Bildbomb.

   

   

 

 

   

   

 

 

 

 

 

 


Sen sist

 
Nu var det ett tag sedan igen. Och vad har hänt sen sist?
I tisdags packade jag in mig själv och mina små tvillingkusiner i bilen. Vi åkte till Kalmar för att tillbringa några dagar där.
Vi...
- besökte Skälby gård, två gånger
- var nere vid slottet
- köpte godis på Tokige Ture
- åt tacos
- kollade på en hästfilm och en hundfilm
- spelade twister alldeles för många gånger för mitt eget bästa, jag har fortfarande ont i händerna
- spelade äventyrsgolf på Öland
- solade och tog årets första dopp, i havet!!!
- åt glass
Sen åkte vi hem på torsdag förmiddag. Men innan vi åkte hem fick jag hjälp att plocka ur alla mina köksskåp och klädkammaren, för nu ska de äntligen göra vid ventilationen i lägenheten.
 
Jag hann inte mer än komma hem på torsdagen förän vi skulle iväg igen. Jag och päronen åkte ut till stugan direkt. Sen åkte jag och pappa och sjösatte båten. Pappa fick köra hem trailern och jag fick äran att köra hem båten. Tjohoo! Det är nåt speciellt med den där första båtturen.
 
I fredags var det midsommarafton. Jag och pappa gjorde en midsommarkrans, sen åkte vi upp till hembygdsparken i Hånger. Vi gick den alltid så svåra tipspromenaden, spelade på chokladhjul och köpte lotter. Sen åkte vi hem lagom till att regnet kom. När mami kom ut så åt vi nypotatis och burkskinka, med jordgubbar till efterrätt. Och på kvällen fick vi gäster, så vi grillade korv och åt ännu mer jordgubbar.
Resten av helgen tillbringades också i stugan. Igår metade jag och mamma. Pappa fick hedersuppdraget att leta mask. Vi fick upp en varsin mört, men de fick hoppa tillbaka i sjön igen.
 
Igår blev jag hembjuden på fika till lollo. Trots att vi bor två hus ifrån varandra har vi inte sett skymten av varandra. Med var också Sandra, Daniel, Lydia och Alle. Lollo bjöd på dunderfika; butterkaka, rabarberkaka och chokladbollar. Som om man inte ätit tillräcklig denna helgen, men fika får man alltid plats med ;) Det pratades iallafall massa bröllop, för Lydia och Alle ska gifta sig senare i sommar. Åh, jag vill också planera bröllop, så himla roligt.
 
Idag pissar det ner regn från himlen. Riktigt skitväder. Jag har inga planer alls för dagen. Det är min sista lediga vecka innan jag börjar jobba, så jag ska njuta rejält av ledigheten. Till helgen ska jag på besök till världen bästa Karin i Jönköping. Som jag saknar henne! Vad vi ska göra, det vet ingen, men en dunderutgång på lördag blir det iallafall!
 
Nu ska jag göra en bildbomb från Kalmar och midsommarhelgen.
 
PUSS

Måndag.


I lördags gjorde jag årets sämsta springrunda. Huvudet satte stopp för att pressa mig igenom mina sex kilometer fast att jag rent konditionsmässigt vet att jag orkar. Tog mig ändå igenom på 40 minuter trots att jag gick några gånger.
Sen åkte jag ut till stugan där päronen och faster Inger var. Vi grillade på kvällen och spelade kort. Sen satt vi och tittade ut när det blixtrade och åskade och det öste ner regn. Mysigt var det, förutom att jag började frysa. Gick och la mig med dubbla täcken och en filt, frös så jag skakade tänder och sen började monsternatten. Feberfrossade mig igenom nattens alla timmar och när jag vaknade på morgonen frös jag fortfarande. Så jag låg i soffan hela dagen igår. Skoj. Bara feber, ingen förkylning eller halsont. Mystiskt tycker jag.

Idag är jag iallafall av med febern och allt är som vanligt. Har dock fått dammsugningsuppgift av mami idag, så jag hade gärna haft feber en dag till, hähä ;)

Imorgon ska jag och mina små tvillingkusiner åka till Kalmar. Vi ska vara där några dagar och mysa. Spela minigolf, titta på film, åka till Öland, äta glass och annat skoj.

Nu är det bäst att jag tar tag i dammsugningen så jag får det avklarat.

Puss

Torsdag.


Måndag, tisdag, onsdag och torsdag. Vad har hänt sen sist?
I tisdags var jag i Ullared, shoppade lite för mycket, som vanligt. I onsdags flängde jag runt på stan och fixade studentgrejer. På kvällen hämtade jag småkusinerna och vi åkte till stan och kollade in alla fina klänningar på balen. Sen åkte vi till donken och åt mjukglass. Idag har jag jobbat min första riktiga dag på Finnvedens optik, alltså inte som praktikant. Det var bara en extraknäck pga lite personal, så jag fortsätter mitt sommarlov någon vecka till.
Imorgon är det student i Värnamo. Jag och tvillingarna och Jonte aka. småkusinerna ska ner på skolgården och kolla när alla glada studenter springer ut. På kvällen ska vi en vända till Amanda, och sen ska vi fira Basse.

Min faster är på besök i Smålandet nu också. Hon kom igår. Så idag fick jag sällskap vid frukosten. Trevligt. Ikväll bjöd hon mig och päronen på Harrys, och vi kom precis lagom till musikquizet, så det var vad vi roade oss med ikväll. Just nu är jag dundertrött efter en lång dag, så det är bäst jag sover nu så jag orkar med morgondagen.

Puss.

Söndag.


Nu har jag varit i Kalmar i en vecka och ska snart bege mig hem mot Värnamoet igen. Fast jag överväger att stanna kvar, pratade med pappa nyss, det regnar hemma, här skiner solen och himlen är blå...

Här kommer en summering av veckan:
Jag har:
- gått 4,7 mil
- ätit 14 ägg (det är helt sjukt, undra om det finns någon övre gräns?)
- druckit rosé med Jossakossa på Krögers
- festat med danskar, ovanstående brutta och en kille som tycker det är sjukt sexigt hur man kan förpacka konservburkar så ekonomiskt och miljövänligt som möjligt
- färgat håret
- fickparkerat så dåligt att jag var tvungen att köra ut och parkera på ett annat ställa (pinsamt då det är hus runtikring och jag kan bara tänka hur många som satt inne och skrattade åt när jag rattade runt men inte kom varken närmre kanten eller längre ifrån)

Agatha har:
- kastrerats
- sovit

Idag fick jag sällskap på min morgonpromenad av Josse. Vi gick ner till slottet, bort mot Kalmar sund och hem igen, 9,93 km stannade mätaren på. Lagomt.

Nu ska jag packa ihop alla mina och alla kattens ägodelar, sen ska vi åka hemåt.

PUSS!

Hey there cowboy.


Igår var det kalas i Calmare stad. Jag mötte upp Josse och Erik, sen cyklade vi till en förförfest hos Eriks kompis Viktor. Där satt vi och pratade en stund innan vi gav oss iväg till förfesten, och det är här äventyret börjar. Förfesten ägde rum hos ett par danskar som var i Kalmar och praktiserade på Arla. De bodde i en litet mysigt hus typ. Och det var verkligen litet, för det var sjukt trångt, det var nästan så att vi fick sitta utanför dörren.
Där lekte vi iallafall lekar, två stycken. Den ena var en cowboylek. Så himla rolig, jag satt mest och skrattade hela tiden för det var så knäppt. Sen körde vi ett kortspel med regler, det var också väldigt roligt. Och så drack vi bål och pratade danska förstås, knepigt som tusan att förstå dom.
Slutkalaset hamnade på Harrys. Där röjde vi järnet med danskarna. DJ'en spelade danska låtar, guldkorn som Olsen Brothers och Jag kallar på dig, och massa annan skön musik med.
Vanligtvis stänger uteställena vid två, men nu har det tydligen öppet till tre och vi var kvar till sista låten. Såklart.
Vid fyra var jag hemma. Lite lagom sådär. Men det var dejligt. Mange tak för en sjukt bra kväll!


Natt?


Kvart över fyra. Lagom att sova nu. Har haft en tokbra kväll och natt. Kan berätta mer imorgon. Nu ska jag sova. Lagom till att solen tittar fram.

Godnatt!


Walking.


Glömde bort skoskaven i hälen och tårna för en stund. Någon morgonpromenad blev det ju inte, men det blev en ikväll istället, på 9,3 km. Sköööööönt!


Torsdag.


Halå!
Idag har jag tagit paus från morgonpromenerandet, mest på grund av att jag har fått skoskav. Men också på grund av att det var annat som förgyllde min morgon.

Igår gick jag däremot en långis. Tänkte gå ner till slottet. Och det gjorde jag med. Satte mig och myste i solen en stund. Sen gick jag längs ängöleden när jag gick hemåt, och in på Ängö. Gick ut mot vattnet och hittade en liten badplats, med utsikt över ölandsbron. Jag badade inte, men jag knäppte kort på den vackra utsikten och satt även där en stund i solen och njöt. Sen gick jag hem. rundan slutade på en mil och en halv kilometer. Riesligt skönt!

Efter lunch plockade jag upp Josefine, vi åkte till Hansa och shoppade lite. Fina Josse!
Sen åkte vi hem på varsitt håll för att några timmar senare mötas upp igen. Denna gången cyklade vi in till stan, satte oss på Krögers i en soffa, beställde in ett varsitt glas rosé och så satt vi där och pratade hela kvällen lång. När rosén var slut festade vi till det med en strawberry daquiri och fortsatte att tjöta en stund till innan vi trampade hemåt runt elvatiden.
En riktigt fin nationaldag med en fin vän <3

Idag ringde klockan vid sju. Jag klev upp en halvtimme senare. Sen borstade jag Agathas päls och gjorde henne redo för... VETERINÄRbesök!!! Hon ska kastreras idag. Mitt lilla hjärta. Lämnade in henne hos veterinären lite efter åtta och ska hämta henne efter tre. Usch. Jag är nervös :( Hon ska sövas. Men det kommer nog gå bra. Intalar mig det iallafall. Veterinären frågade efter ett nummer de kunde nå mig på, "om det skulle vara något". Blir nojjig. Som om något skulle gå fel. Nä, det ska gå bra det här. :)

Nu ska jag städa lägenheten. Dammsuga och plocka iordning. Får passa på när jag är själv. Hoho.

Puss!


Kattis.


En dag på praktiken diskuterades det barn och utvecklingssamtal. De går på såna samtal för ungarna som går på dagis. Undrar om mina päron gjorde det för mig med, och undra vad de sa då?
För här diskuterades det att det lilla barnet var dålig på att leka. Ja hjälp alltså. Vilket bekymmer.
Det jag vill komma till är att om min katt, min lilla kisse på 1 år, 15 kattår, hade gått på dagis, så hade de berömt henne för lekande. Hon har en liten burk med sina leksaker i. Först gick hon och hämtade en boll som hon spelade med i hallen. Och nu har hon hämtat Bella Bläckfisk som hon har lagt på golvet. Sen har hon hoppat upp på buren och ligger där uppe och spanar på bläckfisken. Sen attackerar hon den! Hahaha, lilla Agatha. Ibland måste jag nypa mig i armen och intala mig en extra gång att det inte är en riktig bebis jag har.


Kvällis.


The more you want something, the harder it is to get.
Ja, det är väl sant.

Min bostadsrättsförening har bytt tv-leverantör. Jag är nu mera innehavare av 3, 5, 7, 8, 9, 10, 11 och tv4sport och kan kolla på massa skitprogram.
Idag har jag tittat på Sveriges fulaste hem, Världens fetaste familjer och på Älskling du har blivit en tjockis. Och så såg jag när Vmo IFK förlorade mot Öster. Fotboll alltså. Ibland förvånar jag mig själv.

Nu ska jag sova. Gonatt!


Måndag.


Jag började även denna dagen med en promenad. Solen sken så jag unnade mig en riktig långis. Gick ner mot Kalmar slott och fortsatte mot kalmarsundsparken. Satte mig på gräset och njöt av tillvaron en stund, sen traskade jag hemåt igen för att äta frulle; äggröra och filmjölk. En av mina kollegor på praktiken berättade att hon åt fil med mald ingefära i, så jag var tvungen att testa detta och det är verkligen supergott. Så det rekommenderar jag starkt.

Man blir bortskämd med vacker utsikt när man går i Kalmar, särskilt nere vid slottet. Det är så vackert.

7,5 km slutade rundan på. Härlig start på dagen!


Söndag.


I fredags fick jag sällskap till praktiken av en blåbärspaj. Det var sista dagen och jag bjussade mina kollegor på den till eftermiddagsfikat som tack för fem toppenroliga veckor. Förutom att fika så gjorde jag min sista synis, hjälpte till i butiken, satt med på en undersökning med ögonläkaren och så lödde jag. Det var en bra sista dag tycker jag. Som plus i kanten kan jag tillägga att jag lunchade med Ellinor på Snipen. Mycket trevligt.

Och det där med lödningen. Min handledare tänkte minsann inte godkänna mig om jag inte lödde. Likadant om jag inte svarade i telefon. Så i fredags roade hon och Marcus sig med att klippa sönder en båge på alla jobbiga ställen, som jag sedan fick löda ihop. Jag fick mycket väl godkänt i min lödning och är faktiskt ganska stolt över mig själv.
Telefonen vågade jag också svara i efter många om och men. Min handledare applåderade när jag la på luren... Det jag var mest nervös över var att jag, av bara farten och utan att tänka på det, skulle svara Hej och välkommen till Ica kvantum istället för finnvedens optik. Det hade ju blivit lite pinsamt... Men jag lyckades svara rätt, hjälpa kunden och vågar nu mera svara i telefon!

Nu har jag sommarlov. I fyra veckor. Ska dock hoppa in och extrajobba någon dag. Sen ska jag sommarjobba. På samma ställe som jag har haft praktik. Men det är ett senare kapitel. Nu ska jag njuta av ledighet. Och förhoppningsvis lite sol.

Jag åkte till Kalmar igår. Ska fixa lite i lägenheten innan de kommer och ska göra om ventilationen. Och så ska Agatha till veterinären på torsdag. Så vi kommer tillbringa någon vecka här.
Jag började dagen med en morgonpromenad. Skönt. Sen har jag färgat håret, eller tonat det rättare sagt. Och så har jag varit och inhandlat nagellacksborttagning så jag kan göra något åt mina naglar. Det gäller att hitta på saker att göra, annars kommer jag bli galen. Känner mig redan rastlös på ledigheten.

Puss!