Söndag.

 
Vet ni vad jag har gjort idag? Jag har spelat golf. På riktigt alltså. 9 hål gick vi, och det gick inte helt fy skam. 54 poäng hade jag, 27 var par. Det var iallafall dunderskoj! Jag kommer lätt spela fler gånger.
 
Imorgon är det dags för jobb igen, så jag borde sova nu, för jag fick ju inte sova ostört inatt. Drömde så sjuka saker. Jobbade i en butik, en optikerbutik. Folk var jättekonstiga. Skulle lägga undan en parfym till en blond dryg brud, men det gick inte höra vad hon sa. Och vi tog emot hundar som skulle klippas. Det var en kund som slog mig och två killar var jätteknäppa. Polisen kom och skulle ta dom och då försökte jag rymma, men blev påkommen, så de började jaga mig. Och jag försökte springa, men benen bar inte och jag kom aldrig framåt. Sen såg jag ett hus med stora panoramafönster, där hoppade jag in och krossade deras fönster. Det var hos en tant som samlade på gamla fotöljer. Och så hade hon katter som såg ut som Agatha, men deras öron var tofsiga och snurrade.
Vaknade kvart i två. Helt förstörd efter drömmen. Hur knäpp den en låter så var den skitläskig. Jag vågade knappt somna om för jag var rädd att hamna i samma härva igen. Men jag klarade mig undan som tur var och drömde något annat knäppt istället som jag inte kommer ihåg vad det var.
 
Go'natt!

Lördagsmys.

 
Snart har det gått ytterligare en vecka. Vart i hela friden tar tiden vägen?
I måndags började jag jobba. På riktigt. Första dagen gick bra. Förutom... ATT JAG KNÄCKTE EN BÅGE. Ja snälla nån vad nervös jag blev. Det var väldigt orutinerat. För bågen var köpt på en annan kedja i Södertälje. Hoho. Inte helt genomtänkt att börja böja på den utan att förvana kunden. Men de tog det bra. Marcus lödde ihop den och den blev fin och funktionell igen. Pjuh!
Sen har jag jobbat alla andra dagar med. Det går faktiskt framåt. Man lär sig något nytt hela tiden. Blir säkrare på att justera, lämna ut glasögon och allt annat man ska kunna. Tycker det är riktigt roligt, varje dag. Och jag är på världens bästa ställe, alla är så snälla, och roliga.
 
I tisdags kom storasyster och Micke hem till Smålandsskogarna. Vi åt kantarellmackor när de kom. Så sjukt gott. Både smörstekta och kantarellstuvning med dagsfärska kantareller.
 
I onsdags var jag sugen på mjukglass. Ni vet sånt där sug man kan få. Så jag och päronen tog en raggarrunda till donken och åt mjukglass efter att vi hade grillat på kvällen. Gooooott!!
 
I torsdags var jag på junta. YES vad jag har saknat det! Vi var hos lollo. Hon bjöd på hemmagjorda hamburgade, hemgjord ketchup, hemkokt rabarbersaft, och kladdkaka med cocos och vitt chokladöverdrag, vilken husmor hon är den där Louise! Det pratades ännu mer bröllop, frieri och möhippor än vanligt. Och massa annat tjöt också naturligtvis. Riktigt mysig kväll :)
 
Igår när jag slutade jobbet blev jag hämtad (jag slapp mördarcykelturen hem) av päronen, jessi och micke. Vi åkte ut till Timjan i Nydala. Där åt vi en supergod grillbuffé. Och jag åt en chokladbakelse till efterrätt. Är fortfarande mätt.
Och vet ni vad jag mer åt? LAX. För första gången i mitt 22'åriga liv smakade jag lax. Helt frivilligt. Jag åt upp allt. Typ 2 kvadratcentimeter. Jag var så stolt så jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Det var väl inte jättegott, men jag känner att vuxenpoängen ökar och att det finns en chans (risk?) att jag kanske kan lära mig att äta fisk, mot alla odds. En trevlig kväll med god mat var det!
 
Idag på morgonen tutade jag iväg till Kalmar. Ventilationsarbetet är färdigt och det var dags att plocka iordning i lägenheten. Men hjälp vilken syn jag möttes av. Jag hade plockat ur hela klädkammaren och placerat den i sovalkoven, öven sängen, över soffan. Överallt. Köksskåpen var tömda och stod i kartonger i hela köket. Byggdamm i hela lägenheten. Jag hade liksom förträngt hur stökigt det var. Men nu börjar det arta sig. Har skurat, våttorkat golv, dammsugit och plockat hela dagen.
Jag ska fortsätta plocka och fixa hela kvällen. Imorgon ska jag hem igen. För på eftermiddagen ska vi spela golf. Eller, vi ska slå på driving ranchen. Jessicas pojkvän är ju en riktig hejare på det där, proffsspelare till och med. Och systerstor har ju blivit biten av golfen med. Så nu får vi se om vi blir golfsjuka med. Kanske säljer alla gevär vi har och äger och köper golfklubbor för pengarna. Eller kanske inte...
 
Nu ska jag fortsätta med plockandet. Jag kräks på det så tråkigt det är. Tur jag har Justin Bieber som sjunger i bakgrunden.
Förresten!! Lollo har två biljetter till Coldplay i Sthlm som hon vill bli av med. Jag vill gå, men inte själv! Är det någon som vill bli med så säg till, för isåfall paxar jag dom!
 
PUSS

Helgen.

 
I fredags började jag dagen med en promenad runt elljusspåret med Paulina. Vi har inte träffats på länge så vi hade mycket att prata om.
På eftermiddagen, efter mitt och mammas eftermiddagsfika, brände jag iväg till Jönköping. Helt utan gps (eller okej, jag hade i telefonen) hittade jag tillslut fram till skjuthallen, dit kom Karin och mötte upp mig, sen tutade vi vidare hem till henne. På kvällen var vi ute och geocachade, sjukt spännande! Sen kom Emma och då var det dags att sova. På lördag morgon åt vi frulle på balkongen sen bar det av ut till skjutbanan. Karin och Emma sköt en halvmatch och jag hejjade glatt på. Tyvärr utan framgång, men de var duktiga ändå! När de skjutit färdigt åkte jag och Karin in till stan, köpte oss en varsin ostfralla och en kanelbulle på Bageriet som vi förtärde på bryggan. Sen åkte vi hem och började göra oss iordning inför kvällens festligheter. Vi var hembjudna till Karins kompis Emil, som precis skaffat en grill. Toppen tyckte vi! Så vi grillade kycklingfilé och aubergine. Supergott. Sen grillade vi marschmallows på taggiga rosenkvistar. Efter en stund åkte gitarren fram och den gick runt så alla fick spela lite var. Mitt bidrag var Björnen sover i melodispel. Sjukt vackert. När klockan var tillräckligt mycket åkte vi in till stan för att dansa. Stället vi hamnade på hette Karlssons och där röjde vi runt tills det var dags för stängning. Då åkte vi hem till Karin och satt på hennes balkong och myste. Jag vill inte ens tänka på vad klockan kan stannat på när vi gick och la oss, men gissar på halv fyra kanske.
Idag ringde klockan vid åtta. Jag mådde pyton efter natten men tog mig ändå upp ur sängen. Gårdagens smink fungerade fortfarande, så det gick snabbt att göra sig iordning. Jag och Karin åkte ut till skjutbanan för hon skulle skjuta nationellt idag, så det är där vi har hängt idag. Efter lunchtid lämnade jag Karin och åkte till A6 där jag mötte upp mina päron. Vi gick en sväng där, sen tog vi en fika på ikea och sen tutade vi hemåt.
 
Det har varit en hejdundrandes sjukt bra helg måste jag säga. Så tack Karin för det, och tack till Emil och resten av gänget som var med igår. Det var en väldigt trevlig kväll!
 
Imorgon börjar jag mitt sommarjobb. Åter till verkligheten så att säga. Nu är det slut med sovmorgnar och latmaskeri. Jobb 9-18 månd-fred är det som gäller i fem veckor framåt. Men det ska bli skoj! Det är ju trots allt detta jag ska syssla med i framtiden.
 
Nu ska jag läsa några sidor i min bok, sen måste jag sova om jag ska orka med morgondagens jobb.
 
PUSS.