Friday.


TENTAN ÄR ÖVER!! Waka waka!!!
Jag kände mig väldigt lugn igårkväll när jag somnade. Nästan lika lugn idag när jag vaknade. Men inte riktigt lika lugn när jag lämnade in den. Hoppas på godkänt iallafall. VG är till 99% uteslutet då det krävs 90% rätt för det.
Skönt är det iallafall att den är över.

Jag cyklade hem en sväng efter tentan. Och åt lite mat. Sen cyklade jag tillbaka till skolan för att sitta patient på Dans x-jobb. I 60 minuter fick jag sitta och stirra på en blomma, samtidigt som jag i perifera synfältet skulle avgöra om streck lutade åt höger eller vänster. Väldigt knepigt måste jag säga. Och storleken på strecken fick ökas x antal gånger för att jag skulle se något över huvud taget. Inte det roligaste jag har ägnat en fredagseftermiddag åt, men jag hoppas att jag var till hjälp i arbetet och inte pajade teorin om perifert seende totalt, även fast jag chansade på 80% av strecken. ;) Fick iallafall ett kinderägg när jag var färdig, så helt kass vart det nog inte. Höhö.

Efter x-jobbet trampade jag in till stan. Där träffade jag Ellinor, Maja och Polly. Vi satte oss hos våra favoritkillar; Ben and Jerry och förtärde lite glass i solen. Det var väldigt trevligt. Ja, vääääldigt trevligt. Så trevligt att vi satt där i tre timmar. Glassen var god, solen värmde och Polly chillade. Myyys!

Imorgon ska jag spela frisbeegolf med Annie och Simon. Väldigt spännande ska det bli. Undra hur många hole in one jag kan kasta?
Kvällen ska nog tillbringas med finaste Clara. Vad vi ska göra än, det vet vi inte riktigt. Men förmodligen ska vi en sväng till Maja och kalasa lite på kvällskvisten, resten återstår att se.

Nu ska jag iallafall sova så jag orkar med morgondagen.

PUSS.

Torsdag.


Tragglar visus, ackommodationer,
korscylinder, sfäriska styrkor,
myopier, kontrollmetoder,
anamneser, toppunktsavstånd.
Min hjärna är full.
Full som en kastrull.
Det börjar bubbla över på riktigt.
Jag börjar tappa fokus. Kan inte komma ihåg.
Glömmer bort det allra simplaste.
Det börjar bli dags att lägga ner och bara leva på hoppet tills tentan är över.

Tänker lite på tiden. För en vecka sedan hade jag varit hemma en natt och jag
 hade avverkat min dag hos optikern.
Läskigt vad klockan springer iväg.
Nu är jag student.
Snart är jag pensionär,
senil,
ägare av en guldklocka
och väldigt, väldigt gråhårig.

Ett påsklov i bilder.
(klicka för förstoring)



Plockade vitsippor till Mami.
Fint ressällskap på tåget,
de var knoppar när jag åkte
och hade slagit ut när jag kom hem. Typ.



Jag...



Och mami posade vid vattnet...



Medan papi grillade :)



Här har vi kanske den viktigaste bilden.
BADBEVISET.
Jag hade tyvärr inte packat ner några badkläder.
Men vad katten.
Jag bjuder på det, jag iförd mammas baddräkt.



Kubbturnering.
Mamma in action.



Och här sitter han.
Vinnaren of the kubbcup.
Nöjd och belåten.

PUSS.


Oooooonsdag.


Är det någon som skulle vilja ha ett par sönderkliade fötter med soleksem så byter jag mer än gärna. En tub hydrokortison ingår i bytet med.
Jag dör 250 gånger om. En miljon svordomar åt kliande fötter. Förstår inte att det ska vara så irriterande. GAH!
Det kliar när jag sover. Det kliar när jag har skor på mig. Det kliar nu. Jag vaknade av att jag låg och kliade på mina fötter. Hahaha. Alltså, jag känner bara; GE UPP FOTJEVLAR! Ni gör ingenting bättre av att klia.

Och tentaplugg ovanpå detta gör inte saken bättre. Går igenom handout, efter handout i hopp om att något nytt ska fastna i huvudet.
Fick iallafall lite extra energi igår när jag fick godkänt på optik2tentan och välgodkänt på ögats anatomi. Två saker till som man kan lägga bakom sig. Hoppas att jag kan göra likadant med denna tentan på fredag eftermiddag.

Nu ska jag läsa lite till, sen ska jag sovelisova. Imorgon ska jag till skolan för att hämta ut en inlämninguppgift på morgokvisten. Kommer ta typ en tia. Så. Fruktansvärt. Onödigt. Att cykla framochtillbaka. Men men. Kanske kan snöra på mig löpisarna och springa dit istället och få lite motion på köpet?

Nähä. Puss och kram.

Underbart påsklov.


Mina dagar hemma i Värnamo har varit så himla sköna. Det tog emot att åka tillbaka till skola och tentaplugg när man har tillbringat större delen av dygnets timmar utomhus så långt från tentor och plugg man bara kan komma.
Sol, bad, grillning, påskmat, gräsklippning och kubbturnering är väl bara en liten del av vad som hunnit med under det så kallade lovet.

Kom iallafall tillbaka i morse med lite rödare nyans på armarna, soleksem som kliar apmycket på fötterna och med väldigt mycket extra energi till att orka med första årets sista månad i skolan.
Har idag hunnit med en synundersökningsövning i skolan, inhandling av föda och uppackning av ett påsklov. Lägenheten är städad sen innan, disken är diskad och det finns inte mycket mer att skylla på för att slippa ta tag i tentaplugget.

Så ja, nu ska jag begrava näsan i böckerna och fylla hjärnan med information tills den hamnar på sprängningsgränsen - då är det dags för tenta.

PUSS.

Skärtorsdag.


Påsklovet är just nu invigt på redigt.
Åkte hem igår, efter två föreläsningar och en bussresa till stationen. Rullefull igårkväll med förberedelser inför morgondagens äggaskjutning och invigning av nyrenoverad övervåning (jag fick klippa blågult band). Sen däckade jag i fetingsoffan framför en dag i livet. Härligt!

Idag hade jag auskultation. "Minst 4 h hos en optiker" slutade i 8,5 h med synundersökningar beståendes av skelningar, cataract, amblyopi och massa andra spännande bilder av ögon genom biomikroskopet. Fick också testa ögonbottenkameran, autorefraktorn och tonometern. Sen fick jag vara med vid linsundersökningar, utprovning av glasögonbågar och mätningar av glasögon. Jag har fått se det mesta som en optiker dagligen får se och göra. Riktigt roligt var det, och jag blev ju inte mindre pepp på att få komma ut i arbetslivet på riktigt efter denna dagen!

Efter denna långa dag bakade jag och papi pizza tills mami kom hem. Och nu ska jag slänga mig i soffan och chilla en stund. Måste ju ladda upp inför morgondagens äggaskjutning. Whipiii! Jag är taggad. Äggen, here we gååå!

PUSS.

Let the sun shine.


Lyckorus sprutar genom min kropp.
Hade ju en tok-lång sovmorgon som jag ägnade åt plugg. Drog iväg till skolan lite tidigare för att även där sitta med näsan i alla hand-outs, hade sällskap av AnnaPanna också.
Hade sedan 1,5 h gruppdiskussion. 10 dryga frågor skulle vi ta oss igenom, men med roliga klasskompisar så skrattade vi oss igenom uppgifterna, och tiden gick ganska snabbt.
Sen tog jag och några andra snygga optikerbrudar en promenad mot stadens kanske glassigaste ställe; Ben&Jerrys glasscafé. Köpte oss varsin bägare, sen gick vi ner mot vattnet och placerade våra små rumpor på en bänk med solen gassandes mot våra soldyrkande kroppar. HÄRLIGT!

Kom hem vid sjutiden och har pluggat större delen av tiden sedan dess. Nu sitter jag dock bänkad framför en unge i minuten och får samma barnlängtan som alltid när man skådar detta program.
Imorgon börjar vi vid halv nio, så det får bli en ganska tidig kväll känner jag. Men innan jag drar igen gardinerna måste jag påbörja min påskpackning. Uffff, nu drabbades jag av en plötslig stresskänsla. Måste nog börja packa nu.

PUSS.

Sontag.


Igår var det tacomys med tre fina flickor. Vi vilade ögonen på körslaget och 27 dresses samtidigt som vi pratade en hel del om allt mellan himmel och jord. Mysigt :)

Idag var jag uppe med tuppen för att få så mycket som möjligt gjort. Plugg, tvätt och disk och diverse annat skoj. Tog en tripp till Hansa med. På cykel. Spännande. Råkade cykla fel en ganska bra bit, men hittade rätt tillslut.
Hann knappt komma hem från Hansa föräns jag fick ett sms av Maja som inte var sugen på att sitta inomhus. Jag kände exakt likadant, så jag cyklade in till stan och vi tog en promenad, köpte varsin glass och satte oss på en parkbänk vid vattnet och njöt av värmen. Helt galet skönt! Sommarväder! Inte varje dag man kan sitta i uppknäppt kofta till klockan halv sju. Ååååå, älska värmen!
Jag njöt faktiskt av solen lite tidigare idag med. Jag har morgon/förmiddagssol i mitt bo. Så jag öppnade min fransman och la mig på golvet i den lilla solgluggen som bildas, och solade en stund. Så. Himla. Härligt. Ich liebe die Sonne!

Nu ska jag plugga lite innan jag ska sluta mina blå. Imorgon har jag sovmorgon till klockan 15.00. Helt okej. Fast jag får nog ställa klockan och tillbringa den sovmorgonen åt plugg och packning. Tre dagar kvar innan lov...



Tre fina flickor i en röd soffa, och två vita bord knökafulla med tacos.



Att söndagsnjuta i solgluggen.
(det där vita med en svart prick i mitten
är min mage för er som undrar,
ta på er solglasögon om ni inte vill bli bländade)

Bis dann!
Sara


Lördag.


Härliga lördag.
Startade dagen med en vända på stan. Mötte upp Ellinor för en fika vid elva ungefär, sen gick vi upp till skolan och lekte optiker en stund. Var väl kanske inte jätteseriösa hela tiden, men roligt var det, och det gick ganska bra ändå. Saknas bara lite mer flyt i det hela.

Nu har jag städat iordning i lägenheten och ska plugga fram till halv sju, för då kommer det hit lite tjejer och vi ska äta tacos och titta på körslaget. Myspys.

Vet ni? Om 4 dagar sitter jag på tåget mot Värnamoet. Jag har inte varit hemma sedan den 9'e januari. Nytt rekord i att vara borta hemifrån länge tror jag. Inget rekord jag tänker kämpa för att slå igen. Jag börjar sakna hemmet lite, och mina päron. Och allt annat värnamoiskt.

Nu måste jag ägna en stund åt alla hand-outs från optometrin. Närmare bestämt är det 21 stycken att plöja igenom. Härliga tider. Tenta om två veckor. JIPPIE!

PUSS.

Fredagsmys.


Vaknade klockan tio minuter i sju dagen i ära. Snoozade fram till halv nio. Satte mig i soffan och stirrade in i väggen en halvtimme innan jag hade bestämt mig för att orka springa en runda. 4,5 km i ett vindstilla och strålande Kalmar. Hur skönt som helst, men skönast är det ändå när man kommer tillbaka, och nästan kräks av andfåddhet. Sprang personligt rekord med 2 minuter med, så starten på morgonen var helt enkelt toppen.

Begav mig sedan till skolan där veckans tre långsammaste timmar väntade. Tre långsamma timmar i verkstaden. Vi gick igenom den ena automatslipen och så lärde vi oss att passa in bågar på patienter. Sen tränade jag och Ellinor på att löda. Gick väl kanske inte jättebra, men det var lite roligt ändå.
Avslutade det hela med bullfika med Emma och Ellinor. Sen tänkte jag fördriva lite tid själv i verkstaden och slipa lite glas, men tji fick jag. Dörrarna hade gått igen och när jag satte kortet mot kortläsaren ville den att jag skulle ange en kod, men den koden bestämde jag för cirkus ett halvår sedan och har inte använt den sedan dess. Så, jag fick trampa hem utan några slipade glas.

När jag kom hem låg det ett påskpaket innanför dörren. Mami och Papi hade skickat. Fick lite påskkärringar att pynta med, påskgodis, tre lotter och ett paket med en toaskylt i. Mina söta föräldrar alltså. Jag kommer aldrig bli förstor för sånahära söta paket som helt plötsligt dimper ner genom postinkastet.

Nu har jag mättat min mage med spaghetti carbonara, mycket god om jag får säga det själv, och ska mysa ner mig i soffan till kvällens avsnitt av Talang och Så ska det låta. Ska naturligtvis provsmaka påskgodiset med.

PUSS.

Tisdag.


Okej. Kanske kan sätta mig i soffan med gott samvete nu?
Åkte till skolan halv nio. Kom hem halv ett. Åkte tillbaka halv tre. Kom hem halv åtta. Nu sitter jag under en filt i soffan och tänker inte göra ett skit mer idag. Tackar iallafall för en sovmorgon till halv elva imorgon.

Idag när jag stod och borstade tänderna och försökte försköna mitt yttre så var det väldigt mycket liv i trappuppgången. Bannade tidigare ägare till lägenheten att de inte valt att sätta in något titthål. Jag kunde ju inte snoka vad det var som var på gång. Fick iallafall tillslut reda på att det varit stopp i avloppet och att källaren var vattenfylld. Mitt förråd hade iallafall klarat sig utan en droppe vatten, puh!

By the way. Inte konstigt att jag mötte väldigt mycket folk igår. Som sagt så var det ju fotboll här i staden, med 12'000 åskådare. Jag mötte nog hälften av dom på cykel. Typ iallafall.

Pussss.

Måndag.


Vaknade till ett gråmulet Kalmar imorse. Och hela dagen har jag gått och inte varit särskilt pepp för att göra någonting speciellt. Har plockat lite, pluggat lite och bara varit.
Sen runt halv fem skulle jag gå iväg med sopor + retur och när jag öppnade dörren slog värmen mot mig. Helt galet! Sprang in och kollade temperaturen. Jodå, +20,0 grader i skuggan. Ganska lagom.
Fick helt plötsligt dåligt samvete för att jag inte varit ute på hela dagen, så jag svirade om till träningskläder och powerwalkade min löparrunda. Väldigt svettigt, men ack så skönt.
På ena hållet mötte jag väldigt mycket folk, alltså ovanligt många. Så jag var tvungen att googla om det var nåt event på gång här i staden. Jajjemensan, Kalmar FF-Djurgården inviger guldfågel arena idag. Vilken koll man har känner jag. Jaja, hejja Kalmar.

Nu ska jag käka kvällis och planera kommande vecka.

PUSS.

.


Ibland är en dröm, det finaste man har.

Denna helgen har varit välbehövlig, härlig och... Ja, det tog nog slut där.

Igår stillade jag mitt shoppingsug genom att tillbringa väldigt många timmar på stan. Tog en fika (okej, lunch) med finaste Maja på Baronen. Vi fick nöja oss med att sola genom fönstret för platserna på uteserveringen var fulla. Vädligt trevligt var det iallafall. Och kanske lite spännande?
Kvällen tillbringades med väldigt lustiga, men samtidigt roliga och spännande konversationer på facebook-chatten med diverse folk. Och efter en dag med väldigt otippade samtalsämnen så går min hjärna på högvarv. Jag tycker att saker och ting är väldigt spännande nu.

Idag har jag styrt om här hemma. Jag har städat lite, men nu när jag ser mig omkring har det blivit stökigt igen. Jaja, dammet är iallafall borta. Sen tvättade jag några maskiner. Sen var jag och handlade en väldans massa mat. Och efter det slog jag tag i saken och sprang min favoritrunda, varmt, jobbigt och omotiverande var det. Men likförbaskat lika skönt när man kommer tillbaka. Nu har jag avslutat kvällsbestyren med matlagning, och det var välbehövligt, för jag glömde bort lunchen mitt på dagen. Currypasta med morotsflagor mättade min mage nu iallafall. Gott. Tre matlådor blev det med.

Det bästa med att ha långhelg är att man får två lördagar. Så nu är jag inne på lördag nummer två och det känns inte alls fel. Imorgon har jag inte planerat att göra något speciellt, så vi får se vad som faller in. En vanlig söndag så att säga.

Nu börjar snart sista avsnittet av Stockholm-Båstad och det vill jag inte missa. Tyvärr så är det långt från Solsidan-klass, men det har sina poäng på vissa ställen ändå.

pöss.

Heeeya.


Stackars askungen.
Dålig hockey på tv, och dagens plugg redan avklarat. Jag har varit görolös sedan klockan halv åtta. Men nu är väl klockan ändå så pass mycket så att det är tillåtet att gå och lägga sig? Nästan lite för mycket faktiskt. Men jag har sovmorgon imorn, till halv elva, så det är nog ganska lugnt ändå.

Btw. Jag tror att pollenmonstrerna börjat angripa mina ögon. Imorse, efter cykelturen till skolan, var jag rödsprängd i ögonen och det sved och rann lite tårar. Kanske bäst att ta en sväng förbi apoteket imorgon, för att preparera sig om det skulle komma en såndär enorm allergichock? Värt att tänka på.

Nu ska jag dejta kudden och sova min skönhetssömn. Inatt vaknade jag av att jag frös. Hade sparkat av mig täcket och hade bara fleecefilten på mig. Dåligt ändå. Jag kanske borde avvänja mig snart? 10 grader ute och jag sover med fleecefilt, tuntäcke och sockar. Haha. Men det är mysigt.

Gute nacht.

Torsdag.


Att cykla i medvind i Kalmar när det blåser är som att åka moped. Jag har nog aldrig kommit till skolan så snabbt. Värre var det när jag skulle hem. Ett mindre träningspass...

Började morgonen med synundersökning. Gick väl sådär. Första gången vi testade stråltavlan, och det var mer knepigt än väntat. Men vi förstod nog principen till slut.
Efter det tog jag, Ellinor och Emma en sväng till verkstaden. Jag slipade lite på min mall till vänstra glasögat. Blev nästan färdig, bara någon millimeter till som ska bort innan den, med lite våld och silvertejp, går att pressa in.

På eftermiddagen agerade jag patient på ett x-jobb. Ett mörkt rum med tre pajkar. Då kan man nog inte vara mörkrädd ;)
Fick kolla på laserprickar på väggen. Svårare än så var det inte. Ska tillbaka till den ena av dom igen och fortsätta med ytterligare en undersökning till hans arbete.
Riktigt roligt att sitta patient. Eller roligt, men spännande är det. Hade jag bara kunnat så hade jag velat vara med på allt. Men, med min höga styrka och ett hyffsat högt (lågt) brytningsfel och med en skelning är man inte mycket för världen...
Ser dock inte fram emot när vi ska dra igång våra x-jobb. Vad i hela friden ska man göra för något? Får nog börja tänka på det imorgon om jag ska kunna bestämma mig tills det är dags, om två år...

Nu återstår bara ett verkstadsseminarium om lödning, slipning och nåt mer imorgon. Sen har jag långhelg. Är ledig på måndag med. Får väl se vad helgen har för roligt att erbjuda. Är grymt shoppingsugen så det får nog bli en tripp till stan på lördag. Är det någon som är sugen på att öva lite synundersökningar eller träna lite i verkstan så kan ni ju höra av er.

Nu ska jag plugga optometri. Roligare än så blir det inte.

PUSS.

Det är onsdag.


Vuxenpoängen ramlar in. Idag har jag deklarerat all by myself för första gången i mitt tjugoettåriga liv. Väldigt spännande tycker jag. Genomförde det hela genom en app på min iphone (tekniken går framåt). Jag rekommenderar iallafall detta starkt. Väldigt smidigt.

Jag har faktiskt gjort fler saker som jag aldrig gjort själv förr, idag. Jag har pumpat cykeldäcken. I vanliga fall brukar jag vänta tills fader konungen kommer på besök, men nu fanns det inte tid för någon väntan. I veckor har jag trampat mig skit slut på halvfulla (eller halvtomma om man hellre föredrar det) däck. Och idag tog jag mod till mig och svängde in hos cykelhandlaren här i kvarteret som har en luftslang i väggen (som två hål i väggen, fast en snabel istället). Lätt som en plätt var det och helt plösligt ångrar jag att jag inte svängt förbi där tidigare.
Jag äger faktiskt en egen cykelpump. MAN, som Tony Erwing skulle sagt, så är jag inte sugen att sätta mig vid vårt cykelställ utanför lägenheten, för att, förmodligen misslyckas, med en däckpumpning, och det inför publik. För alla fönster vetter ut mot cykelstället (förutom mitt, för jag tittar ut på andra hållet).
Nu vet jag iallafall hur slangen fungerar hos cykelhandlaren, så dit kommer det bli fler turer. Skönt att ha en cykelhandlare som granne när man inte har en fader att ta till.

Dagen har bestått av två x föreläsning. Och efter lunch var det glasslipning i verkstaden. Denna gången gick det aningen bättre än förra. Kanske för att vi tog en chokladbollspaus efter halvtid. Slipade iallafall färdigt högerglaset idag och det passade som en smäck. Dock kollade jag i spänningsmätaren efteråt, och då var hela glaset svart, vilket betyder att det var spänningar i hela glaset. Man (åter igen Tony), det gör inget. För vi behöver inte kunna handlsipning på riktigt, för det finns automatslipar där man stoppar in bågen, och ut kommer ett färdigslipat glas, precis anpassat för bågen. Sweeeet. Men vi måste iallafall kunna grunderna...

puss i luren.

Tisdag.


Ursäkta? Vem bryr sig om att kolla på hockey på tv när det är fbk-saik som spelar?
Här sätter jag mig i soffan för att kolla på halv åtta hos mig, och så visar de sån här skit. Hade ju varit skillnad om det varit HV, men de råkade ju åka ut ganska tidigt...
Jag hejjar iallafall på saik, bara för att jag av någon undermedveten anledning ogillar fbk.

Jag har varit ledig idag och har tagit det hela med ro. Satt patient på tvåornas tenta en halvtimme på morgonkvisten. De kollade på diverse delar i mitt högeröga med ett bio-mikroskop, och Baskar satt jämte och bedömde deras resultat. Sen skulle han förklara lite för mig, på engelska med indisk brytning. Och eftersom jag nuförtiden inte är någon hejjare på engelska nickade jag, sa yes med jämna mellanrum och log lite. Haha. Nä, men jag förstod faktiskt att han sa att ett litet hål i mitt undre ögonlock var tilltäppt och inte kunde hjälpa till att försörja tårvätskan med lipider så han tyckte jag skulle "rensa" lite. Hahaha. Han är rolig, Baskar.

Efter tentan cyklade jag hem och försökte köra ett race med dammsugaren. Städade till lägenheten lite halvslarvigt men tröttnade ganska snabbt.
Vid tre var det dags att åter igen ge sig av till skolan, för att sitta patient på en treas x-jobb. Hon kollade tårvätskan i mina ögon och det var liiiite jobbigt. Jag skulle liksom blinka lite, och sen spärra upp ögonen medans hon kollade. Men det är ju lättare sagt än gjort att inte blinka på order. Så ögonen rann och jag kände mig något besvärlig. Hoppas iallafall att hon fick ihop något resultat av det hela.

Mer effektiv än så har jag inte varit idag. Pluggat lite ikväll, men gav upp ganska snabbt. Jag känner mig lite... orkeslös. Så inte mycket att göra åt saken. Får hoppas på mer ork tills imorgon. Vi har nämligen två föreläsningar på förmiddagen, och tre timmars verkstad på eftermiddagen. Och den där verkstaden... Ja, den kan ju ta sig någonstans. Nä, hoppas jag får börja slipa på mitt glas imorgon, då blir jag nog på bättre humör.

Nu ska jag kolla på huset fullt av hundar. Enda vettiga utbudet för oss som fullständigt skiter i hockeyn och som bara har 6 kanaler att välja mellan.
Btw så drömde jag inatt. Vi hade köpt en tarzan. Och vi typ pratade med varandra. Blev något besviken när jag vaknade och insåg att tarzan bara var en dröm.

Saik ligger under med 3-0. Nu byter vi kanal.

PUSS.

Måndag.


Heeeey. It's monday!
Sovmorgon till klockan ett. Sedan var det första praktiska lektionen i hur man slipar in glasögon. Mitt tålamod började sjunga på sista versen efter att i 2 h ha slipat på en plastbit som vägrade att passa in i glasögonen. Men jag bet ihop, räknade till tio och höll ut i en timme till.
När jag kom hem övervägde jag om jag skulle plugga direkt eller om jag skulle ge mig ut på en joggingtur. Det blev det sistnämda alternativet, så 30 minuter i ett strålande Kalmar. Solen gassade, himmeln är knallblå och jag var tvungen att kavla upp ärmarna på löparjackan för att det var så varmt.
DET ÄR SOMMAR I KALMAR! And I like it.

Nu sitter jag nyduschad och nyäten i soffan. Doftar jordgubb från hårinpackning och body lotion. Maten bestod av en mango, en kiwi, några vindruvor och två små valnötsbrödbullar (bakade av mami och hittade långt in i frysen av mig). Så nu är magen mätt och jag är glad.

Det verkar som att pollensäsongen har dragit igång. Jag fick ju en rejäl släng i mina ögon förra sommaren, men ber till övre makter att det var en engångsförteelse och att jag kommer att slippa det i år. Än så länge har jag inte känt av något, men peppar peppar...

Nu ska jag pluggeliplugga en stund. Imorgon ska jag sitta patient på en tvåas tenta på morgonen, och på eftermiddagen ska jag sitta patient på en treas x-arbete. Spännande :)

Pöss.

Lördag.


Det är tentaplugg som gäller tills det är dags att sova ikväll. Imorgon smäller det.
Jag börjar bli lite trött. Tenta förra lördagen => en helgdag. Tenta imorgon => ingen helgdag. Vilket i sin tur leder till att jag nästa helg inte ska planera någonting som är mer ansträngande än att röra mig mellan soffan, kylskåper och toaletten.

Igår var det första april. Jag lyckades hålla mig hyffsat olurad. Men det gick många andra lurendrejerier runt om i Sveriges avlånga land. Bland annat SJ's aprilskämt som lades ut på twitter:



Och att de i Göteborg skulle göra en penisförlängning av Poseidon-statyn. Stackars killen som blev intervjuvad.
"Tror du att du kommer få komplex?" "Nej, det är ingen ris... HAHAHA, nä jag hoppas inte det".

Nu måste jag springa ner och plocka ur tvätten. Ikväll ska jag lyxa till det med en nybäddad säng.

PUSS