Onsdag.


Allsång på skansen levererade sommar till mig. Men när allsång var slut satt jag bänkad framför datorn för att kolla på något som levererade ännu mer till mig, dock inte sommar, utan kärlek. Mycket kärlek. Jag kollade på Coldplay live från Where the action is. Ljuv musik i mina öron, särskilt Fix you. Kanske världens bästa låt, med kanske världens bästa band.

Idag har jag lämnat mat till ännu fler pensionärer. Trevligt. Många söta och glada gummor och gubbar är det jag hälsar på.

Även fast jag inte slutade lika tidigt som igår så hann jag med en runda i solen, fast idag orkade jag inte cykla lika långt, men till Skälby gård kom jag iallafall, och där fördrev jag en timme på min filt med min nylånade bok. Mysigt :)

Nu har halva jobbarveckan gått och det återstår bara två dagar kvar. Förmodligen med fullt ös, särskilt imorgon, sägs vara den värsta dagen på veckan.

Ikväll åt jag midsommarmat. Färskpotatis, mimosasallad, ägg och burkskinka. Jag skulle kunna äta det varje dag, året runt. Till och med på julafton. Bara för att jag dissar julmat stenhårt. Gott var det.

Nu ska jag packa min väska till Danmark, bara för att jag ska kunna chilla imorgon kväll. Fast jag vet att det inte kommer att bli så ändå. Jag har ganska dålig självdiciplin om ni inte visste det redan? Om jag hade gjort allt som jag hade tänkt så hade jag varit rymdforskare idag, plus att jag hade haft kläderna sorterade i färgordning i garderoben, ingen disk, inga dammråttor, en färdigpackad väska sen igår och så hade jag förmodligen suttit i soffan redan nu, med färdigmålade naglar, matlådan tills imorgon iordning, nyduschad hade jag också varit och så hade jag nog sprungit en runda ikväll och kanske gjort iordning för att springa en runda imorgon innan jobbet med. Om om hade varit vill säga....

Nu ska jag packa, sen ska jag duscha, sen ska jag göra matlåda, sen ska jag måla naglarna.

PUSS.

Tisdag.


Det är svettigt att springa in och ut ur bilen, upp och ner för trappor, lasta mängder med kassar och bära massor - när det är typ 25 grader ute. Men det gick fort att jobba idag, vi var färdiga redan klockan tre. Så jag klagar inte.

Jag trampade ner till Kattrumpans badplats och grillade mig själv i solen en stund. Skönt. Sen trampade jag vidare till Kalmar stadsbibliotek och införskaffade mig ett lånekort och så lånade jag en bok: mina hemligheter av Sophie Kinsella. Hon har gett mig vad jag har velat innan, i shopaholicböckerna, så jag tror starkt på denna också.

Nu ska jag fixelifixa lite här hemma. Diska, göra matlåda och plocka iordning lite. Sen ska jag slänga mig i soffan och kolla på säsongens första och efterlängtade Allsång på skansen.

Inatt drömde jag att det var krig btw. Riktigt otäckt. Jag försökte fly till personer som jag trodde att de inte skulle bomba hos, men jag hittade inte något ställe. Sen vaknade jag, något förtvivlad, vid klockan halv fem. Pigg, men inte glad. Hoppas på trevligare dröm inatt.

PUSS.

Måndag.


Är tillbaka i Kalmar efter en midsommarhelg hemma.

Midsommarafton firades i Hånger. Började på hembygdsparken där vi fikade, gick världens svåraste tipspromenad och köpte lotter. Sen åkte vi ner till stuga 10 där vi åt massa massa massa mat och ännu mer jordgubbar (jordgubbsskålen hos fastrarna går inte av för hacke, den är störst och den är bäst). Allt slutade med pappersbollskrig "alla mot alla" och då var det dags att avrunda, vi gick bort till stuga 27 där vi hade femkamp och sen åt vi korv med bröd. Härlig midsommar!

Jag har varit i stugan hela helgen. Skönt. Det finns inget bättre ställe att vakna på, på morgonen, så tyst och lugnt. Lite sol har jag fått på mig också, dock bara på framsidan. Så skulle man skruva mig så skulle jag likna en polkagris.
Idag åkte jag in till stan och inhandlade mig ett par nya jeans. Välbehövligt, för när jag skulle packa ner mina favoritjeans (och mina ena ljusa) innan helgens hemresa upptäckte jag, till min förfäran, att jag hade slitit hål mellan benen på dom.
Sen burnade jag iväg mot Kalmar. Första gången jag åkte utan gps, och hör och häpna; jag körde inte fel en enda gång. Stolt.

Nu ska jag packa upp min väska, sen ska jag sätta mig i soffan och chilla. Imorgon börjar min andra jobbvecka. Nya pensionärer, mer mat och massa bilåkande.
Veckan kommer nog gå fort, för på fredag väntar nästa äventyr. Jag ska ta tåget ner till Köpenhavn där mamma och pappa ska plocka upp mig. Papi ska skjuta nordiska mästerskapen för veteraner och jag och mamma ska hejja på! Sen ska vi åka en vända till Tyskland också, och ta en sväng på tivoli. Kuuul!

PUSS

Tisdag.


Nu har jag precis kommit hem. Inte hem från skolan, inte hem från träningen. NEJ. Jag har kommit hem från jobbet. Smaka på den du! Dagen började med introduktion och lite papperspåskrivning sen bar det iväg i internetbilen med kylanläggning för att köra ut mat till Kalmars alla pensionärer. Jag har hälsat på både Svea, Greta, Vilhelm och gud vet vad dom hette. Söta pensionärer som blev glada för maten de fick hemkörd. Det kommer nog att bli en bra sommar det här, hoppas jag.

Jag kom till Kalmar igår, efter en rååålig helg. Mellan fredag och lördag var jag och Johanna hos Karin och Konrad. Mycket trevligt. Vi bakade rabarberpaj och blandade mumsiga drinkar. Sen avslutade vi det hela med en sväng in till centrum, utan utgång, men roligt hade vi iallafall.
I söndags tog jag och mami en tripp till Gekås där vi gjorde av med massa pengar. Men istället kom jag hem med två paket tvättmedel, tandkräm, balsam, en väska, några kollegieblock och lite annat skoj.

Nu ska jag plocka iordning lite i lägenheten, orkade inte riktigt med att packa upp allt igår. Sen ska jag ladda inför två dagars jobb till. På torsdag kväll bär det av hem mot Värnamoet igen, för midsommarfirande. Jag ska resa stången, sjunga snapsvisor och äta jordgubbar i Hångerbångerlandet tillsammans med kusiner, fastrar, kusinbarn och päronen. Musigt :)))))

PUSS

Onsdag.


Tur att jag ska åka ifrån Värnamo snart, för om jag ska träffa alla kompisar "under en fika" kommer jag bli överviktig inom en vecka.
Startade dagen med sovmorgon. Skönt. Sen mötte jag upp Hanna på café Snipen och fikade en brownie. Väldigt gott och väldigt trevligt. Inte okej att man bara ses en gång om året, typ. Mycket att ta igen och vi hann väl med det mesta under 2,5 h. Sen kom Titti in på slutet med, och henne har jag ju inte heller träffat på ett år, så vi hann utbyta de vanliga fraserna "hur är det?, vad har du gjort sen sist?, vad gör du nu?, vad ska du göra i sommar?, vad ska du göra i höst?" och avsluta det hela med att vi borde träffas oftare (fast att man vet att man typ inte kommer att göra det ändå, tragiskt nog).
Sen åkte jag hem och åt lite fälskpannkaka till lunch. Och efter det så åkte jag ner på stan för fika no 2. Denna gången med Lollo och Fanny. Jag kände dock att det fick vara nog med fikabröd, så jag drack en hallonsmoothie, väldigt gott. Även under denna fikan utbyttes de vanliga fraserna och vi tjitt tjattade om en massa annat också.
Sen gick vi upp på storgatan och kollade på årets studenter som gick balen. Sååååå fina var dom. Inte klokt att det är två år sedan jag gick balen, och tog studenten. Vart tar tiden vägen?

Idag har jag haft lov i tre veckor. Tiden har gått snabbt men det har varit ruskigt skönt. Dock tycker jag att det ska bli skönt att börja jobba med. Det blir ju lite rastlöst på dagarna av att bara gå hemma.
På fredag ska jag upp till Jönkan eftersom diverse andra planer gick i kras. Jag ska hälsa på Karin och Konrad i deras nya lya, och jag har hört rykten om att Johanna också ska med. Vi ska äta rabarberpaj och blanda drinkar på deras balkong. Kanske grillar vi en sparris med? ;) Majsigt värre. Hoppas på finväder.

PUSS.

Tisdag.


Ganska nyssens hemkommen från Chappen. En trevlig tisdagsförmiddag. Vi åkte två olika tåg, varav vi på det ena blev rånade och halvt ihjälskrämda. Sen åt vi hamburgare och där efter var vi på en western-show. Tjejerna från syjuntan var med, plus Ina, Paulinas vitryss. En väldigt trevlig tjej, roligt att prata med henne och höra hur det är i Vitryssland och allt sånt där. Och ett extra stort plus att få öva lite på engelskan, usch vad nervös jag var, bara av att säga hej till henne, sen efter en stund knagglar man sig fram ganska bra med den kunskapen man skrapat ihop under skoltiden. Sooo, it was a nice trip to chappen :)

Nu ska jag måla naglarna och sen ska jag sätta mig i solen och läsa lite. Ikväll ska jag till Lisa som bor i Hillerstorp på syjunta.

puss.

Måndag.


I helgen tog jag lillkusinen Sandra med mig till Kalmar. Där hittade vi på massa bus. Vi spelade minigolf, åt glass på Öland, kollade på djuren på Skälby gård, kollade på Narnia, åt tacos, kollade på Det regnar köttbullar, cyklade och så spelade vi twister. Trevligt med sällskap över helgen :)

Idag blev dagen mer packad än vad jag hade trott. Rååååligt :)
Först blev det ett besök hos optikern. Inga större förändringar i synen, bara otur med styrkorna som finns på linserna. Men jag överlever ändå.
Sen träffade jag Johanna efter lunchen. Vi åkte till Prostsjöns camping och spelade minigolf. Och sen åkte vi hem till mig och satt och pratade en stund innan hon skulle åka hemåt. Mycket trevligt.
När jag hade lämnat av henne på stationen så åkte jag ner till Pelikanen och mötte upp Värnamos två bästa pajkar; Alexander och Sebastian. Vi fikade lite och pratade en massa. Alldeles för länge sedan jag träffade dom, så en fika med dom var precis vad som behövdes :)

Imorgon taggar vi besök på High Chaparall till 100%. Jag har inte varit där på huuuuur många år som helst, så jag vet knappt vad det är jag ger mig in på. Mina cowboykompisar är syjuntan såklart, + en vitryss som är och hälsar på Paulina. Spännande som bara den.

PUSS.

Torsdag.


Ganska mysigt att vakna av att det mullrar ute. Åska och regn, det är vad dagen erbjuder.

Igår gjorde jag sommarcomeback på syjuntan. Åh så roligt det var. Jag har saknat detta onsdagsnöje, alldeles för mycket. Vi var hos Mallan och fick jättegoda enchiladas och så fick vi rabarberpaj med vaniljsås. Mums.

I övrigt tycker jag att sommarlovet flyter på som ett sommarlov ska göra. Jag tillbringade långhelgen med päronen ute i stugan. Det var ju helt galet bra väder, så jag har till och med lyckats att få lite färg. Nu återstår dock bara problemet att försöka behålla den, och det är ganska svårt när himmlen är tjock av moln.

Sen har jag dragit på mig världens förkylning. En förkylning som flyter på i vanlig ordning. Jag har avverkat feberperioden, snart är även delen med täppt näsa över, men nu börjar det övergå i mer och mer halsont och kommer väl snart sluta med typ två veckors rethosta. Sen lär jag vara fit for fight igen.

Imorgon drar jag iväg till Kalmar och stannar där över helgen. Och jag får ressällskap! Lillkussetvillingen Sandra följer med mig. Mysigt!

Nu ska jag åka till stugan en sväng. Vattna ska jag göra, på mammas begäran. Varför det nu ska vara nödvändigt när det regnat hela morgonen? Men, bäst att lyda order.

PUSS.

Onsdag.


Jag styrde kosan mot stugan idag på förmiddagen, och där tillbringade jag resten av dagen. Klippte gräset, tvättade ur båten och chillade i solen. Sen när päronen kom ut så sjösatte vi fartyget och jag och papi tog en snabbsväng på sjön. Bevittnade också nästan ett huggormsmord, men den lille fulingen hann smita innan pappa satte järnspaden i den. Rackans också.

Nu ska jag sluta mina ögon, för imorgon ska vi åka på Elmia Game Fair. En jakt- och fiskemässa. Skoj! Och efter det tror jag bilen styr mot stugan igen, där vi ska tillbringa resten av långhelgen. Me like (:

Nattis.