Söndagsångest.

 
Tentanervositet x 2, CV-skrivande, examensarbetesplanerande och lite lätt framtidspanik på det. Vartskajagtavägen, kommerjagfåjobb, någonstansattbo. Det är mycket som snurrar i huvudet, och det är ännu mer att sysselsätta sig med om dagarna.
Nu är nog äntligen mitt CV fullbordat iallafall. Bara personliga breven kvar. Sen det där med examensarbetet.... Jag väntar mailsvar och är spänd på att få ihop det hela. Två praktiska tentor väntar denna veckan, en i stabila linser och en i mjuka linser. Och framtidspaniken, ja den ska vi inte ens tala om. Jobb - ja tack! Ett jobb inom samma typ 10 mils radie som Emil - ja tack! En lägenhet som vi kan få plats två personer, en Agatha och en kommande Franco i - ja tack!
Jag skulle vilja spola fram tiden till ett år framåt typ, så man slipper all stress och ovisshet. Men samtidigt kan jag inte låta bli att tycka att allt är ganska spännande. Och mentalt påfrestande. Och stressigt.
 
Jaja.
 
Mitt i all turbulens i mitt huvud så hinns det iallafall med lite skojigheter också. Mitt kvargmonster fyllde hela 24 år i förrgår, jag fyller 23 om mindre än 2 veckor och idag firar vi 6 månader som världens, i alla klasser, bästa par. Tur att vi träffas nästa helg, för vi har mycket att fira! Det blir någon natt i jönkan, sen tar vi en tripp till Borås över helgen. Med lite stopp på diverse ställen för att söka jobb. Iiiiiiih!
 
PUSS.
 
 

Lördag.

 
3 veckor skulle det egentligen gått mellan. Men efter två dagar var längtan redan så stor så det fick bli ett Emil-besök i helgen redan. Tjiho! Men nu sitter han och skriver tenta, så jag får snällt hålla ut några timmar till...
 
Igår skrev jag tenta i en monsterkurs; kontaktlinser. Det gick la sådär. Alltid så svårt att veta, jag kan vara säker på ett svar, medan en annan som svarat annorlunda är säker på sitt svar. Så man får helt enkelt hålla ut två veckor tills den är rättad och se hur det gick då. Det är ju aldrig kul med omtenta, men denna kursen är så pass viktig så en omtenta skulle ju bara innebära att man får lära sig allt ännu bättre, det gäller att se det positiva i det negativa.
 
Nu ska jag städa lite, sen ska jag åka och handla mat, sen ska jag skriva lite CV, och så ska jag maila lite om examensarbetet. Sen är det nog lagom att Emil kommer.
 
Trevlig helg!
 
PUSS.

Tisdag.

 
Nu var det sådär länge sedan igen!
 
Förra helgen var jag hemma på praktik på Eye Clinic. Jag skulle se 15 linspatienter, men var uppe i 28 när jag sa hejdå på tisdagen. Kul var det, och lärorikt!
 
Nu håller jag på att packa inför nästa resa. När morgondagens skola är gjord tar jag bussen ut till Kalmar airport för att sedan flyga uppåt i landet. Mellanlandar på Arlanda och möter upp Emil, sen flyger vi vidare till Östersund. När vi väl är där kommer Jessi och Micke och så tutar vi vidare till Klövsjö där vi ska tillbringa helgen med mami, papi, Bodil och Örjan. Skidåkning, bastu, after ski och mys står på schemat. Oj så jag längtar! Det var två år sedan jag stod på skidorna sist, så det är verkligen på tiden nu.
 
Jag har nästan packat färdigt (det är rekord i att vara färdig tidigt), nu återstår bara en svängom med dammsugaren så inte helgens kattvakter, snälla Anna och Jimmy får en dammchock när de kommer hit. Sen ska jag plugga resten av kvällen, för nästa fredag är det dags för den teoretiska tentan i kontaktlinskursen. Nu vill jag ha slut på eländet, jag har nog aldrig känt mig såhär skoltrött. Om 4 månader exakt springer jag ut skolan med optikerexamen - så sjukt häfigt!
 
Idag hade vi tårfilmsanalys på övningen. Det var spännande. Vi fick testa massa olika metoder där man testar tårvätskan. Ett av dom var Schirmer test. Man stoppar in en filterremsa innanför ögonlocket och ser hur långt det blir blött av tårar efter 5 minuter. 30 sekunder tog det, sen var min remsa genomblöt - inget fel på tårarna här inte! Hanna lyckades verkligen fånga stundens hetta på bild. Det ser dock värre ut på bilden än vad det är i verkligheten, men just i detta ögonblicket var det väldigt oskönt.
 
Slänger in ett litet grattis till Agatha på namnsdagen. Hon har fått fler grattishälsningar än vad jag får när jag har när jag har namnsdag... Skillnad på folk och katter märker jag...
 
Puss.