Torsdag idag eller?

 
Igår mötte jag upp några tjejer från klassen och åt glass nere vid hamnen. Mysigt men kallt. Sen gick vi bort till slottet och spelade kubb så länge tills vi inte såg kubbarna längre. Då cyklade jag och Josse till studentpuben och drack en varsin cider och satt och pratade en stund. Mycket folk på puben, skoj!
 
Idag började jag dagen med att checka in på friskis vid halv åtta. Började med en runda på 6 km på löparbandet. Sen var jag genomblöt av svett - frääääscht! Sen körde jag lite mage innan jag avslutade med streching och sen cyklade jag hem igen. Vid halv nio, gött!
 
Sen har jag städat lite, dammsugit och så. Och så har jag gjort köttfärssås, en portion till lunchen och fyra matlådor. Nu är jag sömnig. Hoho.
 
Nu väntar jag på ett samtal. Det ska nämligen komma en och hämta min crosstrainer som jag sålt via blocket. La in annonsen i förrgår, igår hade jag 117 sidvisningar och 11 intressemail.
Det där med att träna hemma var inte riktigt min grej. Man kommer ju aldrig till skott. Så nu står den bara där och samlar damm. Och Agatha använder den som klätterställning, skoj tycker hon, mindre skoj tycker jag, jag är livrädd att hon ska klämma ihjäl sig. Så nu ryker den ut från lägenheten.
 
PUSS.

Livet som soffpotatis.

 
Om en vecka går jag min första dag i skolan. Sista året på optikerprogrammet.
Det betyder att jag om en vecka har haft mitt kanske livs sista sommarlov. Det har varit en underbar och väldigt lång sommar!
 
I söndags kom jag tillbaka till Kalmar. Skönt att komma hit lite tidigare så man hinner komma iordning innan skolan drar igång. Och så är det nollning denna veckan, så jag tänkte vara med och kolla lite på den.
Igår gjorde jag mitt första pass på friskis. Byggde muskler på gymmet. Sen på kvällen var det CNaS-kampen. Jag fick agera fadder och tillsammans med Jonas coachade vi ett gäng från basåret i kampen. De var riktigt duktiga! Sen gick vi hem till Carin och förfestade innan det var dags för slutdestinationen - the sign.
Vi var där tidigt, runt tio halv elva, och det var en sjuk kö. Men vi använde våra armbågar och pressade oss genom kön, så vi var inne ganska snabbt ändå. Men jag har nog aldrig stått i en så trång kö. Jag kunde bokstavligen talat inte röra på mina armar och var det någon som knuffade från ena hållet så åkte alla med. Väl inne på dansgolvet var det också helt packat med folk. Men det var roligt! En rolig kväll och det var kul att träffa alla fina klassisar igen!
 
Idag vaknade jag helt ofrivilligt när sis ringde och väckte mig vid nio. Låg och pratade med henne i 40 minuter. Sen förflyttade jag mig till soffan. Efter det har jag inte gjort mycket vettigt. Jag har näst intill inte gjort någonting alls faktiskt. Skönt tycker jag.
 
Nu ska jag fortsätta att göra ingenting resten av kvällen, sen ska jag sova. Det är hårtt med sommarlov.
 
PUSS.
 
 
 

Fredag.

 
Nu har jag bott i en bag och en necessär i en vecka, typ.
För en vecka sedan kom Emil och hämtade upp mig, sen åkte vi till Malmö och tillbringade helgen där. Bodde på hotell, åt god mat, hotellfrukost, litegranna shopping, Malmöfestivalen, strålande sol och bara allmänt mysigt var det.
Sen var jag hemma över en natt och i måndags åkte jag upp till Jönkan och Emil för att tillbringa några dagar på obestämd tid där. Det har inte varit så roligt väder så vi har inte gjort något speciellt, mest bara chillat. Men man får faktiskt göra det med. Och så passade jag på att träffa Karin över en fika med! Men nu är jag tillbaka i Värnamoet igen.
 
När jag hade packat upp väskan sen veckan hämtade jag in stora resväskan, dags att börja packa för nästa resa. Resan utan returbiljett - mot Kalmar! Tänker mig att jag åker på söndag. Det är nollning nästa vecka så det kan ju vara kul att vara med på, och så är det skönt att börja förbereda allt som sig bör inför skolstarten veckan därpå.
Då är det åter till skolbänken, studiebidrag, tentastress, friskis, havregrynsgröt till kvällsmat och bäst av allt - att få träffa alla glasögonormar igen!
Jag längtar till skolan börjar nu. Känns som att hela jag, både fysiskt och psykiskt, behöver komma in i någon slags vardag med rutiner igen. Både kroppen och mitt humör börjar bli rastlöst.
 
Ikväll tänkte jag göra lite grekiskt tills mamma slutar jobbet. Grekisk sallad med tzatsiki och vitlöksbröd får det bli. Bara för att jag är så sjukt sugen på vitlöksbröd och på fetaost - gott!
 
Nu ska jag fortsätta packa från fyra månader hemma, det är en del grejer som ska med till Kalmar...!
 
PUSS.

DU kan vara en tivoliaktivitet, Jansson.

 
 
Allas våran svenska OS-medaljör Håkan Dahlby postade detta på fejjan idag. Sånt här gör mig lite smått frustrerad. "Tivoliaktivitet" Va?
Som någon kommenterade så hoppas jag att Håkan tar med katten Jansson till skjutbanan och tar en match. Vem vet, han kanske verkligen är en talang, men det är mot min förmodan, och isåfall skulle jag vilja se honom göra om samma prestation som Håkan gjorde på ett olympiskt mästerskap och se hur han tacklar pressen. Gläd dig åt att Håkan bidrog med en medalj till Sverige istället din struts. PUSS
 
 
 

Måndag.

 
Nu har det varit en ordentlig bloggtorka, nästan en månad sen sist.
Sen sist jag skrev har det nog hänt en hel del, jag tänker inte rada upp allt, men jag kan säga som så att jag har jobbat färdigt mina fem veckor på Finnvedens Optik och har idag min första semesterdag - skönt. Fast, jag har trivts som fisken i vattnet på jobbet, så det kändes lite tungt att säga hej då i fredags. Tur att jag är kund där, för då har jag anledning att springa in lite andra ärenden och samtidigt passa på att hälsa på alla.
 
Igår åkte jag till Kalmar, efter en helg i stugan med Emil. Världens slöaste helg. Om chilla hade varit en OS-gren så hade vi lätt tagit lagguld, vi är väldigt bra på att chilla. Men vi gjorde lite annat med, åkte vattenskidor bland annat. När mami och papi kom dit på söndagen så åkte vattenskidorna fram direkt och det fanns ingenting att säga till om. Bara att hoppa i vattnet och dra på sig skidorna. Jag gav mig tusan att inte släppa linan och tog mig upp på första försöket, sen åkte jag en sväng innan jag gjorde en störtdykning i våran vik. Emil tog sig också upp på första försöket och åkte en sväng han med. Sen spelade vi kubb, kastade pil, kollade på OS, åt mat och var ute och gick en sväng hemma med. Skön helg!
 
Idag vaknade jag iallafall upp i Kalmar. Drömde en mardröm inatt och vaknade vid halv fyra. Jag har drömt mardrömmar de tre senaste gångerna jag varit i Kalmar själv. Så jag är inte jätteroad av att gå och lägga mig på kvällarna här längre.
Nu ska jag påbörja en pluggvecka. Jag ska tokplugga 24/7 fram till fredag hade jag tänkt. På lördag skriver jag omtenta i fysiologi - världens tråkigaste kurs. Sen åker jag hem till Värnamoet och möter upp Bergdahl/Kempe-släkten och Emil på Källäng. Vi ska ha släktskyttetävling på eftermiddagen, och på kvällen blir det kräftskiva med allt vad det innebär i stuga 27. Skoj!
 
Nu - plugg. Med träningsverk i axlarna från gårdagens åktur på vattnet. #klentjej
 
PUSS