Kuuul!

Nu - sova!

PUSS!

Torsdag.


Jag är så trött så jag vet inte vart jag ska göra av mig själv. Sover konstigt på nätterna. Vaknar vid konstiga tider. Drömmer konstigt. Det är lite konstigt helt enkelt.

Vaknade vid halv sju. Av mig själv. Petade iväg ett ord till Maja på wordfeud, som för övrigt är optikertvåans nya drog. Ett alfapetspel på I-phone. Somnade om. Vaknade en timme senare. Trots lång tid innan skolan så stressade jag runt innan jag var tvungen att trampa iväg. Mötte Hanna och Tobbe i internetbilen. Stannade och sa hej, sen var jag tvungen att trampa vidare. De hade funkis-området på morgonen, Viola, Margot, Britta m.fl - vissa namn satte sig minsann. Ibland saknar jag internetbilen, Hanna och pensionärerna. Men jag trivs bra i optikerkorridoren med.

Hade föreläsning på morgonen. Om hur man mäter hur stor skelning man har. Knepigt. Prismor med basen inåt och utåt. Bilden som tydligen inte går åt apex och rödrandiga linser.
Sen var det 3,5 h övning. Och precis som jag trodde blev det en tung eftermiddag. Jag var så trött. Och jag var inte ensam om det. Det blir så intensivt och det är inget som är som i teorin. Jag tror vi är undantag allihopa.

Nu har jag iallafall helg. Hur skönt som helst. Andra långhelgen i rad, och nästa vecka blir det ännu längre helg - me like. Imorgon ska jag försöka ta mig en tur till friskis någon gång under dagen. I övrigt kommer helgen bestå av massamassa plugg. Ska försöka läsa lite i våra underbara engelska kurslitteraturer som vi köpt för dyra pengar men är dåliga på att använda - Elliot och Grosvenor. Tänk om någon vänlig skäl hade velat skriva en optisk kurslitteratur på svenska någon gång? Då hade jag kysst den människan på fötterna.

För att tänka på något helt annat är jag sjukligt sugen på att åka skidor. När de i Sängjätten-reklamen gjorde reklam för sängen Hilding fick jag ett plötsligt sug. Backen Hildings. I vemdalsskalet. Lång och blå. Sen gör de reklam för skistar efter en liten stund. Herre min gud. Jag vill ha snö. NU! Johanna, i år måste vi boka en skidresa Till Alperna. Du, jag, busschauffören, våra racerskidor, massa varm oboy och lite ketchup - en vecka i Alperna, vad säger du?

PUSS.

Onsdag.


Nu börjar denna onsdag lida mot sitt slut.
Jag började dagen med en dugga på optometri I. Det gick helt okej. Jag och Jonas gjorde refraktion på ett öga på varandra och en lärare satt och analyserade vad och hur vi gjorde, sen diskutterade vi hur det hade gått och saker vi kan tänka på, efteråt. Ett väldigt bra påhitt. Borde ha fler sådana tycker jag.
Eftersom vi var först ut så slutade vi redan halv tio. Skönt. Då åkte jag hem och lagade pasta med currysås med bacon, purjolök och äpplen i. Blev helt okej tycker jag minsann. Kanske bor det en liten kock inne i Sara ändå? Eller nä, det gör det nog inte...
Sen åkte jag och Agatha till veterinären. Så nu mera är hon vaccinerad mot kattpest och kattsnuva. Samt att hon har fått en id-märkning i form av ett chipp, ifall hon skulle smita ut någon gång. Skönt att ha det avklarat. Lillsnuffsan skötte sig utmärkt! Pep lite när veterinären körde in chipp-kanylen i nacken, men det tror katten (hahaha) det, tjock som ett sugrör. Själv hade jag nog inte bara pipit om jag fått en sån inkörd i nacken.
Efter det åkte vi hem och städade. Eller... Jag dammsög och Agatha besökte blomkrukan där hon smakade lite på jorden, samt att hon hällde lite utanför. Jaja, dammsugaren var ju ändå framme.
När klockan närmade sig fem trampade jag iväg i världens motvind till friskis där jag och Ellinor var med på step-passet. Knepig koreografi, men den sätter sig nog efter några gånger. Skönt var det iallafall att röra lite på fläsket.
Efter stepen körde jag racer hem, skuttade in i duschen och sen slängde jag i mig lite havregrynsgröt, för jag väntade besök. Ellinor, Maja och Martin kom hit och vi hade Bonde-kväll, plus att vi hade knytkalas, så nu har jag fikat för minst en vecka framåt. En äppel/kanelmuffins, en dumlekaka och en snickerskaka. Hög på socker just nu, så sängen får nog vänta en stund, annars kommer jag bara vrida och vända tills jag blir galen.

Imorgon väntar en föreläsning om forimätning och efter det 3,5 h övning. Ogillar sådana långa pass i undersökningrummen, dock är 1,5h-passen för korta, men 3,5 h är lite för bra. Man blir ju helt snurrig i kolan efter en stund, så man får ändå inte in något tillslut. Jaja. Bara att bita ihop och se glad ut.

Förresten. Stefan Liv? Vad i hela friden! Sjukt hemskt. Ett helt hockeylag kaputch borta! Tänk om det hade varit hela svenska OS-truppen typ. Då hade jag börjat satsa på långdistanslöpning, för värsta konkurensen är ju borta isåfall. Nä, skämt osido (konstigt ord?). Jag förstår fortfarande inte att han är död. Rest in peace.

Tisdag.


En timmes föreläsning på förmiddagen. Nu har jag håltimme i tre timmar, sen är det klinisk övning och efter det ska jag och Maja träna i undersökningsrummen själva, och så ska jag göra en refraktion på Jonas, för vi ska vara på duggan imorgon. Så vi tjuvtränar lite idag ;)

Agatha sitter i fönstret och kollar på vaktmästaren som kör gräsklippare utanför. Spännande. Jag försöker plugga lite nu mellan lektionerna.

Igår var jag, Ellinor och Maja på core. Härlig träning, men fy katten vad jobbigt det var! Träningsverken har redan börjat smyga sig på i magen, och det lär ju bli ännu värre tills imorgon.
Imorgon blir det säsongens första step-pass btw! Jag längtar. Absolut bästa passet som finns. Sen kommer Majsen och Ellinorish hit, för det är säsongsstart på Bonde söker fru. Whoop whoop!

I förrgår använde jag min skype för första gången. Magiskt det där. Jag pratade med Paulina som är i Argentina och gör sin praktik. Hon praktiserar delvis på ett daghem och så hjälper hon till att lämna mat, leksaker och leker med barn i fattiga delar av staden. Klicka här för att komma till hennes blogg där hon skriver om vad hon gör på dagarna.

Nu ska jag placera näsan i föreläsningshäftet som handlar om forier, tropier och covertest.

PUSS.

Söndag.


Mys hos Emma igår. Vi fick god exotisk planka och vi spelade brainstorm och idiotkunskap. Trevlig kväll i Lessebo!

Idag har det varit fint väder i Kalmar. Jag har dock inte dragit någon nytta av det, jag tvättade istället, och pluggade. Kvällen avslutades med aerobic på friskis med Ellinor. Koordinationen var inte på topp, men det var riktigt härligt att komma igång igen!

Imorgon blir det föreläsning och klinisk övning. Sen ska jag hem och plugga, kvällen avslutas med ett corepass. Och så otränad som jag är så lär jag inte ta mig ur sängen på tisdag. Härliga tider!

Nu ska jag sova.

PUSS.

Lördag.


Världens mest random dröm - jag har tagit mig igenom ett triathlonlopp.
Det var som en stafett och jag började med att springa efter att ha blivit avbytt av Usain Bolt. När jag sprang (i en skolkorridor) ligger jag helt plötsligt jämsides med en lågstadiekompis; Rebecha Wernersson, jag knuffar till henne och hon blir skitsur, för hon hade stukat foten och hade massa andra problem innan, så jag fick be om ursäkt.
Sen skulle jag cykla, det kom jag inte ihåg så mycket av. Tredje delen består utav simning, och när jag kommer till den stationen där man byter sitter mina mellanstadielärare; Storck, Green och Rapp, där och bockar av mig. Då upptäcker jag att jag har glömt ta med mig baddräkt, lärarna tyker att jag kan simma naken, för det var många som gjorde det innan, som också hade glömt badkläder, men då kommer Sandra (från min nuvarande optikerklass) och ger mig en baddräkt som jag kan låna. Snällt. Sen frågade jag om det var kallt i vattnet, och det var tydligen svinkallt, så jag drog på mig löparbyxorna och en tjocktröja över baddräkten innan jag simmade iväg.
Sen vaknade jag. Klockan 07.00 - en lördag.

Somnade dock om och klev upp vid kvart i nio. Åt lite frulle innan jag trampade iväg till skolan där jag och Ellinor har övat på synundersökningar till duggan på onsdag. Det gick bra, förutom att jag glömde ockulsionsspaden, vilket gav lite felaktigt resultat, men nu lär jag ju inte glömma den på onsdag!

Nu ska jag äta lite lunch. Vid tio i fyra ska jag vara på stationen, för då går tåget mot Lessebo. Ikväll är det spelkväll hemma hos Emma med lite tjejer i klassen. Trevligt!

Puss!

Nanananana!


Happy friday! Lagade kvällsmat. Ris med quorngryta. I brist på fantasi. Skulle sätta mig vid tv'n och kolla på fredagsunderhållning, då visar dom fotboll. Life sucks. Varför ha 399 fotbollskanaler när dom visar fotboll på fyran? Och så förlorar Sverige till på köpet. Jag satte mig här istället. Och pluggade lite. Kollar på youtubeklipp om covertest, försöker lära mig hur man upptäcker tropier och forier. Agatha blir frustrerad över alla rörelser så hon anfaller datorskärmen. Jag lägger tillbaka henne i sin bädd som står uppställd på skrivbordet och hon lägger sig ner, liiite för långt ut mot kanten, så hela bädden + Agatha ramlar i golvet. Hon såg lite vilsen ut när hon landade. Kanske gjorde hon sig av med ännu ett av sina 9 liv? Det första gjorde hon sig iallafall av med första gången som hon skulle besöka skrivbordet, då tog hon inte i tillräckligt när hon hoppade. Det är inte alltid lätt att vara katt. Men inte heller helt lätt att vara matte till en katt. Jag har 4 nya fina färska rivsår på kroppen.

Nu ska jag snart kojsa. Ögonen går bokstavligt talat i kors. Kanske har jag fått en släng av esofori på båda ögonen? Eventuellt en esotropi. Eller kan det kanske bara vara trötthet. Hur som helst så tror jag att lite sömn ska lindra mina besvär.

Sleep tight.

Fredag.


Igår var det torsdag minsann. Hade föreläsning på morgonen som handlade om covertest. Lite lurigt det där, men jag antar att även det släpper när man fått testa på det i praktiken. Sen övade jag med Ellinor. Det är väldigt roligt att öva, iallafall om man ser till alla skrattanfall som bryter ut. Sen hade vi samtal med treorna om tillämpad optometri (praktik på svenska). Låååång dag i skolan, så det var en trött Sara igår kväll. Kvällen avslutades iallafall med film. Moysiiigt :)

Idag är det fredag. Vi skulle egentligen haft föreläsning, men vi hade tid över från gårdagens så vi började igår och tar igen resten på tisdag. Så det blev en långhelg för mig, skönt! Var på stan och uträttade lite ärenden på förmiddagen, sen skulle jag spelat frisbeegolf med Annie och Simon, för det var så himla skönt väder ute, men precis när jag skulle dit så började det att regna, så det blev inget med det. Istället ska jag plugga och försöka få undan lite annat som måste göras.

Här kommer två bilder på min lilla älskling.


Agatha "hänger" i sin säng när jag pluggar.


Här är vi hemma hos matte-matte och matte-husse.

PUSS