Måndag.


Idag har jag gjort min första dag på praktiken. Jag var dundernervös innan. Har vaknat en gång i timmen hela natten. Drömt att jag försov mig. Att jag tog på mig jättefula kläder. Och bara varit allmänt nervös.
Men det hela gick bra! Mjukstartade med att butiken var öppen halva dagen, sen var det inventering. Så det var rätt lugnt idag. Fick sluta lite tidigare med. Skönt. Man är ju som inte van att jobba, så man blir ganska trött, även om jag inte gjort så mycket idag. Och det lär väl bli ännu värre när man börjar göra synisar. Men bara att vänja sig! Kul är det iallafall :)

När jag kom hem snörade jag på mig mina Asics och gick Alandsrydsrundan. Vädret erbjöd ju något utöver det vanliga. Värme och sol. Så det var riktigt skönt med en pw efter att ha stått inne hela dagen.
När jag kom hem och hade duschat åkte jag och pappa och hämtade pizza. Sen satte vi oss på altanen, med Agatha fastbunden i koppel, och avnjöt pizzan i den sista kvällssolen. Skön valborg.

Nu ska jag sova. Imorgon ska vi ut till stugan.

PUSS.

Lördag.


Ååååååkej.
Igår skulle jag ha packat. Det skrev jag ju. Men jag råkade fastna i en intressant konversation. Helt plötsligt blev klockan sju. Och jag hade fortfarande inte ens börjat att packa. OM jag hade packat för en vecka sen hade jag kunnat avsluta kvällen med bio. Om om hade varit vill säga. Istället stängde jag av omvärlden för en stund och ägnade mig faktiskt åt vad jag skulle.
Sen satte jag mig i soffan runt halv elva. La mig ner i soffan. Och somnade. Vaknade sedan vid halv två. Faaaail!

Idag hade jag satt klockan tidigt. Vaknade dock inte riktigt då. Utan två timmar senare. Och jag vaknade inatt också. Av ett felringt samtal. Jag trodde det var klockan som ringde och stängde av. Men genom mina stängda ögonlock såg jag att det visst var ett samtal igång. Ropade halååå. Hörde massa prat. Sen las luren på.
Imorse såg jag att det var från Fairbanks, Alaska som samtalet kom ifrån. Jag känner inte så många som bor i Alaska, så jag visste direkt vem den skyldiga var. Och visst var det Spännar Mats som råkat ringa fel Sara.

Idag har jag iallafall varit igång hela dagen. Packat, städat och fejat. Cykeln är nere i källaren, kylskåpet är tomt. Soporna är slängda. Hela lägenheten är dammsugen. Alla sladdar är utdragna. Och jag börjar känna mig redo för att lämna Kalmar. Snart iallafall.
Har ungefär 75 knökafulla väskor som ska med hem. Har kanske överdrivit packningen liiiiite. Men man vet ju aldrig vad man behöver.

Nu är det iallafall fem veckors praktik, fyra veckors lov, fem veckors sommarjobb och slutligen fyra veckors lov som väntar runt hörnet. Sen börjar jag skolan igen. För er som inte orkar räkna så är det om fyra månader. Helt sjukt.

Näh, nu ska jag börja bära ut alla saker till bilen. Sen ska jag och Agatha bränna iväg till Värnamo.

PUSS.

Fredag.


Jag startade dagen på det mest pissiga sätt, sett ifrån att jag ska sitta och lyssna på redovisningar hela dagen, och också själv redovisa. Jag försov mig. När jag vaknade kände jag att "hmm, klockan har redan ringt va?". Det hade den. Jag hade satt 7 klockor på telefonen och så hade jag satt min klocka som jag bara sätter när jag absolut inte får försova mig. Ändå lyckas jag med denna bragd.

Dock finns det några bra saker ändå. Och det är att jag kallar försovning även om jag vaknar i tid. Jag brukar gå upp minst 1,5 h innan jag ska cykla till skolan. Nu vaknade 0,5 h innan jag skulle cykla till skolan. Så jag hann ju ändå. Men det var med minsta möjliga marginal vill jag lova.

Som sagt så var det den stora redovisningsdagen idag. Åtta grupper skulle redovisa och man var tvungen att vara aktiv om man skulle ha chans till högre betyg. Så jag försökte så gott jag kunde. Fick in minst en fråga iallafall.
Jag tillhörde ju självklart sista gruppen som skulle redovisa, så jag hann bli duktigt nervös innan. Kunde inte ens öppna filen på usb-minnet för att jag skakade. Men det hjälpte läraren till med. Hoho.
Gick väl bra iallafall. Alla var så trötta och hungriga så de orkade nog inte lyssna riktigt när vi stod där framme och rabblade massa fakta. Och arbetet vi hade skrivit verkade också vara bra. Fick bara en enda liten fjuttig anmärkning och det var ett ord som skulle bort. Så det var lättkompletterat ;)

Imorgon åker jag hem. Det betyder att jag har helt sjukt mycket som måste göras nu. Packa, städa, vattna blommor, packa lite mer, packa ännu lite mer, rensa kylskåp mm. Ja, listan är lång, så det är väl dags att börja bocka av lite saker redan nu.

Och juste, jag klarade tentan i kliniska metoder också!! Whoooop. Fick godkänt. Men mer hade jag knappast räknat med för det krävdes mer än 90% för vg. Men jag var nära iallafall, och det känns så himla gött!

PUSS.

Torsdag.


Igår var det utgång. Det var optikerfest på Tullen. En hejdundrades massa optikerstudenter. Riktigt trevligt! Sen blev det Volym på Harrys. Massa dansande hela natten lång. Eller kanske inte riktigt hela natten. Vi cyklade hemåt runt ett. Kändes som att det räckte med dansande då. Men det var en rååååålig kväll!
Imorse var det mindre råååligt. Men det är smällar man får ta när man är ute och roar sig ;)

Nu ska jag läsa grupparbeten och öva inför presentationen imorgon. Usch, jag är redan nervös. Ogillar starkt att prata inför folk. Särskilt när man ska stå längst fram så att alla kan titta på en.

puss.

Onsdag.


Alltså seriöst. Agatha gick och pratade hela dan igår. Trodde att det var hårbollar på väg, men kom ingen.
Men inatt alltså. Det har inte kommit några hårbollar. Men jag tror hon löper. Herregud. Jag har sovit typ fyra timmar inatt. Hon har gått runt och pratat. Ålat runt på golvet. Och jamat. Hon jamar aldrig. Hon brukar bara pipa. Men inatt. Jag tror hon har väckt hela huset. Jag vaknade sista gången vid halv sex imorse. Då höll jag på att bli galen. Så jag har legat vaken sedan dess.
Tror det hela beror på våran korta utomhusvistelse i förrgår.

När jag kommer tillbaka efter praktiken ska jag beställa tid för kastrering på henne. Ska ändå inte avla några kattungar och efter massa googlande verkar det som (för det finns katter som löper varannan vecka) att de lider mer av att gå runt sådär (om de ändå inte ska para sig) än vad de lider av själva kastreringen.

Jag har ätit frukost och sitter nu med täcket i soffan och fixar till powerpointpresentationen. Har lite telefonprat som ska grejas idag. Och lite annat fix på förmiddagen. Sen har vi tre kedjepresentationer i eftermiddag.
Ikväll är det optikerfest. Vi tvåor går ju på praktik nästa vecka och efter det går vi på sommarlov. Och treorna tar snart examen. Så ikväll kör vi all in, först på tullen och sen vidare till Volym på Harrys! Skoj!

Puss.

Tisdag.


Jag hade skrivit en hel novell. Men det såg så tråkigt ut så jag suddade ut alltihop.

Idag har jag:
- Varit på skolan och Josse gjorde en synis på mig
- Suttit patient på en treas x-jobb
- Lunchat på Kebbaben med Maja och Josse
- Provat 150 bågar och dissat lika många
- Köpt en maj-blomma av två söta tjejer i kön till fiket
- Fikat en fet choklatboll med Maja, Nils, Putte och Jonas
- Slängt ihop en powerpoint till grupparbetet med Maja
- Suttit och skrattat åt Majas sömnprat
- Blivit nekad 4 bågar för att jag har för hög styrka och för litet pd (detta efter att jag (efter en fikapaus) äntligen bestämt mig för vilken båge jag skulle välja)
- Spontanköpt (fått gratis) ett par tråkglasögon eftersom jag tillslut blev så less att jag inte kunde ha några roliga bågar

När vi hade kedjepresentation blev vi erbjudna ett par gratis glasögon om vi lämnade in vårt cv till en optikerbutiksominteensärvärdattnämnavidnamn. Gratis är gott. Så nu har hela klassen skaffat nya brillor. Därav min glasögonsprovning idag. Och när man får ett par gratis glasögon kan man ju äventyra det hela lite tänkte jag. Men med mina styrkor kunde man ju tydligen inte det. Så jag fick nöja mig med ett par tråkbågar istället. Jaja. Gratis var dom ju iallafall.

PUSSSS.


Måndag.


Idag har jag pimpat bilen med rosa. Rosa rattmuff, rosa tärningar och en rosa doftgran som doftar vattenmelon.

Jag har också varit ute på en snabbpromenad med agatha. Vi gick ut, och så gick vi in igen
Men övning ger färdighet. Snart kommer även hon förstå tjusningen med att vara ute.

Efter promenad följer dusch. Vi intog duschen, likna osugna på vad som komma skall båda två. Men efter vrålhöga jamningar i hopp om att kanske någon granne skulle höra och komma och rädda henne (hörde gjorde de förmodligen, för hon tog i ända från tårna så det värkte i mitt modershjärta), mycket schampo och lite bråk, så blev vi tillslut färdiga och ut ur duschen tassade en inte helt nöjd, men desto mer dyngsur katt.

Ja, det är väl vad vi roat oss med idag, än så länge.


Söndag.


Grupparbetet är F. F om i Färdigt. Så himla skönt! Det har varit ett trevligt grupparbete. Eller jaaa, stundvis iallafall. En trevlig grupp har jag iallafall haft. Två fina tjejer.
När vi var hos Anna i fredags bjöd hon på hemmabakad blåbärspaj med vaniljsglass. Väldigt gott. Och idag hade Maja köpt med sig brownies. Också väldigt gott.
På tisdag ska vi sätta ihop en powerpoint-presentation till redovisningen. Så jag känner att fikabiten ligger på mig då.

Imorgon är jag ledig, likaså på tisdag. Och på onsdag börjar vi inte föräns 13. Så jaaa, nu tar jag början-på-veckan-helg. Fint som tusan!

Puss

Bajs


Jag börjar snart grina. Varför kan ingen översätta JAR-FCL-3 till svenska. Lagen om vilka medicinska krav som ställs på en pilot inom klass 1.
Det finns liksom allmäna råd på 410 sidor på engelska. Jag känner att livet för tillfället inte är rättvist. Jag vill också ha en uppgift där man kan diskutera uppgiftens resultat sunt förnuft. Vi har 2000 skrivna ord  fakta. SUUUUUUG! Nu vill jag inte bli läkare inom flygmedicin längre.

Jo! Nu hitta jag på svenska. Pjjjjuf!

Tåååårsdag.


Igår och idag har varit två intressanta dagar i skolan. Vi har haft "kedjebesök" från fyra olika optikerkedjor och ett besök av en ögonlaserklinik. De har presenterat sina visioner och berättat om hur deras verksamheter fungerar. De har verkligen förespråkat sina kedjor som de bästa så man har verkligen fått se mellan ögonen och lyssna med det kritiska örat om man säger så. Det hela har iallafall gett en bra inblick i de olika kedjorna och jag vet nu både vart jag kan tänka mig och inte tänka mig att arbeta.

Nu har jag tagit helg för denna veckan. Men det blir inte helg från skolarbete. Imorgon ska vi sitta med grupparbetet och kan förhoppningsvis få det färdigt.
Resten av helgen ska ägnas åt att förbereda inför hemfärd. Om en vecka flyttar jag här ifrån. HELT SJUKT! Nästa måndag går jag på praktik i fem veckor. När praktiken är över är mitt andra år på universitetet över och det innebär sommarlov. I tre månader. Fast jag ska jobba några veckor av de tre månaderna. Resten av tiden ska jag chilla, chilla och åter chilla. Detta kan vara mitt livs sista sommarlov så varför inte passa på att njuta?

Jag har laddat ner en roligt app. Dream talk heter den. Man sätter igång den när man sover och varje gång man gör något ljud spelar den in. Alla nätter har det bara varit inspelningar när jag vänt och vridit mig i sängen. MEN INATT. Inatt mina vänner. Så pratade jag i sömnen. Lite svårt att tyda exakt vad jag sa, men något i stil med "vart är mitt kaffe" låter det som. Undra vad jag drömde?

Nu ska jag skriva lite på grupparbetet. Jag skriver om yrken som behöver synintyg om någon är intresserad av att veta det. Piloter behöver synintyg. Och om jag någon gång skulle bli läkare ska jag utbilda mig inom flygmedicin. Det tycker jag verkar coolt.
Juste, jag kollar på hockey med. Hejar på Skellefteå för allt vad jag orkar. Brynäs får bara inte vinna. Jag fick liksom nog av brynäs när jag bott väggivägg med Bob under ett år på sörgård.
Och juste igen. Jag ska lyssna på musik också. Min ovanpågranne spelar gitarr. Inte så vackert.

PUSS.

Kvällspromenix.


Efter en lång dag i skolan tog jag, Anna och Maja en lååångpromenad. Vi gick runt svinö. Jättefint, men blåsigt. För mig stannade mätaren på 8,6 km. Skönt!


Bildbomb från igår.


Och här kommer lite bilder från igår.


Lördag.


Igår avslutade jag dagen med tjejmys hos Maja, tillsammans med henne, Anna, Ellen och Ellinor. Vi lagade mat - klyftpotatis med kotletter, tzatsiki och bearnaisesås. Och bäst av allt - vitlöksbröd. Så sjukt gott var det! Till efterrätt hade Maja bakat supergoda cupcakes med rosa och blå frosting på. Jag är fortfarande mätt efter igår. Haha! Sen kollade vi lite på let's dance och på den nya serien, New Girl. Och så satt vi och tjötade en massa.

Klockan hann bli över ett innan vi åkte där ifrån. Och när jag väl kom upp till funkis möttes jag av ett problem. Ett parkeringsproblem. Det var fullt, överallt. Så jag fick fickparkera, på en gata långt ifrån mig. Och att fickparkera klockan halv två på natten med en bil utan servostyrning är väl kanske inte det roligaste man kan göra. Men efter mycket rattande stod jag någorlunda bra iallafall.

Jag vaknade halv elva idag?! Hahahaha. Det var välbehövligt med en rejäl sovmorgon vill jag lova. Jag känner mig duktigt utvilad. Håller på att tvätta lite, och städar iordning i lägenheten. Helt otroligt att det kan se ut som det gör, när jag inte ens varit här en vecka. Jag skyller på katten. Hoho.
När tvätten är färdig tänkte jag gå bort till min fickparkerade bil, ta den och åka iväg och uträtta lite ärenden. Handla mat, hämta en tele2-router och till sist, parkera om bilen lite närmre mig, om det finns någon ledig plats vill säga.

Pusss.

Torsdag.


Trött trött dundertrött.

Föreläsning. Idag med. Hela förmiddagen. Om etik och moral. Intressant. Mycket diskussioner om vad som är rätt och fel här i världen.
Sen gick jag och köpte mig gyros med pommes till lunch. Goooooott! Efter det satt vi med grupparbetet. Hela eftermiddagen. Det går fruktansvärt trögt. Sitter och bläddrar mellan massa lagar och söker efter info som inte finns. Blöh..

Ikväll har jag varit hos Carin med lite tjejor och putte från klassen + några av Carins korridorskompisar. Vi hade pannkakskalas. Väldigt gott. Jag åt pannkakor med varma hallon på. Gott!

Nu ska jag krypa ner i sängen med min bok. Manhattans Gullungar. Imorn tar jag sovmorgon till 13. Då ska vi ha lektion om hur man söker info och hittar litteratur på bibblan. Sen tar jag helg! Fint.


Det går bra nuUuUUuuUuuuUu


Föreläsning om lagar och sånt hela förmiddagen. Förvånansvärt intressant. Det där med paragrafer och krånglig svenska har aldrig varit min grej, men idag förstod till och med jag. Det är ju faktiskt ganska viktigt att kunna.

På lunchen fick vi tillbaka omtentan på Ögats sjukdomar - JAG KLARADE DEN! Whoooop! Så himla skönt!
Igår fick jag tillbaka ena delen i Allmän fysiologi - JAG KLARADE DEN! Whoooop! Så himla skönt!
Jag klarade alla delar på den praktiska tentan! Whoooop! Så himla skönt!
Den teoretiska delen i Kliniska metoder kändes braaa. Whoooop! Så himla skönt!

Jag gick på tentafeedback hos Baskar angående den praktiska tentan idag. På hans del var det inget att anmärka på, och på retinoskopin hade jag exakt axelläge och sfären och cylindern var bara 0,25D ifrån. Han sa att jag skulle titta på axelläget som jag fått ut rätt, sen titta på betyget (VG) och ta med mig det när jag retinoskoperar i framtiden - jag vet att jag kan.

Nu ska jag försöka hitta fakta till grupparbetet. Sen ska jag chilla med ett stort leende på läpparna - det går bra nu!

PUSS

Pååååååååsk.


Nu är glada påsken slut, slut, slut, påskakärringarna kastas ut, ut, ut.
Fyra dagar går på tok för fort. Jag hade gärnat varit ledig lite längre om man so sagen.

I torsdags åkte jag ju hem. Jag och Agatha fick sällskap i djurvagnen av Hanna och Nils. Och av en till katt, två hundar och lite annat folk. Trevligt.
Under tågresan fick vi även resultatet på den praktiska tentan. Den gick ju definitivt vägen. Fick G på en del och VG på de två andra. Sjukt nöjd Sara.
När jag väl var hemma i värnamo och hade stoppat i mig nån bit kebabpizza och nån bit capriciosa(?) så brände jag iväg till jönköping. Hängde på en "max 15 min" parkering i 1,5 h innan jessi rullade in på stationen. Sen åkte vi till donken och hängde där en stund. Såg den största bil mina ögon någonsin skådat, en Hummer limousine. Sjukt lång.
Påskafton firades med famlijen. Vi hade släktkamp. Vi började i skjuthallen där vi la 20 kronor var i potten till vem som sköt bäst på 20 skott. I en familj med 4 skyttar var det blodigt allvar vill jag lova. Jag smällde in 209,4 poäng och tog hem segern och därmed 80 kronor. 0,1 poäng före mamma. Pjuuuh!
Nästa anhalt var bowlinghallen. Där hade vi inte satt några pengar och tur var väl det. Jag spelade så pinsamt dåligt. Bommade mina 6 första slag. Hahahahah. Bättre gick det för dom andra och jag tror faktiskt att sis vann bowlingen.
Sen åkte vi hem och åt påskmat. Sen avrundade vi med "vem vill bli  miljonär". Alla familjer har ju någon medlem som är lite smartare än alla andra. I min familj råkar ju jag ha dragit det strået, så jag blev ju självklart miljonär först. Jag gissade ju inte alls, utan kunde självklart alla frågor utantill.
Igår var vi ute och söndagsåkte i smålandsskogarna. Var ute i stugan en sväng, sen lunchade vi i Lagan.
Jessica åkte tidigt idag på morgonen, men för oss (mig och katten) som inte har så långt hem så kunde vi ta sovmorgon.
Nu är jag nyduschad, har ätit kvällsmat och sitter i soffan. Agatha kom precis och kröp upp i knät. Hon är på myshumör. Spinneriet är i full gång. Jag tror vi kommer sitta här en stund. Titta på bonde söker fru på tv, nu visas vilka bönder som det ska handla om. Jag tror jag ska skicka ett kärleksbrev till snubben med kamelerna. Enligt Linda ser han ut som en blandning mellan jultomten och en motorcykelsnubbe, det låter väl härligt. Eller?

PUSS



Hummerlimousinen, ser ni hur lång den är eller? Typ som en och en halv "vanlig" limo. Sjukt lång.


Agatha smälter in bland påskpyntet.


 

Familjeskytte.

 

                        Mamma                                 &                                 Jessica                         

 

        Pappa                                      &                                    Jessi           



Det är såhär de ska se ut ;) Fick lite puls på slutet, och då kom 9'an...



Jag och systeryster i stugan.


Skärtorsdag.


I mitt hem är det jag som är kung - och där med är det jag som bestämmer reglerna.

Idag bestämde jag att jag fick äta framför datorn. Jag bestämde också att jag fick snooza i en timme idag på morgonen. Och igår bestämde jag "jag packar imorgon".

The tenta is over!!!!!! En av få gånger jag har gått ut från tentasalen med en god magkänsla. Om jag inte får godkänt har jag nog missuppfattat det hela. Jag skrev så pennan glödde, 9 sidor fick jag ihop. Mest stolt är jag över min meränenhalv A4-sida där jag radade upp vad man ska fråga en patient som lider av huvudvärk.
Eftersom jag valde att lägga packningen idag, som är dagen som jag ska åka hem, så var jag något stressad. Blev iallafall färdig på två timmar. Pjufh!

Tiden behövde jag nog dock inte oroa mig för. Jag är så gott som färdig för att åka hem. Ska bara städa lite, ut med soporna, tömma kylskåpet på mjölk, rensa kattlådan, måla naglarna, slå in en present, ställa ner cykeln och och och. Hoppsan, tiden kanske börjar bli lite knapp ändå :P
Tåget går hem i eftermiddag, sen ska jag åka till jönköpinget och hämta storasyster som också kommer hem över påsk. Pappa har lovat att ställa in GPSen extra noggrant. Det där med lokalsinne och att hitta är inte riktigt min grej. Jag har ju liksom gått vilse i Strömsund en gång. Och gör man det, ja, då bör man nog inte leta efter resecentrum i jkpg utan gps. Så är det bara.

Näh, nu måste jag lägga på ett kol. Kattbajset ropar efter mig.

PUSS.


I söndags morse fick jag ett samtal från min pappa.

Att livet kan vändas från en sida till en annan så fort gör mig mörkrädd.
Men det gör mig också ännu mer medveten om hur viktigt
det är att ta vara på varje dag och varje minut.
Och hur viktigt det är att älska alla som man har runt omkring sig.

Just nu är allt uppochner och det är väldigt svårt att förstå.
Jag vill på något sätt tro att det
var detta som var det bästa.
Men det är samtidigt sjukt svårt att inte hata det.

Ibland undrar jag om allt som händer har en mening,
och då kan jag inte låta bli att undra vad
meningen med allt detta var?

Ena stunden vill jag glömma allt. Skratta med alla runt omkring mig.
Andra stunden vill jag tänka på vad det är som
verkligen har hänt.
Och då är det svårt att hålla tårar och känslor borta.

Nu är det som det är.
Det är sjukt svårt att acceptera att man inte kan göra något åt det.
Man kan inte spola tillbaka tiden.
Hur mycket man än önskar att man kunde det.

Hur dåligt och fult det än hade varit
så önskar jag just nu av hela mitt hjärta och mest av allt i hela världen att det var ett aprilskämt.



Igår hade jag min praktiska tenta. Det var en trevlig förteelse. Var nervös som en gris innan. Men ett lugn sköljde över mig lagom tills att jag skulle börja. Tentan var uppdelad i tre stationer. Skoj!

första stationen fick jag tilldelat två binokulära tester som jag skulle utföra. Sen ställde läraren två följdfrågor som handlade om resultatet jag hade fått fram. Här fick jag lite panik, men tror det löste sig tillslut.

Andra stationen var biomikroskopet. Även här fick man två uppgifter att utföra, och en följdfråga. Gick väl bra. Även fast jag inte hann säga "sitt back and relax" till patienten innan läraren gjorde det. OM jag hade hunnit det hade jag definitivt fått högsta betyg ;) Haha. Vår lärare alltså, han är bra skön.

sista stationen skulle man retinoskopera ett fantomöga. Tror faktiskt att det gick bra. Kände mig hyffsat säker på mitt resultat. Men bara därför har jag säkert jätte fel. Jaja, shit the same and fuck the rest känner jag.

Det hela bedöms iallafall på både patientbemötande, instrumenthantering, metodik och delvis resultat. Min magkänsla är okej, men sen vet man aldrig. Jag kanske har gjort ett dundermisstag på alla tre stationerna. Jaja, återstår att se.
Efter en hel dag av stress med en efterföljande tenta gick musten ur mig totalt. Jag ryckte ändå upp mig och tillbringade en stund på bibblan med några från klassen. Vi gjorde en halv gammal tenta. Sen var vi less.

Idag chillade jag runt på morgonen. Skönt. Sen trampade jag iväg till bibblan. Där satt jag i sex timmar tillsammans med ett glatt gäng från klassen. Vi körde stenhårt! Fyra gamla tentor, massa diskussioner, funderingar och skratt. Tur att Putte springer runt och sprider lite glada miner genom att berätta roliga incidenter som hänt genom våra två år på optikerprogrammet. Haha. Annars hade jag somnat efter första tentan...

Imorgon är det dag för det där berömda "sista rycket". Lär nog spendera större delen av dagen på bibblan tills jag spyr över färgsinnesdefekter, kontrastkänslighet, binokulärt seende och gud vet allt vad som ska ha fastnat till tentan.

På torsdag är det iallafall över. Hoppas jag iallafall. Med enmiljontvåhundrafemtiosju tankar som snurrar runt i huvudet samtidigt som det varit praktiskt tenta med mängdträningar innan och en teoretisk tenta med massa teoriplugg så ska det bli skönt att snart få åka hem på lov. Även fast vi bara blivit tilldelade fyra lediga påskdagar. Men alla lediga dagar är guld värda. Och det bästa är att man inte kan plugga nu, för vi har inget att plugga på. YES!!

Nu ska jag köra ett litet race med plugget, sen är det pluggstopp. För min mage börjar bli hungrig. Och resten av kroppen med.

PUSS.

Nobody said it was easy.


Först en parantes; jag färgade håret på mig själv igår.
Jag blev så stolt att jag höll på att ramla av stolen. Det blev liksom bra?!

Maja heytellar mig vid sex på kvällen - Sara, vi kör?! Ååååkej, från 0-120 på två sekunder.
Vi ska alltså ut.
Vi hade velat fram och tillbaka hela dan, och när klockan var halv sex kändes det som att det inte skulle bli nåt. Men nu blev det ju det.
M kom hit. Vi slängde ihop lite tacos. Tinywiny sådana. Skålade med en drink på Passoa. Sen var vi igång.
Vi varvade kvällen med håruppsättningar, sminkning, skålar och deeptalk. Skööön kväll!
Vi trodde att fler från klassen skulle ut, men det visade sig att vi visst var dom enda. Så det var upp till bevis - we can do it on our own too!
Drog mot Palace vid elva. Kom in vid tolv. Sen svängde vi på våra lurviga, skakade rumpa och fick massage av en kines. På Palace var vi i drygt en och en halv timme. Sen gick vi till Max med Pank. Vi åt en varsin hamburgare, doppade pommes i bearnaisesås och såg dubbelt hela tiden.
Sen var kvällen slut. Eller. Den var inte slut föräns jag fick heytell no2 från Maja. Vid kvart i tre. Det lät som att det var sjukt jobbigt att dricka vatten och hon hickade. Hahaha, lilla Maja. Jag skrattade mig till sömns, men innan dess skickade jag ett tillbaka. Det är ju hemskt när man hör sin egen röst. Jag ska börja röka och dricka whisky så jag får ner mitt tonläge några nivåer. Vilken kväll, tack Maja, du är bäst!

Agatha var på rejält prathumör igår. Hon gick runt och pratade hela kvällen igår. Och idag kom förklaringen. Hulkningar som låter som när man rensar avloppet med såndär sugpropp och en efterföljande hårbollsspya. Ja, det var väl det hon ville säga igår. Att någonting var på väg upp.

Här är vår kväll i bilder.





Haha, det ser ut som att jag har en jäääättelång arm. Men det är Majas. Hoppas jag.
För någon annans kan det inte vara.









Hahahahahah. Eller?



Den obligatoriska toa-bilden får avsluta det hela.