Onsdag.

 
Idag trampade jag iväg till skolan vid åtta. Gjorde omtenta på GP-delen i kontaktlinskursen. Sen mina vänner...
 
HADE JAG MIN ALLRA SISTA LEKTION PÅ UNIVERSITETET!
 
Det är så sjuuuuukt! Nu är jag färdiglärd. Färdiglärd vad det gäller föreläsningar och kliniska övningar. Men jag vet att jag har minst lika mycket att lära när jag väl börjar jobba sen, men det är det jag ser fram emot!
 
Om ganska exakt 16 timmar kommer Emil hit, äntligen! 2 veckor och 3 dagar har snarare känts som 2 år och 3 månader, en enda lång väntan och längtan. Men nu får jag och katten äntligen hit våran favorit.
 
PUSS

Måndag.

 
Igår gav jag mig ut på någon slags "det är soligt och jag borde inte sitta inne, jag måste ändå posta ett brev, jag behöver rensa huvudet på massa skit"-runda. Jag gick ner till stationen, postade mitt brev, gick en liten bit till (nu är vi uppe i 4,6 km), sen sprang jag hem, 3 km.
Idag har jag träningsverk. Kanske inte så konstigt då senaste utomshuslöpningen var 16 november.
 
Idag hade vi introduktion till vår sista kurs. Jag blir helt knäpp i kolan när jag tänker på det. Allra sista kursen på universitetet, förutom examensarbetet. Kursen heter Statistik och är planerad att genomföras på sju dagar. Med andra ord känns den som en liten fis i sjön och kommer blåsa bort innan man ens har hunnit tänka tanken.
 
När statistiken är över kommer Emil hit. På en tur-biljett, med andra ord kommer han flytta in hos mig och katten på obestämd tid. För efter statistiken återstår bara examensarbetet = inga lektioner på schemat föräns redovisningen 31a maj.
Jag och Emil ska fira påsk tillsammans. Äta massa ägg och såntdär. Håller just nu på att övertala han att göra ett "undantag" över påsken med. Alltså ett undantag på godisuppehållet vi påbörjade första mars och som ska hålla sig till första juni. En påsk utan godis fungerar ju inte, det tycker iallafall inte jag som sitter här hemma i soffan och har jordens godiscravings för tillfället. Jag hade kunnat döda för ett geléhallon, salta godisar, surisar, choklad. Jag är så sjukt sugen på godis!
 
Nu ska jag försöka göra någonting vettigt av resten av kvällen. Imorgon är det statistiklektion nummer två, feedback från kontaktlinstentan och så ska jag och Hanna simma på kvällen. Det går bra nu! (för er som är intresserade kan jag säga att förra veckans kilometer i bassängen slutade på exakt 30 minuter, imorgon ska det gå på 29!)
 
PUSS
 

Utmaning.

 
Om en timma ska jag stoppa mina fötter i simhallen här i Kalmar för första gången. Detta tillsammans med Hanna. Det är cirkus 7 år sedan jag var i en simhall senast, så detta ska bli mycket spännande. Jag har inhandlat mig en ny baddräkt och ett par rosa simglasögon, så jag räknar starkt med väldigt hög hastighet när jag plaskar fram i bassängen.
Varför jag helt plötsligt fått för mig att börja simma är för att jag fick en uppenbarelse när jag kollade på vasaloppet:
 
JAG SKA GÖRA TJEJKLASSIKERN!

3 mil på skidor, 10 mil på cykel, 1 km siming och 1 mil löpning.
 
 
Sagt och gjort. Längdskidor med allt vad det innebär inhandlades förra helgen, racercykeln som jag fått köpa av min snälla syster anländer i April, löparskorna är redan insprungna och redo, sen fattas bara en våtdräkt. Sen är jag redo.
 
Min plan är att jag under detta året bygger upp någon slags grundkondition. Springer, cyklar, simmar och bara på diverse olika sätt försöker förbättra flåset. Sen ska jag inför varje lopp försöka mig på någon typ av teknikträning. Lära mig åka längdskidor, lära mig sätta fast cykelskorna i pedalerna (eller kanske ännu mer - lära mig klicka ur dom, INNAN jag stannar cykeln) osv... Liksom specialisera mig inför vad som komma skall.
Sen tänker jag mig att jag börjar med något av "sommarloppen" nästa år, antingen simma, cykla eller springa, sen får jag ta resten i den ordningen de kommer. För allt ska genomföras inom 12 månader.
 
Med mig i min utmaning har jag mitt vallateam, min cykelfixare och min personliga tränare. Alla dessa tre kan ni sätta under kategorin Emil, även kallad min pojkvän. Det är han jag skyller på om inte skidorna glider tillräckligt bra eller om jag får punktering när jag trampar på runt vätternrundan osv.
 
Nu ska jag börja värma upp inför kvällens simpass. En kilometer ska jag ta mig igenom, om jag så ska simma tills imorgon.
 
Hejja mig!
 
PUSS.