Onsdag.


"Den 29'e Februari kommer vi börja dörrbytet i ert trapphus"
Klev upp klockan 07.00 för att vara vaken ifall dom skulle komma så tidigt. Sen gick jag på nålar till halv tio då jag cyklade iväg till skolan. Hördes gjorde dom, men de syntes inte till utanför min dörr iallafall.
Kom hem runt tvåtiden. Fortfarande samma gamla dörr. Lagade lite lunch. Fortfarande samma dörr. Sprungit runt i lägenheten för att fördriva tid. Fortfarande samma dörr.
Nu skulle jag verkligen behöva duscha. Men ställer jag mig i duschen kan man väl ge sig tusan på att de kommer just då. Undrar när deras arbetsdag är slut? Fyra? Halv fem? Halv åtta? När kan man slappna av?
Jag hatar sånthär. Kan man inte få en exakt tid. Vi kommer klockan halv tre och håller på till halv fyra. Så man vet.

Ikväll blir det utgång. En mittiveckanutgång. Skoj! Flera från klassen som ska ut, så det kan nog bli en kul kväll. Och vi är ju ledig imorn. Så då är det tillåtet att göra sånnahär utsvävningar.
Om en och en halv timme ska jag vara hos Maja, sen får vi se vart vi tar vägen innan slutdestinationen, Volym på Harrys. Innan dess måste jag duscha. Och gör mig iordning. Men jag vet ju som inte om jag får besök. Så jag vet ju som inte om jag kan duscha nu. Eller om jag måste vänta. Men tänk så kommer de inte föräns imorn? Då har jag ju väntat i onödan.

Näh. Nu skiter jag i det här. Duschen kallar!

PUSS.


Tisdag.


Ikväll var det spelkväll hos Annie! Mycket trevlig tillställning. Vi åt toast och spelade Brainstorm och Alias. Skoj!

Nu tar jag "helg". Är ledig onsdag och torsdag. Hoho! Men imorn ska jag och Carin öva i skolan och på torsdag blir det plugg på bibblan.

Puss.


Nostalgitripp.


Jag har haft nostalgitripp här ikväll. Jag har läst massa gamla blogginlägg som jag sparat på datorn. Ååååh! När jag kom till studenten började jag grina. På riktigt.
Jag önskar på riktigt att jag kunde komma tillbaka till gymnasietiden ibland.
Vakna och äta frulle med Veve och Mads. Gå på Anders mattelektioner med Emelie. Springa på sågspånet runt Rotnäset. Åka på björnsafari med Gräddan. Ha skytteträningar till halv nio på kvällarna. Busa på Sörgård.
Det tar aldrig slut.

Störd Nörd. Plingelingeling - avsugning. Hacka hacka hål, fast istället; packa packa snålt.


Här började det...



Fjällvandring i ettan.



Veve och jag.






Emim och jag i Blåsjön.







     



Det här är nog det galnaste jag och Veve gjort.
No comment.



Kjellis.

     

Mästercoachen Grodis.



   



Och här tog det slut...


Thursday.


Men alltså säg att ni skämtar med mig! Ända sen övningen idag när det nämdes att det ju är Biggest Looser ikväll (jag hade helt förträngt att det var torsdag) har jag längtat efter ögonblicket när klockan slåt åtta. Men! När tv-hallåan presenterar halv åtta hos mig står det, under "20.00", XL-galan. Besvikelsen är enorm. Ska jag behöva vänta en hel vecka till? :(

Övningen gick förresten toppen! Jag har aldrig förstått mig på biomikroskopet så bra. Men idag sattes många pusselbitar på plats. Jag lyckades titta på hornhinnan och linsen i genomskärning, och så såg vi stora stygga vargen i Majas glaskropp. Spännande!

Nu ska jag deppa över att det inte bli någon BL ikväll. Och så ska jag deppa över att det hade börjat växa vit päls på de sista champinjonerna, så jag fick ha quornbitar i salladen idag. Men det var ju faktiskt gott det också.

PUSS.

Torsdag.


Trots föreläsning, övning och gym igår så kunde jag inte bli trött. Gick och la mig runt elva. Jättepigg. Vid ett var jag minst lika pigg. Försökte fördriva tiden så gott jag kunde vid den tiden på dygnet. Tillslut kom jag på att jag ju har en bok att läsa! Så drygt tio sidor senare slocknade även jag. Boken är från Denise Rudbergs senaste kollektion. Elegant crime är genren och efter att bara ha läst tio sidor kan jag säga att denna boken kommer att vara minst lika bra som de andra.

Imorse vaknade jag till den stora nyheten. En liten prinsessa har fötts! Personligen tycker jag ju att det var några dagar för tidigt ;) Men det är ju sååå kul!

Idag börjar jag inte föräns ett, så ska försöka få lite vettigt gjort innan dess.

Puss.

Onsdag.


Idag hade vi föreläsning om dynamic retinoscopy. Jag hade inte en aning om vad det innebar, men det visade sig vara två nya undersökningsmetoder. Två metoder som man bara använder vid vissa tillfällen. Sen efter lunchen fick vi öva praktiskt på vad vi lärt oss. Skoj.
Efter övningen gick jag och Maja till gymmet. Idag igen... Plågade våra kroppsdelar som från dagen innan var proppade med träningsverk. Men skönt var det!

Ett ständigt återkommande samtalsämne när vi lunchar är fisk. Det är alltid någon som äter fisk, och idag var det Maja och Sofie som till min näsas mindre stora förtjusning hade fyllt sina matlådor med det. Det luktar ju inte hallon.
Äter du ingen fisk alls? Jodå, Kalles kaviar, tonfisk om det är i tonfisksallad, fiskpinnar och eventuellt hemmafiskad aborre (en liten bit iallafall).
Men iallafall, det finns hopp om ett omega-3 rikt liv för Sara i framtiden. För idag pratade jag med en som varit i mina skor en gång i tiden. Sofie har varit en lika stor fiskhatare som jag. Men hon har lärt sig! Jag har blivit rekommenderad lax. Stekt lax. Eller kanske inte stekt. Men tillagad. Inte rå. Så nu ska jag börja ladda mentalt och hoppas att jag, även om det tar fem år innan dess, någon gång vågar mig på att smaka denna delikatess (?). Jag tror faktiskt inte ens att jag har smakat lax.

Nu ska jag läsa om dynamic retinoscopy i Elliot. För det har Baskar räknat med att vi har gjort tills imorgon. Imorgon väntar vår första biomikroskopiövning! Tjiho! Jag gillar den här kursen.
Efter morgondagens övning, som inte slutar föräns fyra för min grupp, tar jag helg! Whoop! På fredag kväll kommer mina päron. Dom ska stanna över helgen. Skooooj!

Puss.

Bildbomb.


Bildbombarderar.

1 och 2. Jag har deltagit i en tävling om när Vickans bebis anländer. Man kan vinna en hotellvistelse i huvudstaden.

3. Agatha besöker för första gången mina hyllor. Och tar sig upp via tv'n.

4. Semlefrosseri. Små och stora. Vaniljkräm och mandelmassa. Anna erbjuder alla möjligheter.

5. Mitt ben med rivmärken från när kattkräket attackerat det (läs; hoppat upp och satt klorna i). Ignorera mina sjukligt bleka ben. (jag ska gifta mig med en mörkhyad man för att undvika eventuella albinobarn i framtiden).


Music conversation.


Fullt ös medvetslööööös! Jag är trött som en getabock. Om de nu är trötta vill säga.
Idag har jag:
- Haft retinoskopiövning i skolan som gick bajs, och jag som på tentafeedbacken precis innan hade fått beröm för min skia. :(
- Varit på semlefika hos Anna. Massa optikertjejer och massa semlor! Jag åt en med vaniljkräm i. Supergott.
- Byggt muskler på gymmet med Maja och Josse. Välbehövligt och trevligt. Förutom att jag höll på att dö när jag körde lite kondis i en crosstrainerliknande apparat. Jag tror inte att min kondis är gjort för annat än löpning.
- Varit och handlat på Netto. Av killen som till varje kund säger "och så blev det 74" "och så blev det 109". Hahaha. Just "och så blev det". Jag gillar't. Idag fick man en minipåse med Ahlgrens bilar när man handlade. Generöst.

Kom hem halv åtta. Astrött. Fixade en del. Kvällsmat, matlåda, duschade osv. Nu har jag applicerat mitt arsle i min svarta soffa med divan. Här sitter jag och lyssnar på Justin Biebers ljuva stämma och tjagglar tuggummi. Mysigt.

För att komma till något annat hoppas och ber jag att Vickan kniper igen och inte väljer att ploppa ur Sveriges nästa tronarvinge föräns den sjunde Mars. Det är nämligen min födelsedag och jag tycker personligen att det skulle vara riesligt passande att göra just den dagen till en flaggdag för allmänheten.

Och för något helt annat igen så vill jag imorgon vakna upp och känna att the music is free (poetiskt sagt). Jag hatar Spotify Opremium. 5 (eller hur många gånger det nu är) gånger får man spela en låt tills den bli ospelbar för obestämd framtid, man avbryts av fruktansvärt dålig reklam med onödigt tighta mellanrum och framför allt; man kan inte lyssna på musiken på mobilen. Nä, ge oss tillbaka gamla spotify eller betala premium åt mig, tack! Eventuellt, ge oss studenter ett studentpris på premium, tack igen.

Över och ut.

Måndag.


Idag hade vi kursstart. Kliniska metoder heter kursen som vi ska läsa. Känns som en rolig kurs. Äntligen får vi komma tillbaka till undersökningsrummen igen och ha lite praktiska lektioner.

Just nu avnjuter jag min nyafavoritkvällsmat. Sallad. Jag blandar tärningar av gurka och tomat, med majs, kalkon, fetaost och färska champinjoner som jag steker, jag steker bara champinjonerna alltså, inte salladen. Ruskigt gott. Det hela serveras med salladsdressing, en macka och ett glas äppeljuice.

Imorgon har vi vår första kliniska övning på kursen. Jag tror att vi ska öva på retinoskopi faktiskt. Skoj. Efter övningen ska jag hem och äta lunch. Men inte för mycket. Jag och några till tjejer i klassen är nämligen hembjudna på inflyttningssemla hos Anna som äntligen har flyttat in till Kalmar! Ska bli både gott och trevligt. Första semlan för i år för min del! Whoop!

Puss.

Måndag morgon.


Egentligen var jag tänkt att träna med Josse innan skolan idag. Men jag har sovit så sjukt illa inatt. Kunde för det första inte somna för att Agatha har kommit på ett nytt sätt att göra matte galen på. Hon hoppar upp PÅ tv'n, sen hoppar hon upp på hyllorna ovanför. Och dom hyllorna är ju inte jättetåliga, så jag hoppas för hennes skull att de inte rasar. Iallafall så besökte hon hyllorna, och rev ner tre ljuslyktor så det blev ett jäkla skammel. Sen har jag vaknat till och från hela natten, och sen var hon upp på skrivbordet och rev ner nåt där med. Så jag sov helt enkelt till nio idag, välbehövligt när jag väl hade somnat.

Fick ångest över att det inte blev nån träning, har varit sjukt dåligt med det, den senaste tiden. Men jag orkade inte stressa ihop en hel väska med kläder och matlåda och grejer och dra iväg på gymmet med Josse, för vi skulle gå direkt till skolan sen och då måste man ha med allt.
Så jag tog saken i egna händer istället och snörade på mig löparskorna och sprang årets första runda! Solen strålar ute så det var verkligen tokskönt! 25 minuter tog det och det är ju ändå godkänt med tanke på hur länge sen det var sen sist.

Nu ska jag äta en banan till frulle (när man börjar vid ett måste man äta så himla tidig lunch) så det får bli lätt frukost istället.

Puss!


Söndag.


Whheeeeeeyy!

Igår skrev vi tenta. Det gick faktiskt helt okej. Men man vågar ju inte säga för mycket. Jag hoppas att jag klarade den iallafall.
Men det är faktiskt inte helt säkert, för med tanke på hur resten av dagen gick emot mig så förvånar det mig inte om jag gjort en dundertabbe på tentan.
På kvällen vankades årsmötessittning med CNaS och innan dess var det en del som skulle göras. Och här börjar allt gå emot mig.
Jag tappar puderdosan i handfatet så pudret spricker, spotify vägrar spela musik; "can't play current file", jag kletar smink i ansiktet, jag har ingenting att ha på mig och plattången väljer att gå sönder när jag har lockat halva håret. Anna kommer hit, jättestressad, Maja kommer hit, efter att ha missat en buss. Sen stressar vi oss färdiga här. Och bussarna går verkligen jättedåligt på lördagar och vädret pissar så vi tar taxi till skolan där sittningen ska äga rum. Sätter oss och väntar på att årsmötet ska sluta, väntar, väntar och väntar. Alla trodde att mötet skulle gå fort, att sittningen skulle börja iallafall halv sex. Meeeeeeeeen, vid halv sju är mötet slut. Kul jul!
Sen började sittningen. Skoj! Vi fick tacos och fruktsallad. Vi lekte lite lekar och det var lite tävlingar. Var kvar på skolan till tio, sen gick vi till Palace och köpte inträde. Eller köpte, vi fick gratis inträde. Guuuuutt! Sen gick vi hem till Carin och "mellanfestade". Här gick musten ur mig och jag låg i soffan och myste med världens finaste optikerklass istället. Till Palace skulle vi iallafall sen. Vi dansade oss genomsvettiga på det roliga dansgolvet. Där dom spelar rolig musik - barbiegirl, YMCA, hallelujah, och Digiloo Diggiley. Det var skoooj.
Sen fick jag och Anna skjuts hem av Annas snälla pojkvän. Det tyckte mina fötter var skönt, dom hade väldigt ont.

Vaknade halv åtta idag. Tyckte att det var onödigt tidigt så jag somnade om och gick upp lite innan tio. Åt kaviarmackor och drack oboy i soffan, där jag sitter kvar fortfarande.
Jag ska tvätta idag. Annars ska jag inte göra ett piss. Vi har inte fått tillbaka ögatssjukdomattentan, vi skrev tenta i farmakologin igår, och en lärare har skickat ut material som vi ska läsa tills imorn, till nästa kurs. Det känns som... Chilllaaaaaa lite vaaa?!

Pusselipuss.

Fredag.


Idag gick jag inte upp i ottan. Det var tänkt att göra så, men ögonlocken var väldigt tunga imorse. Tog bussen ner till Maja lite efter nio, Anna kom också, och vi pluggade tillsammans. Vi gjorde en gammal tenta och diskuterade alla svaren. Kändes ganska bra faktiskt. Och vet ni? Jag som tyckte denna kursen var pest i början börjar faktiskt tycka att den är ganska spännande. Dock inte när man kommer in på alla verkningsmekanismer, men det andra är spännande. Hur kroppen påverkar läkemedlet vi stoppar i oss, och hur läkemedlet påverkar våran kropp.

Nu ska jag stressplugga lite. Bara för att dämpa ångesten. Imorgon smäller det. Tenta mellan 9-14. Men det smäller faktiskt i dubbel bemärkelse. För just nu pågår årets EM i skytte i Finland. Imorgon skjuter damerna sin omgång, och bland damerna ingår världens bästa Karin! Så när tentan väl är över ska jag skynda mig hem och bänka mig framför datorn för att hejja på henne. Vi har redan knapat hem ett silver i running target och ett brons i gevär för damjuniorerna. Och ikväll skjuter en av herrjuniorerna final. Kul!!

Nä. Dags att ge farmakologin en sista chans.

Puss.

Dagen efter ♥-dagen.


Igår firade jag och kattis 6 månader som sambo. Eller nästan, sex månader och en dag för att vara exakta. Men det kändes ju mer passande att fira en så stor högtid på alla ♥ dag.

Jag firade med:
- frågestund inför tentan på skolan
- köpte biljett till årsmötessittningen
- åkte buss
- åt makaroner
- pluggade en timme
- deppade med putte på fejjan
- käkade kebabpizza
- pratade med karin i en timma
- pratade med mamma en tia
- pratade med sis i en timma

Katten firade med:
- fiskgodis
- mjölklinser, också godis
- sova extra länge

Vi fick också ett paket. Från päronen. Jag och katten. Hon fick en leksaksråtta. Den tyckte hon var väldigt rolig. Hon plockar upp den i svansen, springer iväg och lägger den på valfri plats, sen backar hon några steg, lägger sig i anfallsställning, och rätt vad det är... så dyker hon över den! Gullekatten.
Jag fick ett par strumpor, med kissar på. Och lite geléhallon. Och två trisslotter. Jag vann 25 kr. Så jag bokade en resa till Maldiverna. Ska bli skönt.

Jag pluggade väldigt lite igår. Gjorde i princip bara färdigt några instuderingsfrågor och renskrev en föreläsning. Så idag blir det desto mer att göra. Jag ska plugga en stund nu. Sen ska jag förmodligen möta upp lite klassisar på bibblan och plugga tillsammans en stund. Om jag orkar ge mig ut vill säga. Det har snöat typ 2,5 meter inatt.

Dom pratade nyss om pandemrix-sprutan på nyheterna. 5,3 miljoner svenskar vaccinerade sig, och de har räknat ut att 6 liv räddades av det. FAAAIL! Jag är såå glad att jag inte tog den sprutan. Med tanke på hur många som drabbats av svåra biverkningar, jämfört mot hur många som räddades så tycker jag det hela är väldigt sjukt.

Puss.

Nononononono-cat


Hahahahaha. Kolla in den här sköningen. Agatha har något att nå upp till. Nästa steg blir att lära sig prata.
Och som pricken över i'et, eller grädden på moset med den här katten är väl ändå att den inte har några öron!? Vart har dom tagit vägen liksom?


Söndag.


Letar motivation till att sätta igång med dagens bestyr. Tvätta, plugga och handla.

Igår var det mello-mys med Lisa och Johanna. Tacopaj, mello, glass och solsidan. Jag tycker helt klart det var rätt bidrag som gick direkt till Globen.


Lördag minsann.


Satt och chillade. Hörde att Agatha gnydde lite. Mer ynkligt än vanligt. Men tänkte inte mer på det. En liten mikrosekund efter hör jag något märkligt ljud. Ett slags hulkande. En kväljning. Och mycket riktigt. Ett hulkande var det.
Gick ut till hallen, sneglade in på toan och där skådar jag en stor, fin, bajsbrunsgul spya på golvet. Jag fixar det inte. Sneglade in igen. Bara av att titta på det börjar jag kvälja. Spyan är på väg upp, i mig.
Sen laddar jag mentalt i en tia. Sneglar in med jämna mellanrum för att vänja blicken. Sen tar jag mod i mig och torkar plikttroget upp vad katten har lämnat efter sig på golvet. Förmodligen hårkräks.

Idag är det lördag. Till och med i Kalmar. Jag håller på att städa iordning lite. Dammsuger som en tok för att det inte ska flyga omkring en massa ludd. Allt för att inte katten ska få i sig något. Hon nosar ju i princip vad som helst som rullar förbi henne på golvet. Och ser det gott ut så knaprar hon i sig det, nöjd och glad. Hårtussar som tappade frukostflingor.

Btw. Innan beskådade jag en väldigt rolig syn. Det hade fastnat ett klistermärke i svansen på kattis. Och hon börjar jaga. Varv efter varv, fötvivlad över att inte få tag på det. Hahaha. Jag skrattade högt. Så rolig syn!

Ikväll blir det myskväll. Med kusin-Lisa och Johanna. Vi ska göra tacopaj och kolla mello hos Johanna. Mysigt :)

Pusselipuss.

Torsdag morgon.


Jag hade ju skrivit en text till bilden under. Men den ville ju inte komma med.

Det blev en sen kväll igår. Jag fastnade i telefon med min syster. Samtalet spårade och det slutade med att vi satt och skrattade åt mindfuckbilder.

Sen skulle jag sova. Och det gjorde jag. Men vid ett vaknade jag av katten. Hon körde maraton. I sängen, bort till fönstret, tillbaka till sängen där hon gjorde fyra varv. Och så vidare.
Jag vred och vände på mig för att somna om. Agatha attackerade täcker så fort hon såg att det rörde på sig. Tillslut lägger jag mig till rätta på mage, men då blir man ju längre, så fötterna hamnar precis vid kanten av täcket. Precis när jag somnat till vaknar jag igen; kattkräket väljer då att ta ett dunderbett av min stortå och sätter klorna i den andra. Gaaaah! Tillslut gav hon upp, och det gjorde jag med.

Nu ska jag plugga tills det är dags att bege sig till skolan för dagens föreläsning.

Puss.


Torsdag morgon.


Onsdag.


Jag och de andra fyra som gjorde omtentan i optometrin (en synis) idag kickades ass och fick godkänt! Så nu får även vi göra praktiken i vår och jag och Matilda slipper att snyta oss i Peters gardiner (tur, eftersom han inte har några) och vi slipper "säga upp" oss. Haha.

Jag har precis pratat med mina föräldrar. Och när jag avslutade samtalet slog jag numret till BRIS. Barnens rätt i samhället. Mina päron mobbar mig. Stenhårt. Jag lovar att de hade gjort vad som helst för att få smaka mina köttfärsbiffar som jag lagt ner så mycket kärlek på att jag hade ont i ryggen när jag stekt färdigt dom. Men jag är ledsen. Jag tänker inte dela med mig. Inte åt föräldrar som skrattar åt sin bästa dotter som för första gången, alldeles själv, har gjort köttfärsbiffar. Det var både första och sista gången jag stekte köttfärsiffar. Det ska ni veta!

Imorgon börjar jag inte föräns vid ett och det ska jag fira med en sovmorgon. Sen är det föreläsning och på kvällen har jag anmält mig till ett pass Indoor Walking tillsammans med några tjejer i klassen. Tjopp!

Nu ska jag kolla på Sveriges mästekock och lära mig av proffsen.

PUSS.

Tisdag.


Tog bussen till skolan. Idag igen. Inte lockande att sätta sig på trampis när man ska ner till hamnen i tio härliga minusgrader. Bussen ska komma halv nio. Vara framme tjugo i. Igår var den sen. Det var den idag igen. Jag klandrar dom inte, vi var 10 stycken som hoppa på vid min hållplats, bussen var knökafull, det är ju trots allt kallt. Men varför kan dom inte ändra busstiderna då? Idag var jag framme fem i nio. Bussen hade inte ens kommit till min hållplats, när den egentligen skulle vara framme på stationen. Men jag kom i tid till föreläsningen iallafall.

Efter föreläsningen gick jag och Ellinor upp till Västergård och jag gjorde en synis på henne. Det gick bra! 41 minuter och 42 sekunder. Tjiho! Uppskattat med snälla klassisar som ställer upp som övningspatienter när vi som fick jobbiga tentapatienter förra gången ska öva till omtenta.
Efter synisen satte jag och Matilda oss till rätta på övervåningen för att ägna någon timme åt plugg. Det gick ju sådär om man säger så. Vi fick ju inte jättemycket gjort. Inte ett skit rättare sagt. Jossakossa joinade oss med. Vi satt och pratade bort några härliga timmar. Och skrattade. En hel del.

När jag sen kom hem körde jag ett träningspass. 15 minuter på crossen och ett styrkepass. Skönt.
Nu har jag precis dukat fram för morgondagens frukost, gjort en matlåda (allt handlar om mat här i livet ;)) och ska sätta mig och chilla en stund. Kolla på House och plugga. Sen ska jag dejta kudden.

PUSS.

En helt vanlig söndag.


Kitty-Katty, snuffsan, mattes lilla gulletroll, skorpan, pluttisen, min bebis 
kärt barn har många namn,
men hennes riktiga namn är
Agatha.

Och idag har hon namnsdag.





Helgen börjar lida mot sitt slut. Till min mindre stora förtjusning.

Idag vaknade jag och katten till minus sjutton grader. Utomhus alltså. Eller jag var ju inne. Men det var sjutton minus ute. Det tycker jag är ganska kallt.

Jag har ägnat dagen åt diverse aktiviteter så som att plugga, tvätta och dammsuga. Men jag har också roat mig med lite roligare saker. Vid klockan två tog jag bussen mot stationen. Väl framme promenerade jag mot slottet, och lite längre till. Där mötte jag upp Ellinor, Maja, Martin och Polly för en vinterpicknick. När jag åkte hem stod termometern på minus fyra. Inte så kallt tänkte jag. Men jag pälsade ändå på mig med fleece, tjockvantar och eskimåboots. Bara det att det vid slottet vid vattnet valde att vara lite kallare än uppe hos mig. Snorkallt med andra ord. Hela gänget, och absolut inkluderat Polly, höll på att frysa sönder. Vi värmde våra magar med lite varm obo'y och satt och pratade en stund. När ben och kinder var bortdomnade av kylan traskade vi hemåt.
Jag och Maja gick upp till skolan och jag gjorde en synis på henne. Gick okej. Fick bra värden. Men det tog tre minuter för lång tid.
Sen skulle jag hem. Bussarna går en gång i timmen och jag hade naturligtvis missat båda två med minsta möjliga marginal. Så jag fick helt enkelt traska hem. Ganska skönt ändå.


Finaste sällskapet ♥
Bilden har jag stulit från Ellinor.


Nu är det så ska det låta på tv'n och jag har hela knät fullt av plugg. Skön kväll.

Puss.


Torsdag.


Jodå. Det mesta löser sig till slut. Igår försvann två tunga stenar från mitt hjärta, som tyvärr fortfarande är lite för tungt på grund av tre kommande tentor på 1,5 vecka.
Jag har iallafall fått praktikplats. Och på köpet fick jag sommarjobb. Fint! Här har ni tjejen som aldrig införskaffat sig ett sommarjobb på egen hand. Så fråga inte mig om några jobbsökartips - jag är ganska oerfaren.

Idag var det en minst lika bökig föreläsning som igår. Ostrukturerat + svårt = drygt. Efter föreläsningen lunchade jag och Matilda i gropen och sen gjorde vi en synis på varandra och pausade med x antal skrattanfall. Synisen gick iallafall bra. 46 minuter tog det. Så just nu känns det helt okej inför tentan.

När jag kom hem ringde världens bästa Karin. Vi pratade sommarjobb, och precis när jag skulle fråga henne om hon sökt något snubblade jag på orden och kom på - hon blir färdig till sommaren! Vi satt och skrattade åt det en femma innan vi kunde återgå till ämnet. Herregud. Det är så sjukt!! Vi börjar bli vuxna på riktigt. Jag tror att jag ska hoppa på en sexårig utbildning efter jag är färdig optiker. Det kan ju inte vara meningen att jag blir vuxen och ska ut i arbetslivet på riktigt om ett och ett halv år?!

När synisen var färdig tog jag helg. Långhelg. NOOOT! Imorgon ska jag möta upp Hanna på skolan vid nio, för en.... Damdadaaaam - Synis!! Och resten av helgen ska jag sitta med näsan i skolböckerna.

Puss.

Onsdag.


Vaknade klockan fem. Agatha sprang runt och lekte i lägenheten och gav små kuttrande ljud ifrån sig. Mysigt. Men kanske lite väl tidigt. Efter det somnade jag om, vaknade, somnade om osv till halv sju ungefär. Då var det ju "bara" två timmar tills det var dags att cykla till skolan, så då kunde jag gå upp.

Föreläsningen som vi hade idag var ingen höjdare. Väldigt svårfattad om man säger så. Jag tror att det handlade om vad kroppen gör med läkemedlet. Föreläsaren var inte jätteintressant och han visste knappt själv vad han pratade om. Hoppas att jag förstår något när jag renskriver den iallafall.
Mitt under första delen säger iallafall läraren "huden runt ögonen är väldigt tunn, bakom öronen också, och på fötterna är huden som tjockast. Kaniner har väldigt stora ögon". Då brast det. För både mig och Maja. Fnittret gick från 0-100 på en mikrosekund. Jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Jag visste knappt vad jag fnissade åt. Och jag var livrädd att det skulle komma ett såntdär frustande ifrån mig, som det kan göra när man försöker stänga inne en skrattattack. Jag försökte spänna blicken i kollegieblocket och tänka på massa tråkiga saker. Men när Maja sitter jämte och småfnissar och skakar av skratt är det fruktansvärt svårt att inte dras med. Det är härligt att skratta, men inte när man sitter på en föreläsning och man verkligen inte får börja asgarva sådär mycket som man skulle vilja. Åt absolut ingenting.

Jag och Maja var på gymmet efter föreläsningen. Skönt! Mitt träningskort går ut sista februari, så nu får jag försöka ta mig dit och utnyttja träningen där tills dess. Har varit lite dåligt med det på sistone. Sen hoppas jag på att vädret erbjuder barmark så man kan träna lite ute, och så har jag ju min cross.

Nu ska jag renskriva dagens föreläsning. Sen ska jag göra köttfärsbiffar och brunsås - matlådortjohej! Så jag har hela eftermiddagen räddad!

Puss.