Freeedag.


Vaknade 20 min innan klockan är så mycket så jag borde cykla till skolan. Panik i hela huset. Kom några minuter sent, men nöjd över min prestation vad det gäller att hinna med så mycket på så kort tid ändå.
Övade med Anna på morgonen. Vi körde tentauppladdning till tusen och tog tiden när vi körde våra övningar.
Sen var det information om praktiken (som är om bara en månad - streeeess!!). Och efter det övade jag med Maja och Josefine. Vi var riktigt effektiva och körde både retinoskopi och biomikroskopet samtidigt.

När vi var färdiga cyklade jag och josse till Tokiga Ture, bästa godisaffären! Vi köpte oss en varsin påse lösgodis. Allt för att göra tentaplugget roligare ;)

Nu är det helg för mig. Om man nu kan kalla det för helg när man har två tentor kommande vecka. Praktiskt tenta på måndag och teoretisk på torsdag. Evil lärare som lägger en tenta på skärtorsdagen. Men vi är glada ändå. För detta är första gången vi inte har tentaplugg över långhelgen. Båda julloven och förra påsken hade vi tenta precis efter. Så denna påsken ska jag njuta av järnet ab.

Nu ska jag käka lite fredagskvällis, lyssna på grannens dunkadunka och kanske plugga lite.

Puss.

Här retinoskoperar Maja ett fantomöga.


Torsdag.


5 minuter kvar till den heligaste timmen denna veckan. Är det någon som ringer mig mellan 21-22 så tänker jag inte svara. Jag är okontaktbar. Det är finaldags i Biggest Looser.
Med tanke på Ralf som gick ner 60 kg under de tre månaderna på slottet ska det bli spännande att se vad han har presterat efter ytterligare tre månader hemma. Men jag hejjar inte på Ralf, nä, mina tummar håller jag för Slejman och Anna.

Men innan BL börjar ska jag se vem som "vinner" Sveriges värsta bilförare, som är Sveriges värsta program enligt mig. Jag hoppas att alla blir av med körkortet för all framtid. Jag skulle inte vilja möta någon av dom på vägen. Det är ju pinsamt, och för deras egen skull hoppas jag att det är fejk.

Puss.

Onsdag.


Eftermiddagsövning idag. Vi hade "allt" på schemat. Så en rejäl genomkörare inför tentan blev det. Binokulärövningarna går bra. Men biomikroskopet och jag går ju inte alltid ihop alltså. Det är svåååårt!
Jag kan iallafall, efter idag och enligt Peter, gå hem och skryta med min grymma förmåga att konvergera. Efter 50 prismadioptrier såg jag fortfarande en enkel bild. Mina ögon var i toppform idag!

Ikväll var jag, Maja och Josse på studentpuben. Jag åt en club sandwich med kyckling. Gott! Och trevligt var det att sitta och tjöts en stund. Fina tjejer <3

Innan idag undrade jag var Kitty hade gått och gömt sig, men så hittar jag hon tillslut, i klöspelarkojan! Lilla rumpaaan!

Näh, nu ska jag nog kojsa snart. Imorgon är jag ledig. Men tentaplugg står på schemat och det blir övning sent imorn kväll med Maja, och så ska jag sitta patient på en treas x-jobb. Så jag har att roa mig med ändå.

Puss.


Tisdag.


Ibland behöver man den där extra tiden som man ibland har till övers. Just nu går inte en enda minut till spillo. Eller?

Ja idag var det externa patienter hela eftermiddagen. Till mig kom det en härlig snubbe. Han var riktigt skön! Höll på med jaktskytte, sköt lite på bana. Så jag kunde ju inte hålla mig och sa att jag minsann också sköt. Så vi satt och diskuterade skytte större delen av undersökningen. Han hade byggt om ett mausergevär till en rådjursstudsare. Den bössan var minsann byggd på 1800-talet. Man kunde ladda den med tre olika sorters ammunition och den sköt hål i hål.
Under tiden fick vi fram lite refraktionsvärden och lite annat vettigt.
En bra undersökning. Jag är nöjd.

Ikväll ringde Maja. Hon ville ut och gå. Jag var inte sen att hänga på, så vi möttes upp och sammanlagt blev det en runda på 7 km. Med paus vid vattnet vid slottet. Rundan slutade hos Maja så jag var ju tvungen att komma hem, så jag ändrade om endomondo till löpning och sprang hem. 3 km. Så ja, en mil såhär på kvällskvisten. Sjukt skönt!

Puss

Alltså, kolla in bilden på slottet där det speglar sig i vattnet. Det ser ut som ett pussel. Så vackert.


Måndag.


Ledig dag som tillbringats i tentapluggets tecken. Övat har jag gjort mellan 9-13. Först med Matilda och sen med Bafrin. Det går bättre och bättre för varje gång tycker jag. Och skönt är väl det. Ända tills det kommer ett bakslag. En vecka kvar till praktisk tenta. Brhaaaahiewwiiwiwaah! Jag är lite nervös inför den.

Eftermiddagen ägnade jag åt teoriplugget. Där går det också framåt. Satt ända från två till åtta. Så nåt får jag väl hoppas ha fastnat.

Nu ligger det en katt i knät på mig. Hon sträcker armarna mot mig. "klaaaaappa mig matteee" skriker dom. Armarna alltså. För ur ansiktspartiet kommer det bara ett spinnande ljud. Som kan liknas med en motorsåg. Så där skriker det minsann inte. Gossekissen No.1.

Imorgon väntar en lång dag i skolan. Först frågestund inför tentan på förmiddagen, sen har vi externa patienter på eftermiddagen. Skojj! Första gången vi skulle ha externa var jag nervös i en vecka innan och när stunden väl var kommen ville jag helst springa därifrån, precis som dom flesta andra i klassen också kände. Nu mera känns det mest roligt. Man vet aldrig vad man får för snubbe eller snubba. Man vet inte vad de har för problem. Kanske en hyperop stackare. Eller en myop. Kanske är det åldern som har kommit ifatt. Eller så är det grå starr som ligger och lurar bakom hörnet. Eller ackommodationsspasm. Eller varför inte en liten oskyldig skelning.
Ibland är det gubbar som kommer. Ibland är det barn. Ibland forskare. Ibland vanliga Svenssons. Vissa är pratglada. Andra inte.
Jag gillar't. Ingen är den andra lik.

Nu ska jag köra en sväng med keratometern och dess finurligheter. Sen ska jag sova min skönhetssömn. För somna, det kunde jag inte göra igår. Tror det var lite jetlag från sommartidsinställningen ;) Satte igång min sömnproblem-app. Lyssnade på vågbrus och pianospel. Mysigt. Sen somnade jag.

PUSS.

Söndag.


Vid klockan tio i fyra var jag hemma inatt. Så kan det bli när man ska ställa om klockan.
Jag har drömt helt sjukt märkliga grejer.
- Jag blödde näsblod hela tiden
- Det var razzia av bilar i Kalmar. Ett gäng åkte runt och skulle inspektera varje bil. De hade liksom kapat Kalmar och ingen kunde göra något åt det. Polisen åkte runt och försökte lugna alla som blev utsatta. Man var tvungen att stanna vid vägkanten varje gång de kom med sin bil. Och det kunde hända flera gånger om dagen.
- Jag skulle sova i en husbil med en klasskompis. Man var tvungen att krypa in genom ett hål och man kunde inte stå raklång. Så jag fick klaustrofobi. Hemsk känsla.

Idag har jag vaknat fyra gånger. Vid åtta, nio, halv tio och till sist vid elva. Då kändes det som att jag borde gå upp. Och det gjorde jag. Har ätit lite frulle. Sitter fortfarande kvar i soffan.

Ja men igår då? Det var kul! Vi började på Tullen hos Carin och hennes vänner. Det var helt sjukt mycket folk där ett tag. Men det var väldigt skoj! Sen gick vi till Palace och dansade hela natten lång. Med så många sköna vänner. Kul kväll!
Det blev inte så många bilder tagna. Men här är några iallafall.


Löööördag.


Igår avslutade jag kvällen med att somna till Nyckeln till frihet (en för övrigt vääldigt bra film). Testade att blunda när halva filmen gått. Ögonlocken fastnade i stängt läge, så jag la mig till rätta i soffan och sov en stund där. Vaknade av att jag fick en rosa bläckfisk med en pingla i ansiktet, då tyckte Agatha inte att jag skulle sova längre. Så vi busade en stund innan vi la oss i sängen istället.

Idag mötte jag upp Maria på skolan. Vi övade en liten stund. På lite olika mätningar. Tror kanske inte att vi var det optimala övningsparet :P Hon har inte samsyn och mina ögon är knäppa. Jag tror att jag prisma-adapterar, för efter en stund ser jag bara en bild. Knepigt det där. Men det är alltid bra med övningar ändå, för att få in flytet liksom.

När jag kom hem löste jag melodikrysset. Min nya favorithobby på lördagarna. Var lite småknepigt idag. Men det man inte kan får man googla fram ;) Men jag kan faktiskt ganska mycket ändå. Och en del kan jag tacka fastrarna för. Idag spelades Sjösala vals. Vilken jag och Jessica har kunnat sen vi var jääättesmå efter alla gånger vi sjungt med fastrarna i bilen. Och pappa kan jag också tacka, för dom spelade även Trollmors vaggvisa. Den sjöng (okej, rappade) han för mig när jag var liten.

Igår natt vaknade jag kallsvettig vid fyra. Panik i hela kroppen. Jag drömde att jag hade fått päls på armarna. Haha, så roligt. Nä, det var faktiskt inte kul. Fläckvis på armarna hade jag alltså fått kattpäls, gråhårig (Agatha?). Lång och luden var den. Så jag tänkte "jaja, jag får väl gå i långärmat hela tiden då". Uschinamej. Jag var tvungen att känna på armarna några gånger innan jag kunde konstatera att det bara var en dröm, sen somnade jag om.

Nu ska jag plugga en stund innan jag ska göra mig iordning för kvällens festligheter. Ikväll blir det nämligen kalas. Först tullenfest i Carins korridor, sen blir det nog Palace efter det. Skoooj!

PUSS.

Friday.


Med en varsin glass med två kulor från Ben&Jerrys glasscafe satte jag och Ellinor oss på en bänk på larmtorget och njöt av både sol och glass. Sjukt härligt var det!

När vi fördrivit några timmar med prat så trampade jag iväg till giraffen för att äntligen handla (äntligen med negativ betoning, jag tycker det är ganska ointressant att handla, men mer äntligen som i krisikylskåpetleverpåpulvermosetsomgickutfebruari2011). När jag cyklade hem kom jag på att jag glömt nästan allt som jag egentligen åkt dit för, men jag kom nog hem med mycket annat bra istället ;)
Väl hemma kollar jag mig i spegeln. Av utseendet att döma så belyste solen mig från vänster sida när vi suttit i solen. Jaaaaaaa, jag är röd i halva facet.

Eftersom jag både varit ute och gått och suttit ute i solen kände jag att jag fick lov att vara inne. Jag gjorde en workuot i förrådet. Dvs; jag städade. Innan har jag fått klättra över diverse kartonger, extrasängar och adventsljusstakar för att ens komma in. Nu är det hel rensat. Jag har slängt typ 25 kartonger och har ändå många kvar (kan säkert vara bra att ha. Eller?). Så nu kan man gå in utan att vara rädd att bryta benet när man ska bestiga mount kartongeverest.

När jag kom upp från förrådet utmanade jag mig själv rejält. Jag kände att nu eller aldrig och knäppte på Agatha kopplet. Lekte lite med henne inne och försökte vänja henne vid det hemska snöret som satt fast mellan henne och min hand. Sen gav vi oss ut. Ut på gräsmattan. Ett besök i taggbusken. Osv. Hon såg sjukt rolig ut. Höll en låg profil hela tiden. Som en krypskytt typ. Det resulterade i en hel lövsamling i svansen när vi kom in. Men jag tror hon tyckte det var ganska spännande ändå. Även fast jag bar henne större delen av den korta stund vi var ute.
Men nån stans måste man börja. Ska försöka få ut henne imorgon med. Hon kommer nog vänja sig tillslut. När hon inser vilken frihet det är att få skutta runt på gräsmattan istället för inne i lägenheten, även om man har koppel på sig.

Nu ska jag kocka ihop en lasagne som jag tänkte avnjuta till kvällsmat.

Puss.

Här var vi på äventyr i trapphuset.


Fredag morgon.


Morgonwalk -check!
Likadant som träningsverken i låren försvinner när man springer så kunde jag på något sätt gå bort träningsverken i höftböjaren. Nu när jag är tillbaka känns det ju såklart, men inte när jag var ute och pw:ade.
5 km blev det iallafall. På 41 minuter.

Nu avnjuter jag en frulle. Filmjölk med flingor och en smoothie med banan, äppeljuice, frysta hallon och frysta jordgubbar. Goooott!!

Måste in i duschen snart. Vid elva ska jag möta upp Ellinor, vi ska förmiddagsfika på stan. I solen :D

Puss!


Om det låter som en anka och ser ut som en anka så är det förmodligen en anka.


Inledde dagen med en pw på 5 km. I ett strålande Kalmar. Mängden endorfin är så hög i kroppen att det bubblar ur öronen på mig. Jag gillar våren.
Denna och gårdagens promenad har dock resulterat i en oerhört obehaglig träningsverk i höftböjaren. Tror jag det är iallafall. Jag ser ut som 86 när jag vankar fram.

Jag har också varit på föreläsning om remisser och efter det övade jag med Ellinor. Vi gjorde lite olika mätningar och så kollade vi i biomikroskopet.

Nu ska jag fundera på vad kylskåpet har att erbjuda till kvällsmat. Sen får det nog bli lite plugg. Senare ikväll är det den heligaste timman på veckan: biggest looser.

Puss.


Onsdag.


Lång dag börjar lida mot sitt slut.

Jag avslutade kvällen med en lååååång promenad med Maja. När vi kommer ut på gångvägen innan ängöleden så är Maja en millimeter från att trampa på ett löv. "det såg nästan ut som en groda" sa jag. Sen kom paniken. Det var en groda. Och lite längre bort en till, och en till, och en till. Helt sjukt många grodor. Eller paddor. Stora som potatisar satt de på vägen och äcklade sig. Sen kom det en hel grodfamilj. Pappa groda var inte att leka med. JÄTTEstor. Han hade lätt kunnat sluka hela mig, i en tugga. Så himla vidrigt.

Dom var inte lätta att fånga på bild. Det var lite mörkt. Men med lite fantasi ser man dom små kväkande äcklisarna. På första bilden syns grodfamiljen med pappa groda i spetsen.

 


Drawsome.


Nu när vi har lagt wordfeud bakom oss så har vi fastnat i ett nytt träsk. Drawsome-träsket. Det går ut på att man får tre ord att välja mellan, och så ska man rita det, och den andra ska gissa vad det är.
Mina konsnärstalanger är större än aldrig förr.

Här får ni två exempel. Guess what it is!


Storm.


Med den blåsten jag hör utanför mitt fönster just nu överväger jag starkt att ta bussen till skolan när det är dags för föreläsning idag.
Detta är nackdelen med att bo vid kusten. Denna eviga blåst. Fast som tur är blåser det inte så mycket som det gör idag, alla dagar.

Inatt drömde jag att jag missade föreläsningen. Hann inte skriva ut handouten innan. Och vi skulle på fest direkt efter skolan.
Som det ser ut just nu kommer jag inte missa föreläsningen. Handouten är utskriven. Och efter skolan väntar definitivt ingen fest, bara plugg. Happy daaay!

Puss!


Städädädädädäda.


Klinska fynd vid dammsugning under sängen: 3 strumpor och cirka 2 kg katthår. Fräscht.

Alltså, det är ju inte så kul att städa. Sen jag skrev senast (runt tio) har jag bara tagit mig igenom köket, soffhörnan och under sängen. Badrummet, resten av sovalkoven, hallen och garderoben återstår. Samt plugg och diverse andra roligheter som att rensa kattlådan, slänga soporna och gå ner med vinterjackorna till källaren.

Denna helgen är det SM i luftgevär. Det är första gången på... jaa... typ 7, kanske 8, kanske 9 år som jag inte är med. Känns lite vemodigt. Men samtidigt, onödigt att tävla när man inte tränar. Jag känner mig inte sugen på att träna. Men när man läser statusuppdateringar från alla som är på SM och andra tävlingar så blir man ju lite sugen. På att tävla alltså. Inte träna.

Nu ska jag och Sugin (min dammsugare) inta toaletten. Helt klart tråkigaste städningen.

PUSS.

Söndag


Idag är det stora städardagen i funkabo. Eller, den har inte riktigt börjat än. Snart.. Så fort jag tagit mig ur soffan. Och bytt från pyjamas till vanliga kläder. Och så fort jag slutat äta av godiset jag råkade köpa igår. Ja, då är det städdags!
Det är sjukt välbehövligt. Diskberget tog jag visserligen tag i, igår. Men alltså. Skulle det knacka på dörren skulle jag vara tvungen att skicka ut en lapp genom dörrspringan (om det nu finns någon sådan) och säga att jag tyvärr inte kan ta emot besök föräns jag har städat - så stökigt och orent är det i min lägenhet just nu.

Jag har skrivit en rejäl lista på allt som ska göras idag. Bäst hade det varit om jag klivit upp klockan 05.36 när Agatha valde att få ett racerutbrott. När hon promt skulle in under täcket och slicka mig på tårna, eller köra maraton i sängen, eller bita i alla papper på skrivbordet, eller leka med en pingelboll. Ja, då hade det varit bra att kliva upp. För isåfall hade jag väl i princip varit färdig med städningen nu. Nu är det ju bara det att jag aldrig klev upp då, utan klev upp vid nio. Och efter det har suttit i soffan tills nu. Klockan är tio.

Dags att göra det bästa av situationen - äta en godisbit till, SEN ta tag i städningen.

PUSS.

Östersund och 25-årskalas med allt vad det innebär.


För en vecka sedan var jag i Östersund.
Flygresan upp gick kanon. Jag lyckades till och med hitta rätt gate på Arlanda ;) 
På flygplatsen möttes jag av mamma, sis, Lovisa och Emilia. Vi åkte hem till sis och Micke sjungandes på "spa spa spa spa getti-sången". Klicka på länken HÄÄÄÄÄR för att höra denna underbara låt. Sen blev det pizza på kvällen.
På lördagen vaknade jag av två morgonpigga tjejer som kom och kittlade mig under fötterna. Alldeles för tidigt för mitt eget bästa. Vi låg i soffan och myste en stund tills jag hade vaknat till.
Sen åkte vi ner till stan. Pappa, Bella och Jeppe åkte skridskor på Storsjön en stund. Och jag halkade omkring på isen med kameran i högsta hugg.
Sen tog vi en sväng på marknaden på stortorget. Åt lite mat och kollade runt på alla saker.
Nästa anhalt var bowlinghallen. Efter att vi varit hemma och värmt oss en stund. Lagen var uppdelade i Gubbarna, Tanterna och Vi utan rynkor. Bra fördelning tycker jag personligen. Jag bowlade som om jag aldrig gjort nåt annat. Hoho. Slog fyra strikar. Rekord tror jag minsann. Och faster Inger kastade klotet bakåt. Hoho.
Efter bowlingen åkte vi hem och fixade vad som fixas skulle inför kvällens kalas och vid sju kom alla gäster. Vi åt god planka och så var det tårta till efterrätt. Och så hade vi lite tävlingar med diverse fina priser. Mycket trevlig kväll!
På söndagen vaknade jag återigen av de morgonpigga trollungarna. Sen var det bara att masa sig ur sängen och göra sig redo för en lång tågresa hem. Många byten senare kom jag hem till Kalmar. Nöjd, trött och glad efter en trevlig helg. Och här har jag faktiskt varit sedan dess.
I helgen har även ett nytt släktuttryck myntats. Isabel och Jesper är mina kusinbarn, men vad är jag till dom? Mammaskusin? Bökigt tycker vi. Så här med är alla kusinbarn med mammaskusiner - Knaslingar. Väldigt passande. Iallafall vad det gäller våran släkt. Hoho.

Jag, och förhoppningsvis resten av släkten, bjussar på lite sköna bilder från helgen. De små bilderna kan man klicka på för att se i större format.

  
Min flygresa. Jag tänkte "störta, eller inte störta, skitsamma" och satte igång telefonen för att ta lite kort.


Välkommen till Vinterparken. Jo men man tackar.
Observera att jag har photoshopat bilden, dvs, jag har gjort en förstoring av skylten. Så titta på den länge så jag får lite cred för vad jag åstadkommit. Det tog minst en halvtimme innan jag fattade hur jag skulle gå tillväga.


Jeppe och Bella testade om isen på Storsjön höll. Och det gjorde den..


Till och med för pappsen.
  
Bella hade köpt en peruk. Tanken har aldrig slagit mig förut, men jag kanske har en framtid som lilahårig?


I bowlinghallen.

 
1. Jessica och Micke in action. 2. Gubblaget (minus Jeppe som förmodligen är ute på banan och slår en strike)

   
1. Knaslingen Isabel. 2&3 lilla fröken Emilia.


Mami och lilla fröken Lovisa (anar jag en liiiiten esodeviation eller? ;))

     
1. Susanne 2. Chrille 3. Faster Inger 4. Pappa


Jag och ballaste knaslingen Jeppemannen

 
Jag har funderat länge på vad jag ska skriva. Och vilken bild jag skulle välja. Originalbilden kunde jag inte lägga ut, för isåfall hade jag varit tvungen att ljuga om att det inte är min syster. Så jag gjorde det bästa av situationen om man säger så, och gjorde om bilden lite i photoshop.
Här skådar ni iallafall helgens födelsedagsbarn, hör och häpna: Min storasyster, 25 år gammal.



Coolaste gänget kollar på film.


Det är viktigt att sluta på topp. Och här känner jag verkligen att jag har lyckats. Chrille vann bowlingen (efter de som var utom tävlan vill säga). Som pris vann han en snygg badmössa. Hoppas att den kommer väl till användning.

Over 'n out. Under 'n in.
PÖSS.


Vitpeppar...


...kanske är kattägarens bästa vän?

När Agatha var nyinflyttade hos mig hade hon en stor dragning till strumpor. Och fötter över huvudtaget. Hon såg dom som en enda stor leksak och man kunde varken stå, gå eller sitta föräns hon attackerade både mina och mina gästers fötter.
Jag använde mig då ett väl beprövat trick; vitpeppar på strumporna. Jag hade ett par tjocksockar som jag gned in i vitpeppar och använde dagligen när jag gick omkring hemma. Och katten var inte på strumporna en enda gång. Av detta har hon nästan fullt ut lärt sig att man inte biter i fötterna.

Nu tänkte jag använda mig av denna delikata krydda igen. Men inte mot fötterna. Idag har jag preparerat alla mina krukväxter med vitpeppar. Jag hoppas att det ska hålla katten borta från dom. Och jag hoppas inte att de dör av kryddan.
Växterna blir liksom inte så långlivade av kattbett i bladen. Eller av att bli uppdragna med rötterna ifrån jorden, därefter nerkastade på backen, för att sedan användas som leksak. Och efter det upplockade av matte för att sedan bli nerpetade i jorden i hopp om att ha överlevt lekincidenten.

Länge leve vitpepparn, amen.

Sol.


Idag började jag dagen med en promenad i solen. Vårväder ute, med allt vad det innebär. Skönt som tusan!


Kalmar firefighters.


Idag ringde det på optikerkorrens plingklocka när vi hade lektion. Efter sisådär fem ringningar kom jag och Karro på att det kanske inte alls var plingklockan, utan brandlarmet - utryyyymm! Eller?
Vi tog lugnt på oss jackorna och traskade ut på gatan. Luugnt, det var ju bara övning.
Sen visade det sig att det var någon som hade rökt utanför dörren och att det inte alls var övning. Kul för de som skrev tenta? Nej.

Nu sitter jag på Kalmar airport och väntar på att få checka in mitt bagage. Sen bär det av!

Puss!


Kvällis.


Denna dagen har verkligen gått i 200, men jag har fått mycket gjort.

Imorgon är det två föreläsningar på förmiddagen, sen är det övning efter lunch och där efter åker jag direkt från skolan till Kalmar airport för att ta flyget mot Östersund. Mellanlandar på Arlanda. Ska byta flyg. Alldeles själv. Miiiih!

Väskan är iallafall packad, biljetten är utskriven och jag har redan checkat in. Dagens teknik alltså. Jag fick tom välja plats själv. Första planet är såntdär propellerplan - me do not like!

Nu måste jag varva ner lite innan jag ska sova. Och gossa med kissen ska jag göra. Tre dagar utan varandra. Tungt.

Puss!


KONY


Många delar filmen KONY 2012 på facebook och bloggar. Bra! Jag kollade på hela filmen och den var helt fantastisk. Man känner verkligen för de människorna och man inser vad som verkligen måste göras.
Men jag tänker också posta länken http://visiblechildren.tumblr.com/. Läs den med :) Bara för att man måste vara kritisk mot allt. Jag är inte så insatt, så jag vet ju inte om allt som står i den texten är sant, så man bör säker vara kritisk mot den med. 

Men, kolla på filmen, läs texten och se på helheten; Kony is a bad guy.


HAAAAAAPPY BIRTHDAY!


Har stått framför spegeln i en timma. Letat gråa hårstrån. Hittade inga. Inga rynkor heller. Minnet verkar också vara stabilt. Höften har inte gått ur led. Jag ser fortfarande bra med mina singel vision-glasögon (=inte presbyop). Letar ålderstecken. Men hittar inte ett enda. Måste säga att jag är rätt imponerad av mig själv. Idag fyller jag nämligen halvvägs till 44. Snart är jag halvvägs till 50. Och om 8 år är jag 30.

Min födelsedag har varit bra. Jag började dagen med en ostfralla till frulle. Gott. Sen åkte jag in till stan och gav mig själv ett par nya jeans i present. Välbehövligt. Eller? Sen har jag gjort massa annat. Städat, pluggat, packat, slagit in presenter och skrivit födelsedagskort.
Jag åt fralla till frulle, pannkakor till lunch, mackor till kvällis och avslutade det hela med lite Ben&Jerrys.
Jag har fått 64 grattishälsningar på facebook. X antal sms. Ett samtal från Karin och fyrstämmig körsång från päronen och jessica och micke.

Om 48 h gör jag kväll i Östersund. Jag längtar. Ma&Pa och sis och Micke har varit i Björnrike och åkt skidor idag. Jag är inte alls avundsjuk. Det var förresten där vi firade min 18-årsdag. 4 år sedan. Vi firade med en skoterutflykt på fjället. Det är nog en av de vackraste utsikterna jag sett.

Nu ska jag busa med kattis. Hon har smakat både pannkakor och B&J idag. Hon smaskade högt när hon åt. Gullis.

PUSS.

Katta.


Jag har haft en klösbräda i wellpapp liggandes i garderoben. Till ingen nytta. Så nu plockade jag fram den, hällde på kattmyntan som tillhörde. Sen droppade jag över lite kattmyntedroppar (eller vad det nu är) också. Och katten blev helt crazy bananas! Hon sprang runt benen på mig tills jag satte ner den på golvet. Men hon börja ju inte klösa. Nej, hon lägger sig på den och liksom gnider sig mot den? Alltså jag vet inte riktigt...? Eller?
Nu ligger hon jämte den och ålar runt på golvet. Jaja.

Skryt.


Klockan 07.27 var jag och mina asics ute på joggingtur i 4 minus och strålande sol! Perfekt start på dagen.

Idag blir det föreläsning och klinisk övning i skolan. Men först blir det frulle framför Nyhetsmorgon.

Puss.


Söndag.


Andra chansen var ju ingen höjdare. Men kvällen hos Anna och Jimmy var det. Vi lagade lasagne och kollade mello, sen blev det min kladdis med grädde och varm hallonsås till efterrätt. Trevligt  och gott :)

Idag vaknade jag åter igen till strålande solsken. Samvetet satte in och jag gav mig ut på en joggingtur. Drygt fem kilometer dunsade jag fram i löparskorna och det på 23 minuter. Helt okej måste jag säga.

Nu har jag slängt in lite tvätt. Mötte hon som hade tvättrummet innan mig. Hon tyckte det var stressigt på söndagar när man bara har tre timmar. Hon stod inne i mangelrummet och höll på. Jag har aldrig besökt mangelrummet. Så jag gick in och sa att hon inte behövde stressa för att jag ändå inte ska in dit. Hon kollade på mig och sa undrande "nähä, du brukar aldrig vara här inne?". Hehe, näää... gav jag till svar.
Vadå? Mangla? Visserligen finns det en torktumlare där inne, det upptäckte jag först idag. Men vadå? Torktumla? Ska man göra det? Jag tvättar, hänger in det i torkskåpet och hoppas att det hinner torka tills tiden är ute.
Jag tror faktiskt att jag ska låta bli både torktumlare och manglar.
I onsdags tog jag med mig två toppar till Maja innan vi skulle ut, för jag kunde inte bestämma vilken jag skulle ha. Hon tyckte helt klart den glittriga toppen, så jag lånade ett strykjärn av henne för att släta ut rynkorna. Satte strykjärnet (som jag hade sänkt värmen på) på tröjan - och den smälte. Så nä, jag låter bli att testa torktumlare och manglar och håller mig till det jag kan hantera någorlunda.


PUSS.

Lördag.


Solen strålar i Kalmar. Snön är bortglömd och vi går mot varmare tiden! Jag gillar't!

Skinnjackan och conversen åkte på idag när jag tog en tripp ut till Hansa. Kan inte låta bli att förundras över folk som kommer med tjockaste vinterjackan, tjockvantar och mössan långt nerdragen över öronen. De ser ut som att det vore minus 20 grader ute.
Men mest förundrades jag över bruden som klev på bussen med rosa shorts, bara ben och en stickad tröja. Hon måste ju vara uppväxt på antarktis eller nåt om hon tycker att det är shortsväder vid denna temperaturen.

Igår var det myskväll här hemma. Jag, Lisa och Johanna gjorde egengjorda hamburgare, kollade på Solsidan, snicksnackade och åt godis. Mysigt!
Ikväll blir det mer mys. Jag och Ellinor ska hem till Anna och Jimmy och kolla på andra chansen i mello. Jag har precis slängt ihop en kladdis som vi ska avnjuta till efterrätt. Mums :)

Om en vecka befinner jag mig i Östersund. Sis fyller 25 och har bjudit in till kalas. Jag flyger upp på fredag eftermiddag, wiiie! Mami och papi och en del av släkten på pappas sida kommer också upp. På programmet står besök på Vinterparken och Medvinden, bowling, buffé på Reväljgränd och uppvaktning av storasyster! Skoj! Så nu får vi hålla tummarna för att det håller sig kallt och att solen skiner i Östersund nästa helg :)

Nu ska jag plugga en sväng innan bussen går mot Norrliden.

PUSS.

Fredag.


Hej alla glada!

Idag har jag invigt min nya ytterdörr. Den fungerar väldigt bra måste jag säga. Och den är mycket vackrare än den gamla. OCH, den har ett kikhål. Så nu vet jag vem som knackar på innan jag öppnar dörren.

Jag har varit i skolan. Två gånger. Första gången för föreläsning och andra gången för klinisk övning. Det spårade lite på övningen. Jag och Ellinor kunde inte riktigt hålla oss seriösa. "Säg till när moroten blir suddig eller dubbel". Det är inte lätt alltid.

Ikväll väntar en myskväll här hemma med kusin och Johanna. Det blir matlagning, film och godis. Myysigt!

PUSS.

Torsdag.


Nu sitter dörren på plats. Väntar bara på att dom ska komma och städa efter sig också. För dom har lämnat efter sig en hel del slipdamm.

Jag mådde inte så bra imorse. När väl snickarna kom så har det känts som att det varit i mitt huvud som de slipade, sågade och hamrade. Huvudvärk? Ja. Tog en tablett efter många om och men. Och fick i mig lite mat. Också efter många om och men. Men jag kämpade i mig allt och mår faktiskt mycket bättre nu.

En bild säger mer en tusen ord.
Här har ni kvällen. Håll till godo.
Tack för en trevlig kväll alla!













Jag känner personligen att de här två bilderna får avsluta inlägget.




Hej och hå.


Klockan är kvart över tre. Hela rummet snurrar. Jag ser dubbelt (sen sju timmar sen tillbaka). Fötterna värker. Det känns som kroppen genomgått ett mindre träningspass. Och. Jag vågar påstå att jag fortfarande är påverkad av kvällens alkohol. Ganska rejält till och med.

Agatha ligger på min mage och spinner. Klockan är satt på 07.00. Ifall dörrbytarna skulle behaga att komma vid den tiden vill säga. Finns en risk att jag inte vaknar vid den tiden dock.

Gonatt!