Söndag mysmorgon.


Ingen klocka ställd idag, så himla skönt att få sova så länge som man behöver.

Denna helgen har varit en såndär skönt ledig helg, inga måsten. Välbehövligt som tusan efter inlämning, hemtenta och redovisning, på en vecka.

Igår facetimade jag och Emil för första gången. Så vi kunde prata med varandra och se varandra samtidigt. Mysigt. I två och en halv timme satt vi och pratade. Så nu orkar vi nog vänta dom där sista dagarna innan vi får träffas på riktigt igen.

Nu har jag vridit upp tv'n mot sängen. Ligger här och kollar på nyhetsmorgon med helo kitty. Lite frukost på sängen och den här morgonen hade varit fullbordad. Men om jag ska få det får jag nog vänta länge.

Puss.


Torsdag.

 En helt vanlig torsdagseftermiddag i Funkabo.
Nu ska jag ut på en pw.
PUSS
 
 

Torsdag.

 
Grupparbetet är inskickat. Hemtentan skrev jag igår, sitter nu med ångest och panik om jag skrivit tillräckligt och om jag ska skicka in den. När jag panikat färdigt, vilket jag måste vara klar med snart. Ska jag skriva min del till redovisningen. Som vi ska öva på efter lunch, för imorgon är det den stora redovisningsdagen.
Imorgon vid klockan tolv är denna kursen finito och då kan vi äntligen pusta ut efter några hektiska veckor.
 
Pust.

Tisdag,

 
Hej. Jag heter Ingvar Kamprad. Det här är ett arbete som jämför undulater och armaturer. Jag gillar rododenron. Herååååå
 
Vår grupp är väldigt ambitiösa när det väl gäller. Men ibland spårar det ur. Jag kan iallafall stoltsera att arbetet, som vi lagt ner alldeles för många timmar på, nu är inskickat. Det var en pers vill jag lova. Men vi har haft ganska roligt på vägen. Vi, Ingvar Kamprad, undulaten och alla aRmatuReR.
Idag sa jag dock till min grupp att jag var så less på dom att jag tyvärr inte ville träffa dom något mer. Tyvärr blev jag direkt påmind om att vi ska göra en presentation om arbetet och måste skriva på den imorgon och på torsdag, sen är presentationen på fredag. Så, jag får nog hålla ut några dagar till.
 
Nu ska jag äta lasagne. Sen ska jag beställa Hungergamestriologin. bara för att jag måste läsa boken innan jag ser filmen, och filmen ligger här och väntar på mig och jag kan knappt vänta längre för jag vill se den nu!
 
PUSS.

Kärlek x 2.


1,35 kilos kärlek vs. 80 kilos kärlek.

Ja, det blev en mac book air. Ja, den var dyr. Men jag lyckades pruta ner priset en aning iallafall. Hoho. Ja, jag är kär. Ja, den är perfekt. Ja ja ja, jag är nööööjd!


Fredag.

 
Kan inte någon bara komma hem till mig och säga att det är den här datorn du ska ha Sara. Jag kan inte ta sådana här svåra beslut själv. När jag gick till skolan idag var jag helt bestämd att det blir en PC, när jag gick därifrån var jag helt bestämd att det skulle bli en MAC. Nu velar jag, igen!
 
Igår när jag var på maxi tänkte jag att jag skulle unna mig en Ben&Jerrys glass. Scannade in en, gick till kassan, kollade kvittot: Gratis B&J, -48 kr. Whaaaaat? Bästa rabatten någonsin, helt klart!
 
Idag har vi suttit med grupparbetet i skolan. I fem och en halv timme höll vi ut, sen var vi, eller iallafall jag, för trötta i huvudet för att tänka något mer. Men introduktionen är nästan färdig iallafall, inte helt dåligt det. Imorgon kör vi igen, samma tid, samma plats. På en lördag. Deprimerande, men jag vill bara få det färdigt!
 
Nu ska jag fortsätta vela mellan mac och pc resten av kvällen, samtidigt som jag frossar i B&J.
 
Puss.

Onsdag.

 
Idag tog jag havregrynsgröten till nya nivåer. Dagens ämne på lunchen vad just havregrynsgröt. Linda hade med sig det till skolan en dag, och mikrade, alltså inte från grunden, utan mikrade kall havregrynsgröt. Det var inte vad jag gjorde ikväll. Däremot berättade Putte att man kunde koka havregrynsgröt på mjölk istället för vatten. Förutom att jag glömde salta och istället fick hälla i saltet i efterhand, vilket gör allt så mycket äckligare, blev det faktiskt gott.
 
I helgen var ju kattis på kollo. Hon fick springa av sig hemma hos päronen medans jag var i Jönköping hos Emil. Vi var på A6 och ikea en sväng, spelade bilspel, lagade mat, handlade tio burkar kvarg, tittade på Snowhite and the huntsman och så chillade vi en hel del. Jag tycker om den pojken, även om han kommer att slänga ut mig om "några år".
 
Sen åkte jag hemhem i söndags. Sov en natt hemma hos päronen. I måndags pimpade jag bilen med nya navkapslar (hette det så?). Äkta plast från Biltema var de iallafall. Och så fick bilen nya klädöverdrag. Så nu är den typ hur fin som helst. Sen åkte jag och kattis hem till Kalmar igen.
 
Jag måste klaga lite med. Jag köpte ju en ny dator för typ 1,5 vecka sedan. En superfin och superbra Acer. Förutom att mellanslagstangenten inte fungerade som den skulle. Så igår åkte jag tillbaka med den. Snubben i disken förstod mitt problem och blev minst lika irriterad som mig när mellanslaget inte fungerade och plockade tillbaka datorn. Men han kunde ju inte ge mig någon ny. Nej, för den har ju slutat att tillverkas. BAAAAJS! Så nu måste jag leta efter en ny dator. Igen. Så om någon vänlig själ har ett tips på en bra dator till ett vettigt pris så är ni välkomna med förslag. Och nej, någon mac blir det inte. Inte efter att jag fått reda på att airen inte har varken cd-läsare eller hdmi-uttag, plus att man kan köpa typ tre pc för en mac.
 
Nu ska jag försöka mig på att plugga lite. Om en timma fylls hela tv-rutan av bönder och då tänker jag inte ägna mig åt något annat än dom.
 
PUSS.

Tossdag.

 
Morgonskola. Var inte uppe med tuppen idag, snoozade i 40 minuter (!?). Hade dödat för att få ligga kvar i sängen. Men till skolan kom jag, tog mig igenom 3,5 h föreläsningar om ergonomi (stolar, fötter och grejer), sen cyklade jag och Annie till Kalmarsalen där det var Novishmässa. Vi fick lite gratissaker, en disktrasa med länsförsäkringars logga på bland annat. Inte så snygg, men gratis är gott när man är student. Och så fick vi lite godis med. Gott.
 
När jag kom hem från mässan tvättade jag. Sen har jag städat lite, packat, borstat katten, tankat bilen och inte ägnat en enda minut åt plugget, som jag egentligen var tänkt att göra. Men dagen är inte slut än.
 
Imorgon står det laboration på schemat. Ljuslab mer exakt. Kan bli spännande. Jag gillar praktiska inslag mellan varven. Hade man inte fått ha något praktiskt hade väl hjärnan sprängts efter all info som ska pressas in. Tänk vad mycket man har lärt sig ändå sen man började. Eller, tänk vad lite man visste innan snarare.
 
När laben väl är färdig imorgon ska jag åka hem och stoppa in katten i buren. Vi ska in nämligen åka in mot landet. Katten ska jag släppa av i Värnamo, hon ska på kollo hos moderkakan och fader konungen, och faster Inger med har jag hört rykten om! Själv ska jag fortsätta resan 7 mil uppåt i landet. Till min Emil. Han är redan efterlängtad. Även fast det bara gått 4 dagar sen sist. Det är hårtt.
 
Nu ska jag försöka få något vettigt gjort. Om 40 minuter är det lyxfällan, sen New girl och sen nån annan ny serie som har börjat. Idag ger jag mig själv en kväll framför tv'n.
 
PUSS.

Tisdaaaag.


Skolan är igång på riktigt. Idag hade vi gruppmöte och planerade inlämningsuppgiften som ska vara inne om mindre än två veckor. Och vi har knappt hunnit börja skolan än känns det som. Fullt ös medvetslös.

Jag fick iallafall en extra energiboost i helgen, för Emil var här. Ett besök på Kalmar slott, ett besök på skälby gård, en sväng på hansa och massamassa mys. Han är bra den där Emil tycker jag.

Nu sitter jag med skolböckerna framför mig och väntar på att få någon slags kick att komma igång. Renskriva föreläsningar, börja på inlämningen, skriva lite ögats sjukdomar. Hujja. Hoppas kicken kommer snart...

Jag har köpt mig en ny dator också btw! En acer M3, en ultrabook. Den är fin. Och snabb. Och dubbelt så stor som min rosa fjutt. Det är bra.

Nu ska jag leta pluggenergi genom att måla naglarna. Hoho.

Puss!


Kåmpizar.


Eftersom det här (se bild nedan) var vad jag möttes av när jag vaknade (alldeles för tidigt) imorse. Så gav jag igen med en kloklippning ikväll. Det är första gången jag gör detta själv. Pappa/mattefar brukar alltid få tvångshålla när jag går lös med klosaxen. Men idag lyckades jag med båda delarna själv. Inte helt lätt. Och vi var inte helt överens. Men efter mycket sprattlande, lite gulligullande och lagom med "nu är det bara tvååå små klosingar kvar" (i tron att hon förstår vad jag säger, så var alla klorna klippta och både jag och katten är nöjda. Mest jag, men efter några godisbitar var nog Agatha ganska nöjd med.

Idag var det föreläsningar hela förmiddagen och halva eftermiddagen. Trött som as i huvudet när jag väl kom hem. När ska man komma in i lyssnandet och stillasittandet igen tro? Det var iallafall intressant idag med. Arbetsplatsoptik är det vi läser. Så nu kommer jag att granska varenda kontor jag kommer in i. Hur många det nu kommer att bli...

Nu ska jag skriva lite om ögats sjukdomar. Bara för att jag just idag vill vara lite som en plugghäst.

Puss.


Tisdag.

 
Efter 2,5 sömn när jag kom hem från skolan igår, en halstablett och en mugg med honungsmjölk och en hel natts sömn är både feberkänningar och halsontet helt borta. Vilken luring till förkylning. Men ja e int bitter, skönt att slippa!
 
Idag var jag uppe med tuppen, 06.45. En målare skulle komma allt mellan 07-16. Det är så skönt att man kan få en specifik tid känner jag. Denna gången behövde jag iallafall inte vänta tills sist, han kom vid halv tio. Lagom till att jag skulle cykla till skolan.
Skoldagen har bestått av föreläsningar i sammanlagt 4,5 h. Det känns att det var första riktiga skoldagen, alla var typ hjärndöda efter första föreläsningen tror jag. Men det var intressant iallafall, som tur var.
 
När jag kom hem lagade jag mat. Så morgondagens matlåda blir ris med quorngryta (quorn, purjolök, champinjoner och kokosmjölk) - gooott!
 
Nu kom Agatha med sitt fiskespö i munnen och gnyr. Hon vill nog leka. Tur för henne att jag vill det med!
 
PUSS.

Måndag.


Sista årets första skoldag är avklarad. På 20 minuter. Upprop stod på schemat.
Sen gick vi och fikade på baronen.

I lördags var det gardenpartyt. Skoj, riktigt skoj! Men kallt. Igår var vi och fikade på skälby gård. Vi satt visst ute, inte helt planerat från min sida. Så det vart kallt.

Framåt kvällskvisten kom sedan halsontet som ett brev på posten. Det medförde att jag har vaknat minst en gång i timmen inatt och där mellan sovit hur illa som helst. I skrivande stund känns halsen inte helt hundra och inte resten av kroppen heller. Ont i lederna och slö. Feber på g?
Nu ska jag kurera mig resten av dagen, och nästkommande två dagar med. För på torsdag kommer Emil, och då tänker jag minsann inte vara sjuk.

Puss.


Lööööördag!

 
Imorse hänge jag bokstavligt talat på låset på friskis, vid halv nio öppnade dom. Sprang 25 minuter och körde lite styrka. Skönt att vara tillbaka på friskis, och man får passa på när man har sånt träningssug, för rätt vad det är så är det som bortblåst och soffpotatisen är tillbaka igen. Hoho.
 
Just nu borde jag städa lite. Jag väntar nämligen finbesök. Maja kommer hit i eftermiddag. Ikväll det nämligen dags för det årliga nollningseventet - Gardenpartyt. Det är för alla institutioner på Linné, och det kommer bli ett riesligt röj med massa folk! Skoj!
Majsen stannar över till måndag med, för då har vi första skoldagen. Ska bli skönt att komma tillbaka även till skolan, jag börjar bli lite rastlös på sommarlovandet känner jag.
 
Nä, städa till lite i lägenheten, hitta något att ha på sig och sen börja tagga inför kvällens kalas! Whooop!
 
PUSS.