Egoboost.

 
JAG ÄR SÅ JÄVLA GRYM!
VG PÅ BÅDA PRAKTISKA TENTORNA!
IT'S A HALLELUUUUUJAHMOMENT!
 
Nu kan jag ta helg helg helg helg helg!!!!

Ööööööö.

 
Nu har det varit mycket för fröken Bergdahl vill jag lova. En monsterkurs med en inlämning, en redovisning, två praktiska tentor och en teoretisk tenta. På 13,5 hp. Hur i hela friden kommer KL-kursen bli då? Största kursen vi läser. Hujja.
Denna veckan har det varit stress inför praktiska tentorna. Huuuur mycket, och då menar jag verkligen brutalt mycket, tentaplugg inför den teoretiska tentan. Jag har sovit dåligt mån-torsd. Men inatt tog ändå priset. Förmodligen pga stress och mycket i huvudet så var jag inte trött. Det gick inte. Jag kunde inte ens blunda för att jag var så pigg. Så två timmar och femtio minuters härlig sömn fick jag som uppladdning inför dagens teoretiska tenta.
 
Behöver jag ens säga hur jag ser ut? Som ett vandrande lik. Och jag har så ont i nacken för att jag sitter alldeles för dåligt när jag pluggar.
 
Tentan då? Jo men det gick nog okej. Jag tror att jag klarar den, men sen vet man ju aldrig. Kanske har blandat ihop alltihop. I em får vi reda på de praktiska tentorna, så nervositeten kommer sitta i en stund till.
 
Nu ska jag städa lägenheten, som inte sett en dammsugare den närmsta tiden. Kanske hinner plocka upp min ljusstake och någon tomte med. Ikväll kommer mamma, och imorgon kommer pappa. Mysigt!
 
Puss.

Onsdag.

 
Idag är det ingen vanlig dag för idag är det två dagar kvar till tentan! Tjohooooo!
Jag längtar inte särskilt mycket till själva tentan, jag längtar mer till stunden då tentan är över.
 
Igår satt jag uppe och pluggade till elva på kvällen. När jag sen gick och la mig, och hade legat vaken i 1,5 h utan minsta möjliga närhet till att somna, så googlade jag fullmåne. Mycket riktigt prickade jag in exakt rätt dag. Spelade sen the sims på mobilen, kollade twitter, instagram och facebook 25 gånger och läste aftonbladet. Sen var väl klockan runt halv två, då satte jag igång spotify med lite skön pianomusik, låg vaken en stund till, sen somnade jag äntligen.
Ibland råkar man ju veta innan när det är fullmåne, då känns det mer som att man inbillar sig att man inte ska kunna sova. Men när man verkligen inte vet att det är det, och man ligger vaken hela natten. Då undrar jag. Vad gör den där mångubben med mig egentligen?
 
 
Jag var inte jättepigg när klockan ringde idag. Så när det var dags för frågestundinförtentan i skolan snörade jag på mig gympaskorna och promenerade dit i hopp om att piggna till lite. Frågestunder är inte min favoritdel under tentaperioden. Det gör mig mest stressad och förvirrad. Jag går mest dit för att stilla samvetet och komma bort från min plugghörna hemma.
 
Har pluggat hela eftermiddagen och lär väl hålla på en stund till. Min effektiva period är på kvällen. Ganska osmidigt om ni undrar. Det är ju på kvällen man vill lägga ifrån sig allt och bara slappna av. Men det går inte för mig.
 
Nu ska jag fortsätta med pluggeriet, sen ska jag pausa med lite kvällsmat. Blir andra halvan av risgrynsgrötkorven till kvällis. Gott.
 
Puss.

Picasso, Sara Picasso.


Vissa föreläsningar är roligare än andra. Den här var förmodligen mindre rolig.


Bajs.

 
När jag stod och skalade en clemetin innan tänkte jag på när jag tidigare idag sa
"nä, det ska jag iallafall inte glömma".
Om att man iallafall måste ange vilket öga den vertikala forin är på, sen om det är hyper eller hypo man anger spelar ingen roll.
TROR NI INTE ATT JAG GLÖMDE DET ÄNDÅ!!!!! BAAAAAAAAAAJS!
Om jag kuggar på grund av det kommer jag bli arg. Bara för att just vertikalforier är det som snurrat mest i mitt huvud det senaste dygnet. Och så glömde jag det :'(
Det var iallafall en vänstersidig hypofori på 0,5 prismadioptrier.

Tisdag.

 
Nu är båda de praktiska tentorna över. Jag kan inte säga hur det gick, det återstår att se när vi får resultaten. Men jag klarade båda på tiden iallafall, så så långt har jag ju klarat mig, det är bara lärarnas bedömning som påverkar nu. Min examinator på synundersökningen hade precis druckit varm choklad innan jag började, så han var ju på gott humör iallafall. Och min patient skötte sig utmärkt.
 
När jag gör praktisk tenta får jag flashback till alla de hundratals tävlingar jag skjutit. Nervositeten som man brottas med innan. Sen när man väl drar igång kommer lugnet. Och efter en stund kommer man på att det är tävling/ tenta, och då kör stressnerverna igång. Igen.
Pressen att prestera på plats. Att man måste ha sin formtopp just då. Rädslan för att misslyckas inför lärare/ tränare. Det är inte som att stå hemma i luftgevärshallen och träna, eller att göra en synis på en kompis. Tidspressen. Man kan inte vela på skian, för tiden räcker inte till. Man kan inte lyfta om geväret fem gånger på varje skott, för tiden räcker inte till.
Men. Jag tycker det är roligt ändå.
 
Nu ska jag plugga teori en stund. Sen ska jag äta risgrynsgröt och rostat bröd. Och så ska jag ha telefondate med världens bästa pojkvän ♥
 
Puss.

Måndag.

 
Imorgon smäller det! Två av tre tentor ska göras. Volklins och synundersökning.
 
Jag har haft besök av Emil i helgen. Vi har haft en mysig långhelg tillsammans. Gjort lite av varje. I lördags firade vi tre månader tillsammans. Tiden går fort när man har roligt. Nu dröjer det dock förmodligen tre veckor tills vi ses nästa gång, jag var deprimerad och längtade efter han redan innan han åkte igår. Tungt.
 
Idag har jag tentapluggat. På fredag är det teoretisk tenta. Ska bli skönt att tenta av den här kursen. Det har varit mycket, och bökigt. Sen kommer mina föräldrar på besök över helgen. Mysigt.
 
Nu ska jag gå och dricka ett glas vatten uppochner, för jag har hicka. Sen ska jag kolla lite på tv innan jag lägger ner för dagen.
 
Puss.

Onsdag.

 
Idag var det genrep inför den praktiska tentan, igen. Fast denna gången var det synisen vi övade på. Jag övade med Sofie, och det gick bra! Klarade tiden, dock har hon inte så mycket synfel, men ändå. Det ger en boost till tentan.
 
Nu sitter jag med teoriplugget framför mig. Ska ägna mig åt det i exakt 2,5 h till. För sen kommer min hunk hit. Kaffebryggaren står framme, kvargen i kylskåpet, Agatha är nyborstad (och på bushumör) och jag har preparerat läpparna med lypsyl så jag kan pussas extra mycket. Hoho.
 
Det kommer bli en helg av uppladdning inför nästkommande vecka: praktisk tenta i volklins, praktiskt tenta i synundersökning och som grädde på moset avslutar vi med en teoretisk tenta. Och som ett litet strössel på grädden så kommer mina päron nästa helg. Något positivt mitt i allt negativa.
 
Nu - plugg. Sen - Emil.
 
PUSS.

Måndag.

 
Måndag. Ny vecka, nya tag.
 
Övade med Maria på förmiddagen. Det var spännande. Hon har ett litet speciellt synfel, kan man väl säga. Men det gick bra för att vara första gången, och jag har lärt mig något nytt.
 
Sen hade vi övning inför volklinstentan. Volkade fyra personer, det gick väl sådär. Tycker det är svårt. Men det är ändå sjukt fascinerande. Att man kan titta längst bak i ögat, på näthinnan, bara genom att sätta en lins framför biomikroskåpet. Man ser liksom genom alla medier, hornhinnan, linsen, glaskroppen. Med förutsättning att de är klara förstås.
 
Hann med en sväng på sjukan också. Jag är ingen sjukhusfantast. Inte för att jag är rädd. Mer att jag inte går dit i onödan. Känns som att vissa söker för minsta lilla. Och så känns det som att de 87% av alla fallen säger "gå hem, vänta en vecka och se om det blir bättre, annars får du höra av dig". Och så dör personen i fråga av en blodpropp dagen efter. Jag har inga höga tankar om svensk sjukvård.
Nu var jag inte där för något allvarligt, så jag dör förmodligen inte i en blodpropp imorgon. Och jag fick inte heller till svar att vänta och se om det blir bättre. Men ändå.
 
Resten av eftermiddagen har jag tvättat och städat. Man kan göra kliniska fynd när man städar. Jag hittade en strumpa under sängen som varit borta i... jaaa, kanske två månader. Jag brukar inte titta under sängen så ofta. Hoppas inte någon annan gör det heller. Under min säng alltså. Det var lite dammigt. Sen hittade jag en polly under tv-bänken. Där vet jag vem den skyldige är. För jag känner ingen annan som äter polly. Emil. Och så hittade jag Agathas andra glittermus. Den lila. Hon blev typ hur glad som helst.
 
Nä, dags att hämta sista tvätten.
 
Puss.

Söndag.

 
Jag tentapluggar.
Grannen borrar, sågar och hamrar i väggen mot min lägenhet.
Ingen bra kombination.
Jag hör inte vad jag själv tänker
och
det vibrerar i både golv och bord.

Fredag.

 
Jag är ledsen :(
Har alltid hafe problem med benhinnorna, och har fortfarande. Men efter dagens löprunda (som för övrigt innebar två rekord: 20,19 på hela rundan och 4,45 min på andra km) så fick jag ont i knät. Kunde knappt gå uppför trappan när jag kom hem. Och att cykla till skolan var en pina. Att springa med benhinneinflammation känns lite som skitsamma, det får göra ont. Men att springa med ont i knät känns inte bra. Det känns som att man inte bör göra det, eller? Jag vill inte ha problem med knät. Åååååååh :(
 
Och så har jag ont i huvudet. Förmodligen för att jag fick sitta patientx2 idag när jag övade med Anna och Karro. Det är rejält ansträngande för ögonen. Men så dricker jag på tok för lite med. Har slutat dricka juice, och då dricker jag inte tillräckligt/ eller inte alls, på morgonen. Sen glömde jag dricka något till lunchen. Inte bra.
 
Lunchen blev sen och huvudvärk = inte sugen på mat. Clementiner till kvällsmat får det bli. Och en liter vatten.
 
Puss.

Egoboost.

 
  • När ens namn är ett av namnen som läraren läser upp, av de som fått ett av de högsta betygen på arbete och presentation, ber en ställa sig upp, och man får en applåd.
 
  • När man får ett mail från examinatorn att arbetet var bra, bara lite småsaker att tänka på till framtida arbeten, men inget som behöver ändras och skickas in på nytt.
 
 
Då är man nöjd.
 
 

Onsdag.

 
Nu är det öööööver! Caset alltså. Skönt! Det gick faktiskt bra! Jag överlevde redovisningen, jag överlevde frågorna efteråt och det känns som jag kommit ett steg längre med att stå och prata inför folk. Och det verkar som att min examinator var nöjd med större delen av arbetet och redovisningen, det känns bra.
 
Efter en lång dag med massa redovisningar övade jag med Bafrin. Vi gjorde en varsin synis och det gick också bra. 43 minuter klarade jag det på. Whoop!
 
När jag kom hem var jag dundertrött. I både huvudet och kroppen. Pluggade en litenliten stund, men sen gav jag upp och kollade på lying game istället.
 
Nu ska jag snart sova. Imorgon blir det ytterligare en lång dag av redovisningar. Men då kan jag bara sitta och lyssna eftersom jag är färdig med mitt. Skönt!
 
Puss.

Tisdag.

 
Nu har jag haft en riktigt lång långhelg! Åkte hemhem efter skolan i torsdags, lämnade av kattis hos päronen och åkte sen vidare upp till Emil. Var där till lördagen, sen åkte vi ner till Värnamo för att tillbringa en natt där. I söndags var vi på Lilla krogen och firade pappa på fars dag. Efter det tog vi en match, Lenberg Vs. Bergdahl, i luftgevärshallen. Jag vann inte. Igår var jag i luftgevärshallen igen, och hjälpte till lite när de hade träning för småknattarna, och de stora knattarna med för den delen. Och så hann jag med en sväng hos optikern som jag sommarjobbade och hade praktik hos och pratade med dom en stund.
Idag hade mamma lagat köttgryta på älgkött till lunch. Så himla gott! Köttgryta kan nog vara en av mina favoriter. Efter den goda måltiden, och tre matlådor till mig, så åkte jag och Agatha tillbaka till Kalmar.
 
Nu har jag förberett det sista inför morgondagens redovisning. Och om jag var nervös förra gången så är det inget mot vad jag är nu. Nu ska man stå själv och prata inför hela klassen. Uschinamej!! Men jag intalar mig att det kommer gå bra, och övning ger ju färdighet. Någon gång ska man väl bli av med den där scenskräcken. Jag ska fixa det här!
 
Vi har redovisning i två dagar nu. Sen börjar tentastressen. Två praktiska och en teoretisk tenta har vi framför oss innan vi är färdiga med denna kursen. Och när vi är färdiga, ja, då har vi inget mer att lära oss om synundersökningar. Då är vi helt färdiga med den biten. Knäppt som tusan!
 
Nu ska jag koppla in Nintento 8-bitars som jag tog med mig hemifrån och spela lite Super Mario. Sen får det bli kvällsmat, en sista övning på presentationen och sen sova.
 
PUSS.

Hämnden är ljuv.

 
Eftersom Emil la ut en bild på hans blogg när jag ser ut som en hamster tänker jag nu hämnas. Fast... det här är ju egentligen ingen hämnd. Min bild var ju tagen med en hamstereffekt. Den här ju heeeelt normal. Det är såhär han ser ut, min pojkvän. Snyggast av alla. Puss.
 

Tisdag.

 
Man kan ju fortsätta att skratta åt det där med att jag skulle springa vid kvart i sex idag på morgonen. Jag vaknade inte ens av klockan som ringde för att väcka mig vid den tiden. Men jag sprang när jag kom hem från skolan istället! Reflexväst, pannband och vantar på. Kallt och mörkt. Skönt och flåsigt.
 
Hade som sagt föreläsning hela förmiddagen. Det kliade i kroppen, jag jäspade en gång var tionde minut och kunde verkligen inte sitta still och koncentrera mig. Ibland har man sådana dagar.
Sen hade vi håltimma i tre timmar. Gick till Stars and Stripes och lunchade med några tjejer från klassen, för Ellinor fyller år idag. Det var mysigt. Men maten var dock inte supergod. Tur att sällskapet var desto bättre!
 
Nu ska jag försöka hitta på något roligt att äta till kvällsmat. Inte ägg, det äter jag varje morgon. Har inget bröd hemma. Inga russin hemma, så ingen havregrynsgröt. Filmjölk äter jag varje dag till frukost. Vad äter man då? Morötter? Makaroner? Eller nej! Mannagrynsgröt! Det får det bli.
 
PUSS.

Måndag.

 
Vaknade vid fem, det ösregnade, somnade om. Vaknade vid sju, ville allt annat än att gå ur sängen, klev upp, stack ut och sprang mina 4 km. Var blöt som den blötaste disktrasa när jag kom hem, man kunde tro att jag duschat med kläderna på mig, men det hade jag inte. Det regnade.
 
Skola mellan halv elva till halv fem med Börtil (engelsk uttalning av Bertil). Han pratade ganska långsamt, tog många konstpauser. Men var ändå en trevlig snubbe. Hade han pratat liiiite fortare hade vi nog kunnat sluta vid tolv. Det gjorde han ju dock inte, men vid tre hade han tagit sig igenom hela häftet. Så en och en halv timma tidigare kom jag hem iallafall.
 
Chockade mig själv, och förmodligen alla andra med, och gjorde matlådor när jag kom hem. Det är inte just matlådorna som chockar. Men att jag improviserade receptet helt på egen hand. Lite bacon, champinjoner, riven morot, tomatsås och lite krydda blev något liknande baconsalsan jag många gånger blivit serverad på Sörgård. Fast jag spacade till den lite extra dårå. Hoppas den blev god. Jag glömde smaka av den. Sånt som kan hända. Var ju inte sugen på mat just då.
 
Nu sitter jag med caset framför mig. Ska skriva en stund till, sen ska jag sova. Imorgon är det skola mellan 8.30-12, sen 15-16.30. Börjar två timmar tidigare än idag, vilket betyder att jag måste upp och springa två timmar tidigare också, om jag ska hinna till skolan. Kom ut vid kvart i åtta idag, vilket betyder kvart i sex imorgon. Haha, ni hör ju hur dumt det låter. Men ett försök är det ju värt iallafall.
 
PUSS.

Sööööööndag.

 
Dagens löprunda är avklarad. Var ute vid åtta. Skönt. Har kommit på att det krävs mer träning för att klara det där med under 20 minuter. Trodde det räckte med taktik och lite jäkla anamma. Men idag började jag springa direkt utanför dörren. Sparade en minut på första kilometern. Höll ett hyvens tempo hela vägen, ändå tog det 21 minuter, på sekunden (det är nog för övrigt nytt rekord). Jag har helt enkelt inte kapacitet att springa på under 20, inte än.
 
Plugg resten av dagen. Och kanske något avsnitt Lying game. Blev ett till frukosten. Spännande nu!
 
PUSS.

Lördag.

 
Igår vad jag hembjuden till Anna och Jimmy på spelkväll och mat. Vi fick jättegod wok med kyckling, och till efterrätt fick vi marängswiss, mums! Sen spelade vi massa spel; Närdådå?, Cluedo och Alias. Klockan hann bli närmre ett innan jag kom hem, och då stupade jag i sängen. Men det var en trevlig kväll med ett mysigt gäng!
 
Jag ville inte förstöra min braiga dygnsrytm som jag är inne i, så klockan ringde kvart över sju idag. Vid kvart i åtta var löparskorna påknutna och jag sprang mina 4 km. Gick bättre än förväntat, 22,5 minuter.
 
Har varit galet seg resten av dagen. Kanske för att jag inte sov så länge inatt. Ont i huvudet och trött som bara den. Så jag tog en liten paus innan och kollade på ett avsnitt Lying game. Sen tänkte jag vila en liten stund. Sov i två timmar. Välbehövligt?
 
Sen facetimade jag med världens finaste pojkvän i två timmar. Han är för övrigt med på godisuppehållsdealen. Men han förlängde den till 22 februari och inkluderar läsk och alkohol också. Jag som tyckte det var jobbigt nog med en månad.. Men det ska nog gå det här med. Nu är jag ju snart uppe i en vecka. Whooop!
 
Nu måste jag plugga en stund eftersom jag sov bort eftermiddagens plugg. Åååååh, att man aldrig lär sig.

PUSS.
 
Min favorit ♥
 
(Ni kan ju blunda för den där kinesögda zombien nere i hörnet)

Work in progress.

 
Just nu jobbar jag på ett godisuppehåll i en månad. Det är svårare än vad man tror. Sockerberoendet är ju läskigt starkt. Har precis ätit fruktsallad för att uppehålla tankarna som går till ett sött, rött, sockrigt litet geléhallon.
Det återstår att se hur länge jag klarar. Är uppe i 4 dagar än så länge, 26 to go............
 
Idag har vi tagit bilder med en ögonbottenkamera som tog stooooora bilder av näthinnan. Riktigt häftigt. Jag tog en bild av mitt vänsteröga. Fint!
Vi hade föreläsning om apparaten innan övningen, med en väldigt skånsk snubbe. Han var väldigt stressad och sa ääääh mellan vartannat ord = i mina öron inte en bra föreläsare. Men.. Det kan väl inte han rå för.
 
PUSS.