Jullov!


Föreläsning i två timmar om kontaktlinskomplikationer. När de två timmarna hade gått så var det... JULLOV!!!

Packade, fixade och städade tills sent igårkväll. Och när jag var som mest trött på allt plingar det till i telefonen. Mail från Baskar; jag klarade tentan i optometri! Så himlans skönt! Nu kan jag ha lov med gott samvete.

Sitter på tåget hem nu. En timma kvar. Sen ska jag och mami åka till Jönköping och inhandla de sista julklapparna och efter det stannar jag i jönkan hos Emil i några dagar.

Nu ska jag spela the sims för att fördriva tiden.

Puss


Det där med att packa...

 
Jag är dålig på att packa. Eller snarare dålig på att välja vad jag ska ha med mig. Vid längre lov resulterar det ofta i att halva garderoben får följa med. Nu är det jullov (=längre lov = halva garderoben nerpackad). Jag blir så trött på mig själv.

Skitdag!

 
Det där med tisdagar. Ytterligare en tisdag från helvetet. Tror det är den där krossade spegelns fel. Otur.
 
Vaknade utvilad imorse. Åt frulle i lugn och ro. Fixade lite hemma. Packade lite, städade lite och gjorde lite sånt. Satte mig vid datorn, vid kl 10.00. Läste Majas blogg; "8 minuter försenade från Hultsfred, på väg till skolan för övning nu på fm". Jag och Maja är i samma grupp, men vi börjar ju inte föräns 13.00 idag, så jag tänkte att hon nog har bytt grupp. Men kollar schemat för säkerhetsskull - VI BÖRJADE VID NIO! Slängde bokstavligen talat på mig kläder och slängde mig på cykeln, det pissar slask från himlen och jag glömde mitt sadelskydd så jag stod upp och trampade som en idiot till skolan. Hade som tur var inte missat så himla mycket, bara sånt som vi gjort innan. Och jag fick vara med på den viktigaste biten iallafall, så det gjorde inte så mycket. Sen hade jag tentafeedback från den praktiska synisen, fick bara massa positiv kritik. Jag blir så glad! Han tyckte att allt var bra. YES!! (det enda positiva som hänt idag).
 
Efter min korta övning cyklade jag till Giraffen för att hämta ut min kurslitteratur. Skulle handla clementiner och när jag skulle hämta scannern plockade jag fram husnyckeln och tänkte låsa upp scannern med den.
Sen när jag cyklar hem (fortfarande ståendes på cykeln) så går det bra ända tills jag kommer till backen utanför lägenheten, då var jag en millimeter från att göra en jättevurpa. Hade suttit fint att landa i slasken. När jag kommer in så ska jag plocka fram nyckeln och böjer mig ner, och när jag ska ställa mig rakt för att låsa upp så drar jag huvudet rätt i tidningsgrejen som sitter bredvid dörren, den är av stål och det gjorde fruktansvärt ont.
 
Det är inte bra när huvudet och kroppen tar jullov för tidigt. Men imorgon vid kl.10.30 så kan jag pusta ut på riktigt. Då är det jullov tjohej!
 
PUSS.

Tips mot torra händer!


Mina händer torkar alltid ut, varje vinter. Så fort kylan kommer så börjar det, torra händer och sprickor på "simhuden" mellan fingrarna. Och nu när vi läser kontaktlinser och inte gör annat än att tvätta och sprita händerna så gör ju inte det saken bättre.

Så när jag var hemma i helgen fick jag ett tips av min lilla moster. 

Tipset består av olivolja och socker. Så nu har jag precis testat. Jag hällde en liten skvätt olivolja i ena handen, sen hällde jag på en sked med socker i olivoljan och gnuggade händerna med detta. Det fungerar som peeling, och så gör olivoljan händerna jättemjuka. Det känns jätteskönt, man peelar liksom bort den döda torra huden och så blir händerna mjuka och lena. Testa!!!


Måndag

 
Nu är jag tillbaka i Kalmar efter en mysig "lilljulhelg" hemma.
Kom hem i fredags, fick spenat med bacon och ägg till lunch, en av mina mammasmatfavoriter! Sen var det bara på med underställ och skidkläder, för vi skulle ut i pulkabacken direkt. Min rosa racerpulka håller i fortfarande. Kul som tusan var det! Länge sen jag åkte pulka nu.
Sen hämtade jag Emil på stationen. Och när vi kom hem så var det klädbyte igen. Jag, Jessica, Lovisa och Emilia gick luciatåg. L och E drog ett fint solo på sockerbagarsången och hade minst två ljusbyten under luciatåget. Gulligt.
Sen var det julbord, och därefter den efterlängtade julklappsutdelningen. Jag mötte ju tomten när jag åkte hem, och han bad mig ta med julklapparna hem, för han hade inte tid att komma förbi på kvällen, så vi fick bli utan tomte.
I lördags var tjejerna på julshow i stallet hemma. Sen kom kusinerna med familj hem och vi åt tacos och pratade hela kvällen lång.
Igår vinkade vi hejdå till Östersundsgänget. Sen tog Emil tåget upp till jönkan och jag åkte tillbaka till Kalmar.
 
Idag vaknade jag när jag skulle. Och precis vid den tidpunkten så slocknade min ljusstake, routern dog och ventilationen tystnade - strömavbrott. Trodde det hade gått en propp hos mig, och övervägde att ringa till pappa. Men innan jag gjorde det (med risk för att göra en såkallad "Jessica") så kollade jag ut genom fönstret, det var väldigt mörkt ute. Och i lägenhetshusen runt om med. Jag misstänkte därför ett lite mer omfattande strömavbrott, och mycket riktigt - hela Öland och större delen av Kalmar var drabbade. Så jag gick och la mig igen och gick upp när strömmen kom tillbaka, en och en halv timma senare.
 
Har varit i skolan mellan halv tio till fyra idag. Låång dag! Gjort lite på keratometeruppgiften, två föreläsningar och en föreläsning/övning.
 
Nu håller jag på att tvätta och förbereda inför kommande jullov. Två dagar till i skolan, sen bär det av hemåt! Det ska bli så skönt!
 
Puss.

Bilder.


Jo, he e mycke snö i Kalmar nu!


Tisdag.

 
Jag ska aldrig mer längta till snön. Det här är ju det värsta som finns och det ställer bara till en massa problem.
 
När jag gick ut imorse så var det inte plogat utanför dörren. Så jag pulsade i några decimeter snö tills jag kom upp på vägen. Att gå tar tid, det är glashalt och de har fortfarande inte grusat. Cykla går inte eftersom det är dåligt plogat, spårigt och massa snö. Bussarna är minste 15, 20 minuter sena och bilen vill jag inte ens tänka på att köra ut med.
Jag gick till skolan iallafall. För det känns som det säkraste alternativet.
 
När jag kom hem gick jag ut för att skotta av bilen. Sjukt mycket snö på den. Och ännu mera snö runt den. De har liksom plogat in alla bilarna som är parkerade på gatan. Smidigt. Efter många om och men tog jag bussen till giraffen för att köpa mig en snöskyffel (haha). Gick in på Jula, där var ALLA skyfflarna slut. Hittade tillslut en på Coop. Åkte hem igen och nu har jag precis skottat runt bilen, och testat att starta den, den rullar iallafall framåt när man trycker på gasen, så ut ska jag väl komma när det väl är dags för det. Tänker inte åka ut i onödan, för då kommer jag väl inte in igen..
 
Nu ska jag duscha katten. Vare sig hon vill eller inte. Hon måste ju bli julfin som alla andra.
 
Puss.

Bilder.

 
Bilder från dagens julgodisbuffé.
 
 
 

Måndag.

 
Pulsade i 2 dm nysnö till bussen idag. Gav upp både cykel och promenad. Och bilen den fick också stå, vilket jag var glad för då jag på vägen såg en som hade kört fast + att jag såg en cyklist som gjorde en rejäl vurpa.
 
Föreläsning och klinisk övning stod på schemat. Det blev dock bara föreläsning då snubben som skulle hålla i övningen hade snöat in. Snön - Skolan, 1-0.
 
Efter skolan hade vi julgodisbuffé. Och jag som har godisuppehåll. Jag tog iallafall ett rejält undantag idag. Mysigt var det och gott med! Massa julgodis stod serverat och mitt bidrag var chokladtryffel med pepparkakssmulor.
Vi satt och pratade om allt mellan bröllopsplaner för Annie (som ska gifta sig nästa sommar!!! Galet roligt!), till barnnamn, speciella kunder man stött på som optikerassistent och framtidsplaner.
 
Jag blir illamående när jag tänker på min framtid som optiker. Främst för att jag verkligen inte vill jobba i en 20minutersundersökning-butik. Och jag vill inte heller att det ska vara den där säljarpressen. Det klart att man måste sälja för att det ska gå runt, men jag vill inte pressa på Bertil 89 år ett par glasögon för 10'000 eller Stina 25 år, studerande som bara behöver glasögon när hon läser ett par brillor för samma summa. Jag vill inte heller ha "köp två glasögon betala för ett par" eller "köp ett par glasögon få undersökningen gratis". Jag har snart utbildat mig i tre år till optiker. Lagt ner både tid och pengar på mina studier, då vill jag ju självklart inte jobba gratis. Jag, liksom de flesta andra som jobbar (tandläkare, frisörer, rörmokare) är inga välgörenhetsarbetare. Jag tänker ta betalt för mitt jobb. Och jag tänker sälja glasögon efter kundens behov.
 
Men det verkar vara de enda jobben som söks om man kollar på platsbanken. De med 20minutersundersökningar och 25 kampanjer i veckan. Jag och Karro tänkte därför starta en egen butik. Så nu har jag suttit och googlat "starta egen optikerbutik" och "starta eget". Det är ju min framtidsdröm, bara det att det känns kanske lite väl svårt att starta eget det första man gör när man ska ut i arbetslivet. Om man har en egen butik kan man ju iallafall välja om man vill tillhöra en kedja eller om man vill köra sitt eget race och därmed får man bestämma precis allt själv.
 
Nu ska jag plugga. Puss.

Söndag.

 
Rolig kväll igår! Roliga spex, bra toastar, god mat och bästa sällskapet - massa optiker! Vi hade först sittning, sen mellanfestade vi på stars också, och efter det gick vi till Palace. Jag och Maja gick in på Palace, sen gick vi ut direkt igen. Haha, ingen av oss var sugen på att dansa och vi var nöjda med kvällen. Så vi tog en taxi hem och var hemma vid ett. Skönt! Det var en riktigt bra kväll!
 
Nu håller jag på att tvätta, sen ska jag ge mig ut i kylan och fixa de sista julklapparna.
 
Puss
 
Här är min härliga klass! 
 
 
 
 

Lördag.

 
Tappade precis en spegel i golvet. Den gick i ca tusen bitar. Otur i sju år framöver. Inte precis vad jag ville starta dagen med.
 
Nu ska jag ner till stars och duka inför ikväll.
 
pussss!

Fredag.

 
Tidiga morgnar under vintersäsongen är ingen hit. Det är liksom natt när man ska gå upp. Sen är det ju typ mörkt när man ska hem.
 
Idag hade vi vår andra kliniska övning. Vi fick göra en undersökning som man gör innan man tillpassar kontaktlinser på en patient. Inte lilla undersökningen eller! Det tog sin lilla tid att gå igenom allt. Men man ska nog lyckas få någon struktur på det hela förr eller senare. Roligt är det iallafall, och det är så kul att få lära sig något nytt, som faktiskt inte har så mycket med det andra att göra.
 
 
Jag tog cykeln till skolan idag med. Inte för att jag trodde att jag skulle kunna cykla. Utan mest för att kunna använda den som täckmantel för att jag egentligen skulle behöva en rullator. Det är svinhalt ute. Och svinlite grus på gatorna. Inte ett enda faktiskt. Tacka vet jag Strömsund där de iallafall grusade halva trottoaren, för att andra halvan skulle kunna användas för de som åkte spark till skolan.
 
Imorgon ska jag städa iordning lite här hemma. Sen ska jag ner till Stars&Stripes och duka. Sen kommer min nattgäst; Maja + några till tjejer från klassen. Sen bär det av till helgens höjdpunkt - optikersittningen. Med sporttema. Jag är superduperpepp! Hoppas på en bra kväll. Men det lär inte bli några problem när det 60 optiker under ett och samma tak. Skoj!
 
Nu är det dags för sängen. Puss.

Sötaste!

 
Detta är bland det sötaste jag sett! Lilla kissekatten.

Onsdag.

 
I förrgår var det -8,5, igår var det +1,5, idag är det ca -3. Denna härliga temperaturväxling + enorma mängder snö har resulterat i oerhört ocykelbara vägar. Det är lika spännande varje dag man ska till skolan, kommer jag komma fram hel till skolan, eller kommer jag komma trasig till sjukan? Hittills har jag klarat mig undan hel.
 
Medans alla andra skottar fram vägarna så passade jag på att skotta fram min bil som dolde sig bakom ca 2 dm isig snö efter skolan idag. Det tog sin lilla tid vill jag lova. Och när jag väl skottat fram bilen så tog det sin lilla tid att ta sig ut från en fickparkering, omringad av snövallar på alla håll och bilar tätt både framför och bakom.
 
Idag är den endast 2 veckor och fyra dagar kvar till julafton. Det är två dagar kvar till helg. Tre veckor och fyra dagar kvar till nyårsafton. Och så är det "bara" en vecka och två dagar tills jag får pussa på min pojkvän igen.
 
Nu ska jag plugga kontaktlinsmaterial. Tjiho!
 
PUSS.

Måndag.

 
Minus 8,5 grader var det när jag cyklade till skolan idag. Till råga på den kalla temperaturen skulle vi vara ner i hamnen - dubbelt så långt att cykla. + Att det var snö på backen. Då tar det ytterligare längre tid att komma fram.
Vi hade introduktion till Kontaktlinskuren och en kort föreläsning om kontaktlinshistoria. Efter lunch hade vi vår första kliniska övning i kursen; isättning av kontaktlinser. Vi hade en pytteliten liknande övning i ettan, men då instruerade vi varandra hur man satte i en kontaktlins, nu skulle vi sätta i på varandra. Skoj! Det var lite knepigare att sätta i på någon annan, och det var läskigt när någon annan satte i på en själv. Men det gick ju det med!
 
Nu ska jag beställa kurslitteratur. Och det är ju något som inte är en students roligaste stund - pengar. Vår obligatoriska litteratur kostar 1000 kronor. För EN bok. Sen kanske man vill ha någon av referenslitteraturen, och de låg väl på cirkus 800 kr/ bok. Kul såhär i julklappsköpartider. Nej.
 
På tal om pengar så har jag gjort en ny investering. Jag intalar mig iallafall att det är det. Jag har köpt en Iphone 5. Lite hastigt och lustigt sådär. Jag och Emil köpte på en familjedeal, stort! Jag är iallafall supernöjd med min nya bebis.
 
Puss.

Söndag.


Mamma och pappa lämnade Kalmar för en stund sedan. Det har varit en mysig helg, och framför allt har det varit skönt att kunna koppla av från allt plugg.
Igår gjorde jag och mamma stan, och Hansa. Sen kom papi på kvällen, då åt vi en jättegod pastagratäng. Idag har vi varit ute på julklappsshopping. Och vi avslutade det hela på larmtorget där det var lite lotteristånd. Jag köpte fyra lotter (för pappas pengar) och drog hem en julskinka. Fint!
Pappa gjorde en liten rövare på parkeringen idag. Inte helt planerad, genade genom diket för att det var stopp bland bilar som skulle in och ut. Jag och mamma satt jämte och skämdes. Men parkering fick vi iallafall.

Nu är ljusstakarna uppe, och jag håller på att plocka iordning lite. Lyssnar på julmusik.

Imorgon börjar vi ny kurs; kontaktlinskursen. Det ska bli riktigt skoj! Nästa helg har vi optikersittning, med sporttema. Roligt!

Det har kommit snö i Kalmar med. Lagom till första december och första advent. Mysigt.

Puss.