Onsdag.

 
Idag hade vi klinisk övning hela förmiddagen. Vi fick testa ögondroppar som dilaterar pupillen och slår ut ackommodationen. Jag fick bara droppa ena ögat för jag var i riskzonen för att få akutglaukom på vänsterögat. När man droppar tar det några minuter, sen är pupillen helt vidgad och man kan inte längre läsa på nära håll.
Så vi har varit presbyoper (ålderssynta) hela bunten idag. Ganska spännande, men inget jag ser fram emot..
Och angående det där med akutglaukom så gjorde våra lärare den här övningen på delegering, det är i princip bara ögonläkare som får droppa denna typen av droppar. Så "om ni känner att ni börjar få några symptom så får ni ringa så ringer vi till sjukan". Det känns ju bra. Eller?
 
Ackommodationen har nästan kommit tillbaka helt, ser fortfarande lite suddigt på vänsterögat, men pupillen är fortfarande gigantisk. Det kunde hålla i sig mellan 6-48 h tror jag läraren sa. Kul att se halvhög ut i två dygn.
 

Tisdag.

 
Jag vaknade fruktansvärt tidigt idag. Tjugo i sex. Klev dock inte upp då. Men vid sju var jag iallafall uppe och tvättade. Tvätten var färdig vid tio, då åkte jag in till stan och köpte mig ett par innetofflor. Har kommit på att de kan vara botemedlet mot mina alltid så frusna fötter. Så nu klampar jag omkring i tofflor här hemma, mysigt.
 
När man är uppe tidigt blir man också trött tidigt. Det hänger liksom ihop på något sätt. Så nu ska jag köra ett sista race med pluggeriet, sen ska jag krypa ner i sängen och kolla på ett avsnitt av The lying game.
 
PUSS.

Måndag.

 
I torsdags åkte jag först till Värnamo. Var och bytte till vinterdäck på racerbilen och lämnade av kattis hos mami och papi, sen åkte jag upp till Jönköping och Emil. Vi åt pizza och tittade på Madagascar 3. På fredagen åkte vi till Borås och där har vi tillbringat resten av helgen. Restaurangbesök med Emils familj, shopping, besök hos Emils morfar, mys och massa skratt. Mycket trevlig helg. Igår åkte vi tillbaka till Jönkan, hann med en sväng på A6, sen åkte jag hem till päronen och hämtade upp Aggis, sen tutade vi vidare mot Kalmar. Har kört närmre 70 mil i helgen räknade jag ut.
 
Iag var det föreläsning med en gästföreläsare. Hon var från UK och därför hölls hela föreläsningen på engelska. Knivigt tycker jag, men det var intressant. Sen hade vi en liten kort övning efter lunch där vi fick testa lite av det hon hade pratat om. Och... My colour is orange.
 
Nu är jag dundertrött. Har nog fortfarande lite jetlag från tidsomställningen ;) Klockan är bara sju. Får väl hålla mig vaken till nio iallafall, sen är det väl lovligt att gå och lägga sig?
 
PUSS.

Måndag.

 
Började dagen med mina 4 km. Den mentala inställningen var dålig, benen kändes slöa och flåset var tungt. Ändå gick det på 21.16. Med andra ord 5 sekunder snabbare än sist. Hur jag ska komma ner på 20 har jag mer och mer insett är en större utmaning än vad jag trodde. Att komma ner på under fem minuter/km och att orka hålla det tempot hela vägen. Men visst ska det gå någon gång. Men det gjorde inte det just idag.
 
Duschen efteråt var skön och frukosten smakade bra. Skolan börjar inte föräns ett så nu sitter jag med plugget framför mig.
 
PUSS.

Söndag.

 
Vaknade tidigt. Gick upp och bakade tekakor som jag förtärde till frukost. Det är andra gången sen jag flyttade till Kalmar som jag bakar eget bröd. Första gången blev det så misslyckat så jag fick nöja mig med köpt bröd i typ två år, tills idag då, då jag vågade mig på att baka igen. Idag blev de riktigt goda. Jag googlade på fluffiga tekakor, och fluffiga blev dom minsann.
 
Sen har jag hunnit med en shoppingtur. HIttade lite smått och gott. Nyttigt och onyttigt. När jag var inne på rusta för att köpa schampo hade de plockat fram julgrejerna. Då hade jag lust att gråta en skvätt. Kan vi inte hoppa över julen iår? Eller iallafall vänta med att plocka fram julgranar, tomtar och gudvetvad tills sommarn iallafall är över.
 
När jag åkte hem såg jag en tjej som hade köpt en skrivbordsstol. Denna hade hon valt att frakta på sin cykel, som hon också själv cyklade på. Allt går med lite vilja.
 
Och på tal om vilja var jag ute och sprang igår. Min fyrakilometersrunda som inte riktigt är 4 kilometer, men 3,9 iallafall. Jag tänkte att nu banne mig ska jag klara det på 20 minuter (5 min/km i snitt). Slutade på 21.21. Men, som sagt, allt går med lite vilja. Nästa gång skajag fixa det.
 
Imorgon går jag i skolan, på tisdag är jag ledig, på onsdag går jag i skolan och på torsdag åker jag hem. Då ska jag först åka och byta till vinterdäck på bilen, sen ska jag tuta upp till min prins i Jönköping. Visste ni att prinsen bor i jönkan? Nu vet ni iallafall. Där ska jag kolla på Madagaskar och skratta tills jag kissar ner mig. På fredag ska vi åka till Borås djurpark och hälsa på Emils päron. Haha, näää. Men till Borås ska vi, och hälsa på hans päron ska vi också. Men inte på djurparken. Jag längtar, efter Emil♥.
 
PUSS.

Freeeeeedag.

 
Lång dag i skolan. Vart inte helt pepp att åka dit alls imorse, då vi hade en föreläsare med inte helt positiva rykten bakom sig. Men det visade sig att det inte var så farligt, tvärtom, riktigt givande, och istället undrar jag varför vi inte haft denna snubbe tidigare.
 
Efter skolan hann jag knappt hem innan jag skulle iväg igen. Denna gången för en pw med Anna och Josse. Vi gick runt Svinö. Riktigt härligt, och två fina tjejer! Perfekt start på helgen.
 
Nu är det ju äntligen helg. Skönt tycker jag!
 
Puss.
 

Tisdag.

 
Föreläsning 1,5 h
Gym
Lunch
Dusch
Klinisk övning 1,5 h
Tandläkaren
Tvätt
Plugg
 
Allt gick bra fram till att jag började med plugget, då gick hela världen mot min vilja. Skulle skriva ut papper. Då vill inte skrivaren samarbeta. Tillslut, efter typ en timme, kommer jag på att jag kan kopiera upp papper. Det gick bra. Sen skulle jag sätta mig och börja rita grafiska analyser. HAHAHAHAHAHA. Varenda en har blivit fel. Hur mycket jag än har tänkt innan jag ritar varje streck så har det blivit fel. BAAAAAAAAAAJS.
 
Nu skiter jag i de grafiska analyserna och går och lägger mig.
 
Skolan 8.30. Övning med Sofie, föreläsning, lunch, föreläsning, övning med Ellinor. Och sen var klockan halv fem. Snälla, låt morgondagen gå fort, och för allt i hela världen, låt morgondagen gå enligt min vilja.
 
Puss.

Måndag.

 
Jag har haft världens bästa Emil på besök här i helgen. Lämnade honom dock för en stund i skolan i fredags, vi hade införtentaundersökning och blev bjudna på fika av lärarna. Mysig fredag. Den undersökningen gick btw tipptopp - 43 minuter. Whooop!
Resten av helgen har jag myst med min skelande pojkvän. Vi har kollat på film - Ice Age 4 och 5 years of engagement - mycket roliga båda två, varit shoppingtur på Hansa, lagat mat och busat med Aggis.
 
Idag när jag cyklade till skolan kändes det mer som att jag skulle på utedag med Trälleborgsskolan än på universitetslektion. Antagligen för att det alltid regnade när vi hade utedagar och för att jag såg ut som 7 bast när jag trampade iväg iförd regnbyxor, regnjacka och med huvan hårt knuten över huvudet. Jaja, jag var torr när jag kom till skolan iallafall.
Vi hade bibliotekslektion idag. Vi fick lära oss hur man söker artiklar och grejer. Vi har dock haft en precis likadan lektion en gång tidigare, men repetition är ju aldrig fel.
Efter skolan cyklade jag till gymmet. Benen fick sig en rejäl omgång, skönt.
 
Nu ska jag plugga hela kvällen. Känns som det är 120 saker jag skulle behöva plugga på, men jag är dålig på multitasking så jag får väl välja ut en för just denna kvällen. Tänkte baka scones till kvällsmat med, mums.
 
PUSS.

Onsdag.

 
Imorse vaknade jag av att Agatha låg på min mage och sov. Så himla mysigt! Jag hade kunnat ligga kvar i sängen hela dagen känns det som. Men rumpade mig upp vid nio och satte igång med pluggeriet.
 
Hade klinisk övning vid tre i skolan. Efter det gjorde jag och Anna en synis med all inclusive. Och så körde vi en sväng med volk-linsen. Så jag var inte hemma föräns precis innan åtta. Hann iallafall koka upp havregrynsgröten innan bonde började.
 
Imorgon blev vi lediga första lektionen för vår lärare är sjuk, så det står bara klinisk övning på schemat. Skönt. Sen ska jag hem och borsta katten, för vi ska få finbesök över helgen. Av världens bästa Emil.
 
Det är ju så himlans kallt ute. Och inne. Så nu ska jag göra varm oboy och krypa ner under en filt och läsa Hungerspelen.
 
Puss.

Bilder.

 

När jessi var här så var vi ute på en långpromenad.

En sväng ut på Ängö och sen gick vi ner till slottet

- en mil, härligt!


Måndag.

 
Tillbaka i Kalmar efter en riktigt trevlig långhelg hemma.
Storasyster kom på besök i Kalmar förra tisdagen. På torsdagen åkte vi till Värnamo och mötte upp Emil och Micke. Päronen har varit i Tyskland så vi har haft huset för oss själva. Hoho. Vi har ätit massa god mat, och så har vi bowlat, spelat kort, ätit upp mammas köttbullar, druckit oboy med minttu, skjutit björnar på wii och så har jag och jessi spelat bilspel. Det har varit en dundertrevlig helg med dundertrevligt sällskap.
 
I söndags pussade jag hejdåsessnartigen på Emil, sen åkte jag och katten tillbaka till Kalmar. Idag har jag varit i skolan, föreläsning och färdigställning av grupparbete. Imorgon är jag ledig, så då ska jag tvätta och så ska jag plugga järnet ab. För på torsdag kommer Emil, och då tänker jag inte ägna någon tid åt skolan.
 
Puss.