Onsdag.

 
Dag 1 av 2 avklarad. Vi har leverantörsdagar i skolan nu. Det innebär långa dagar, mycket information, massa säljare och många goodie bags. Leverantörerna kommer från olika linsföretag, de säljer linser, linsvätskor, smörjande droppar, refraktiva apparater, schampoo och Gud vet vad. Och tanken är att vi ska få en inblick i alla olika linser och vätskor som vi själva kommer att sälja i framtiden.
Det har varit en väldigt intressant och givande dag iallafall. Dock är det väldigt mycket information att ta in. Och mycket "presenter". Vi får broschyrer, graderingsskalor, modeller av ögon, film, ögondroppar, penlights, covertestspadar. Och så blir vi erbjudna att få gratis linser, både vanliga och färgade.
Och idag slutade dagen med att vi blev bjudna på mat på Stekhuset av Cooper Vision. Oxfilé med klyftpotatis, två glas vin och så gino till efterrätt slank ner i min mage. Nu behöver jag nog inte äta något förräns imorgon kväll. Jag har matkoma^2.
 
Imorgon är det leverantörsdag no.2. Och när den väl är slut ska jag och katten tuta hem till Värnamo. På fredag gör jag min första dag på linspraktiken som vi ska ha i fyra dagar. Skoj!
 
Nu ska jag packa och dona innan jag kan gå och lägga mig och ladda inför en lång morgondag.
 
PUSS.

Skruvade drömmar.

 
Plockar fram mannen i mig genom att hämta min rosa verktygslåda. En vacker dag ska jag flytta härifrån. Typ om 140 dagar ish. Då är det bra att börja flytta ut lite redan nu. Tur har jag att Lovisa och Emilia behöver skrivbord, för jag vill bli av med mitt!
Så nu läser jag bruksanvisningen bakifrån och försöker skruva isär åbäket. Har än så länge fått loss hyllorna (de var bara att lyfta rakt upp) och så har jag fått bort lådorna (där fick jag faktiskt använda mejseln). Bara 49 steg kvar. Men jag tror jag lämnar resten till helgen så jag kan få lite hjälp.
 
Igår natt drömde jag att jag var ute och åkte vattenskidor. Med pappa, min morbror, hans kompis och Johan från skyttegym. Vi hade bundit en lina efter båten och alla åkte efter samma lina, tillsammans. Jättekonstigt. Och pappa åkte wakeboard. Hahaha!
 
Inatt drömde jag att jag skulle åka rymdraket till månen. Eller så var det till en annan planet. Sandra i klassen var redan där, så jag ringde till henne (det var jättedyrt att ringa till en annan planet) och så förklarade hon hur jag skulle göra. För jag skulle flyga raketen själv. Och pappa var med och vinkade av. Men jag hann vakna innan jag skulle åka iväg. Synd! Jag som så gärna vill åka raket...
 
Puss.

Tjugondag knut.

 
Snögudarna vet inte vad som är lagom. Först kommer inget, sen kommer allt. All den snön som kom i december har smält bort, men i fredags kom den tillbaka. Har precis varit ute och skottat fram OFB'en som låg gömd under typ 3 dm snö. Sen är det väl ungefär en halvmeter snö runt om den med. Så att få ut den från parkeringsfickan får vänta tills en annan dag.
 
Jag har varit mer effektiv än så idag. Började dagen med att inviga min julklapp; Boschen. En köksmaskin som man kan använda till lite av varje verkar det som. Idag använde jag den för att knåda deg. Jag har bakat bröd. När jag skulle plocka ut andra plåten så fick jag en hjärtinfarkt och höll på att bli döv på kuppen; brandlarmet gick. Så nu vet jag att det fungerar med. Boschen fungerade iallafall utmärkt, och åh så skönt att slippa geggandet med degen.
 
Sen har jag plockat ner mina julljusstakar i förrådet, och det var i grevens tid, för man får tydligen inte ha dom framme längre än tills idag. Idag är nämligen dagen då julen dansas ut. Dansandet skippade jag dock.
 
Nu ska jag försöka organisera i min pygméfrys och försöka trycka in mina nybakta tekakor. Sen ska det pluggas. Imorgon är det dags för skola igen och denna veckan erbjuder massvis med föreläsningar, mjuklinsövning, introduktion till examensarbetet och besök av världens bästa Emil!
 
Här är han i full gång med att knåda.
 
 
Puss.

Årsresumé.

 
Bättre sent än aldrig. Här kommer en resumé av 2012. Ett väldigt bra år på många sätt och vis.
 
Januari:
Jag inledde året med raketer och fisk i Hånger. Innan jag åkte tillbaka till Kalmar för att skriva tenta i Ögats sjukdomar så praktiserade jag på ögonmottagningen på Värnamo sjukhus. En väldigt rolig praktik! Jag köpte också en crosstrainer på blocket, som jag efter några månader sålde vidare på blocket, 100 kr dyrare.
 
 
 
Februari:
Jag, Maja, Martin och Ellinor gjorde årets kallaste picknick på årets kallaste dag tror jag. Jag höll på att frysa rumpan av mig, men mysigt vart det! Agatha kräktes sin första hårboll. Jag var på årsmötessittning och åkte min mest onödiga taxiresa någonsin. Agatha besöker hyllorna över TV'n för första gången och jag gissar att Vickan och Daniels prinsessdotter ska födas på min födelsedag nästkommande månad.
 
 
 
 
 
Mars:
Börjar månaden med en bakfylla efter en rolig fest! Fortsätter med att fylla år en vecka senare. Ytterligare 2 dygn senare tog jag flyget upp till Östersund för att fira storasysters 25-årsdag med dunder och brak. Jag spelade väldigt mycket draw something och hittade tre par strumpor när jag dammsög. Agatha gjorde sin första tur i koppel. Ännu mera fest.
 
 
 
 
 
 
April:
Börjar även denna månaden med bakfylla efter en spontanutgång by me and Maja. Och fortsätter samma dag med att få det värsta samtalet jag någonsin fått. En väldigt fin person hade tidigt på morgonen lämnat oss och resten av månaden blev sjukt konstig. Firade påsk i Värnamo med familjen. Blev bjuden på cupcakes hos Maja och duschade Agatha.
 
 
 
 
Maj:
Var på flyguppvisning i Växjö med päronen. Sen hade jag praktik på Finnvedens optik hemhemma. Varvade långa jobbdagar med lite träning och så. Agatha firade sin första födelsedag!
 
 
 
Juni:
Sommarlov! Åkte till Kalmar och njöt av livet i en vecka. Var ute på långa långpromenader (gick 4,7 mil sammanlagt) och hade det allmänt gött. Agatha steriliserades. Nationaldagen firades med Jossa. Jag tog med mina småkusiner till Kalmar över en helg. Midsommar firades med mamma och pappa i stugan med fint väder och midsommarkrans. Jag och mami var på shoppingrunda i Göteborg.
 
 

    
 
 
 
Juli:
Här hände det spännande saker! Jag åkte till Karin i Jönköping. Vi festade hos en kompis till henne, som senare skulle visa sig bli min pojkvän. Jag började sommarjobbet på Finnvedens, knäckte min första båge. Åt lax för första gången i mitt 22 åriga liv. Och så spelade jag en 9-håls runda golf.
 
 
 
Augusti:
Jag gjorde min sista dag på sommarjobbet. Sen hängde jag väldigt mycket med Emil. Vi hade en weekend i stugan, sen var det kräftskiva med vattenringsåkning, sen en weekend i Malmö och till sist flyttade jag in hos han i Jönkan i närmre en vecka. Åkte tillbaka till Kalmar. Festade till det med Gardenparty och åt bakispizza med Maja.
 
 
 
 
 
 
 
 
September:
Gjorde första dagen i skolan för sista året. Kokade havregrynsgröt på mjölk istället för vatten. Fick besök av Emil. Köpte en Macbook.
 
 
Oktober:
Fick besök av storasyster i Kalmar, sen åkte vi till Värnamo och hade en hemmahelg med Emil och Micke. Bakade tekakor. Fick besök av och besökte Emil. Droppade pupillvidgande droppar i skolan.
 
 
 
 
November:
Började mitt godisuppehåll. Pluggade väldigt mycket och fick fina betyg på tentor och redovisningar.
 
 
December:
Fick föräldrarbesök i Kalmar. Det kom rejält mycket snö och jag investerade i en snöskyffel. Var på optikersittning och hade julgodisbuffé med några klassisar. Firade lilljul med päronen, storasyster med pojkvän och barn, och så Emil förstås. Åkte hem på jullov, stannade en halvtimme och åkte sen till Emil. Firade julafton hemma med familj och släkt. Sköt 1000-poängaren. Åkte åter igen till Emil och stannade där resten av lovet. Vi hade lilljul, var på Tabergstoppen, åt spännande exotiska frukter och firade nyårsafton.
 
 
 

 
 
 

 
 
 
 
 
 

Tillbaka.

 
Nu sjunger jullovet på sista versen. Jag är tillbaka i Kalmar och snart redo för att påbörja min sista termin på optikerprogrammet.
 
Det har gått ett helt jullov och det har hunnit bli nytt år sedan sist. Mitt lov tillbringade jag till största del i Jönköping hos Emil. Var dock hemhemma för att fira julafton, fira juldagen och skjuta 1000-poängaren. Nyåret firades in med min prins. Vi hade också en egen liten julafton. Och så tog vi det rejält lugnt. Massa film, lite tv-spel och låååånga sovmorgnar.
 
Mitt nyårslöfte för 2013 är att jag ska äta lax OCH tycka om det. Det kommer bli en rejäl utmaning. Men det känns som att det är dags nu, att 2013 är året jag lär mig äta fisk. Sådär lagom efter 23 år.
 
Jag ska bjussa på lite bilder någon dag, från det gågna året, och från mitt jullov.
 
Innan jag åkte mot Kalmar idag fick jag göra ett VIP-besök på eye clinic i Värnamo som slår upp portarna imorgon. Det kändes som att ta ett steg in i framtiden när jag klev in genom dörrarna. En optikerbutik med YAG-laser, SLT-laser och ett fullständigt operationsrum där operationer i främre segmentet kommer att genomföras (grå starr, ögonlocksoperationer och andra kosmetiska ingrepp). Inte en enda glasögonbåge finns i butiken, de två optikerna som jobbar kommer endast jobba med kontaktlinser, och där med också gå in djupare på det ämnet.
Butiken var superfin och jag tror på den sortens verksamhet stenhårt. Ska på återbesök inom snar framtid för jag blev erbjuden min linspraktik där, perfekt!
 
Nu ska jag snart krypa ner i min säng och sova någon slags skönhetssömn. Hoppas att jag vaknar pigg och glad imorgon, för då är det första dagen på sista terminen. 150 dagar kvar till examen!
 
PUSS.