Söndag.


Hej och hå.
Jag har haft en skön dag i stugan. Har grillat hela mig, både fram och baksida.
Smörjde in mig jääättenoggrant, två gånger. Men brände likförbaskat magen :( den är röd, flammig och bränner.

I fredags började jag få ont i halsen. Och idag började näsan korva ihop sig. Tror det är pollen som har korkat igen den. Nyser, snorar och kliar. Eller så är det en förkylning. Hoppas på det första, för jag hatar att vara förkyld.

Nu ska jag sova. Imorgon börjar första dagen på sista praktikveckan.

Puss!


Lördag.


Denna helgen kom fruktansvärt lägligt. Igår var jag väldigt trött, precis som de två föregående dagarna.
Idag tänkte jag därför ta sovmorgon. Vaknade såklart vid halv åtta. Jättepigg. Gick upp en timme senare och åt kokt ägg till frulle. Sen gick jag in i mitt rum, där stod det en obäddad säng och såg väldigt inbjudande ut, så jag kunde inte motstå frestelsen och la mig där en timme till.

När jag vaknat för andra gången gjorde jag mig iordning och åkte ner till Värnamo centrum. Jag åkte ner för att köpa ett par byxor, vilket jag också kom hem med. Men jag kom också hem med ett nytt nagellack, tre par örhängen, ett linne, lite underkläder och en morsdagspresent. Tur att jag bara var i Värnamo där shoppingutbudet inte är så stort, annars kunde det blivit en dyr runda för jag var tydligen på shoppinghumör idag.

Ikväll var jag med päronen hos deras kompisar och åt. Väldigt god plockmat fick vi. Sen skjutsade jag dom till Åminne bruk där Nanne Grönvall, Louise Hoffsten och Playtones spelar ikväll.
Själv ligger jag hemma i soffan med Agatha och kollar på Eurovison. Jag hejjar mest på Sverige och Loreen. Hon är verkligen sjukt bra och låten är i mina öron en riktigt höjdare. Om inte hon vinner tycker jag att de ryska Barbushkorna från Ryssland ska ta hem segern. Jag har en känsla av att det är deras låt vi kommer att skaka rumpa till på dansgolvet i sommar och höst.

Snart kommer väl mina päron ringa för att bli hämtade från kvällens festligheter. Då ska jag hämta dom och så ska vi ut till stugan och sova där. Imorgon visa vädret strålande solsken hela dagen. Jag ska smörja in min kropp med högsta solskyddsfaktor sen ska jag applicera min rumpa på en filt och så ska jag bättra på färgen på min annars så bleka kropp. Hela dagen.

PUSS.


Torsdag.


Hejsan.

Snart är min fjärde praktikvecka slut. Då återstår bara en enda ynka liten vecka innan jag tar ett litet sommarlov. Knäppt vad tiden går fort.

Igår mina vänner fyllde Agatha ett år. Liten tjej blev helt plötsligt stor. Det blev ingen storslagen brakfest. Men hon fick paket av "mormor" och en födelsedagspuss av mig iaf.

Just nu sitter jag och chillar i den sista kvällssolen som tyvärr valt att gå i moln i skrivande stund. Ska nog snart gå in och förbereda morgondagen. Sen ska jag kika på melodifestivalen.

Agatha bjussar på lite bilder från igår. Puss!

 

 


Tisdag.


Hej.

Igår var jag sugen på mjukglass. Det åtgärdade jag. Vid klockan 22.00. Då kom mami hem från jobbet. Vi åkte till donken med en kaffetermos och så köpte vi oss en varsin mjukglass som vi mumsade på, på parkeringen. Trevlig måndagskväll.

Idag har jag varit på praktiken. Det går äntligen framåt med synisarna. Idag har jag gjort fyra stycken. Snart färdig med hälften. Det är liksom på tiden känner jag. Bara 8 dagar kvar. Tiden går fort när man har roligt, för roligt det har jag minsann. Trivs fortfarande superbra!

O vet ni?! Imorgon fyller min lilla tös 1 år. Det är inte klokt vad tiden går fort. Snart har hon bott hos mig i ett år. Det känns som igår när hon tassade runt i lägenheten första gången. Men det är snart ett år sedan. Mattes lilla pälstuss börjar bli en stor tjej!

Nu ska jag snart kojsa. Över och ut.


Söndag.


I helgen har jag varit i stugan. Agatha fick också följa med dit, spännande! Det har varit en skön helg med fint väder.
Och vad har vi gjort?
- Jag och aggis har varit ute på promenix. Vi var nere på bryggan och tittade på vattnet och gick runt på gräsmattan.
- Mamma har eldat
- Igår gick jag och mami byarundan och idag efter frukosten sprang jag densamma. Sen doppade jag fötterna i sjön för att försöka återfå en normal kroppstemperatur. Det var sjukt varmt att springa.
Och så har vi kollat på film. Ätit fem för tjugo. Spelat rummy. Sått frön. Grillat hamburgare, kött och korv. Jag har tagit sovmorgon, hoho.
Innan vi åkte hem idag var vi borta vid fasters stuga med. Sista möblerna skulle ut och sen red jag på "elefanten" för allra sista gången... :( Den har jag och jessi gjort många spännande resor på när vi var små!

Puss!


Toooorsdag.


Åh, jag är dålig på att blogga just nu känner jag. Har kanske tappat sugen. Eller så är det helt enkelt så att det händer på tok för lite spännande saker just nu. Jag lever i mitt 9-18 liv med en träningsrunda efter det på kvällen, så mycket mer spännande hinner man inte med :P

Praktiken rullar på. Jag trivs förträffligt bra där jag är! Dock går det lite trögt med undersökningarna, börjar få lite panik för att hinna med alla. Men det ska nog lösa sig tillslut med.

Annars gör jag inte mer än vanligt. Förra helgen var jag i Kalmar på en snabbvisit. Det blev en riktigt trevlig helg med restaurangbesök, tv, prat och mys i fint sällskap! 

Träningen har legat lågt den senaste veckan. Har inte haft viljan att komma ut. Men idag slog jag tag i saken igen och knöt på mig mina älskade asics. Det var blåsigt ute men jag sprang ändå. Som aldrig förr. Sprang rekord med några minuter på mina 6,2 km runt Alandsryd. Kändes riktigt bra.
När jag kom hem bjöds det på plankstek till kvällsmat. Riseligt gott var det! Det var väl därför det gick så fort, för jag visste vad som väntade ;) hoho.
Har ju varit ledig idag. Så vi var ute i stugan på förmiddagen. Sista plocket i fasters stuga... Konstigt det där. Sen grillade vi korv i vår stuga och åt kladdis till fikat.

Imorgon är det praktik igen. Sen är det helg, fint! Får se vart jag hamnar i helgen. Förmodligen med päronen i stugan, annars kanske det blir Kalmar i helgen igen. Vad som så ska det bli skönt med två gånger sovmorgon, och så har dom lovat finväder!

Puss.

Onsdag.


En tredjedel av praktiken är redan gjord. Helt galet vad fort tiden går! Men jag trivs superbra och allt är frid och fröjd. Idag gjorde jag min första riktiga synis, och jag har slipat in två glasögon, slipa lite för hand fick jag också göra.
Idag mötte jag också upp en skön böna för att luncha. Ellinor praktiserar i värnamoet också, så vi är konkurrenter, men det hindrade inte oss från att luncha tillsammans ;) Kinamat på lilla krogen blev det, och en friterad banan till efterrätt blev det med, lyx på en onsdag!


Kattinlägg.


Idag bjussar Agatha på vad hon sysselsätter sig med när vi är hemma hos päronen i vmo. Hon delar stol med "mommo" på frukosten. Chillar i sängen. Äventyrar högst upp på bokhyllan. Myser med "morfar" på altanen. Puss!


Söndag.


Om elva timmar är det dags igen. Då drar andra praktikveckan igång.

Helgen har varit kalasbra! Igår var jag och päronen i Växjö på flyguppvisning. Det var riktigt häftigt att se! Jag hade gjort vad som helst för att få åka med när de gjorde loopar och snurrade runt. Men fick glatt nöja mig med att stå på backen och titta på.
Sen gick vi tipspromenad, var med i lotterier och åt reklamgodis också. Man fick smita in inomhus med jämna mellanrum för det blåste tokmycket och på helt fel håll. Så jag var rejält genomfrusen när vi väl skulle åka hemåt.

Idag bar det av på andra äventyr. Först åkte vi till Örkeljunga och kollade på husbilar. När vi tittat färdigt där åkte vi vidare ner till Väla centrum för att ägna resten av dagen åt shopping. Jag kom hem med två tunikor, en skjorta och ett par rosa jeans. Precis vad jag behövde. Eller?

Näpp, nu är det snart dags att sova så jag orkar med en heldag på praktiken imorgon!

Puss.

Torsdag.


När man är hemhemma: Sängen kan stå bäddad helt plötsligt utan att man ens rört den sen man klev upp. Man äter inte bara havregrynsgröt eller sallad till kvällsmat. Man har matlådor som varierar för varje dag (nästan iallafall ;)). Helt plötsligt står det små tomma plastaskar på "min" hylla i badrummet där jag kan lägga smycken, hårsnoddar och grejer i. Tvätten ligger viken och struken på sängen.
Det liksom skiljer sig från när man är hemma. Där sker ingenting utan att jag själv gjort något åt det. Jag lever lyxliv just nu. Lyxliv hemma hos päronen.

Jag börjar komma in i en skön rutin. Vid sju kliver jag upp. Vid tjugo i nio cyklar jag till praktiken. Där tillbringar jag nio timmar. Sen cyklar jag hem. Väl innanför dörren knyter jag på mig mina löparskor och powerwalkar eller springer Alandsryd, 6,2 km. Sen äter jag kvällsmat, duschar, kollar på tv och sen är det sängen. Nästa dag är det likadant, exakt likadant.

Jag har kommit in i världens flow vad det gäller träningen. Skönt! Det blir som en drog. Har redan gjort 3 mil denna veckan. Och fler kommer det att bli. Man möter samma människor runt rundan. Blir lika less varje gång för att jag tar "fel" håll och får alla uppförsbackar. Men blir lika nöjd varje gång jag kommer hem och har tagit mig igenom mina kilometer och alla uppförsbackar. Det är skööööönt!

Nu ska jag snart sova. Imorgon väntar veckans sista dag på praktiken. Ska bli skönt med helg. Man blir rätt trött av att jobba. Men det är väldigt roligt!

Puss.