Onsdag.


Det blev tre och en halv timmes fnisstid i skolan idag. Jag, Ellinor och Anna tränade på binokulära avstämningsmetoder. Först fick Anna och Ellinor turas om att sitta patient, för jag kan inte vara med eftersom jag har en skelning. Sen kom Putte in och satte sig frivilligt i undersökningsstolen, lagom till att våra hjärnor vägrade att sammarbeta, så vi skrattade oss igenom den sista timmen. Men det klarnade ändå rejält efter lite praktisk övning - skönt!

Agatha har kommit på att man kan sätta klorna i mina ben och ta sig upp den vägen till mitt knä. Inte jätteskönt. Men toppen på notchen kom ändå för en stund sedan, jag sitter vid skrivbordet och pluggar och så smyger hon sig på bakifrån, hoppar upp och sätter klorna i svanken på mig, hon lyckas dock inte ta i så hon kommer upp helt, så hon blir hängandes där, med klorna i min rygg. Ibland är hon inte jätte snäll. Men nu har jag ställt upp hennes bädd på skrivbordet, så hon ligger och sover i den så jag kan plugga i lugn och ro.

Imorgon blir det heldag i skolan, 9-16.30. Föreläsning, träna med Ellinor i undersökningsrummen och efter det ska vi ha samtal med treorna. Härlig dag!

Nu ska jag krypa ner i sängen.

Godnatt!

Tisdag.


Vaknade med en knorrande katt i ansiktet. Hon slickade mig på näsan och hon är ju som en damtuss så det kittlas rejält när hon kör fram sitt luddiga ansikte i mitt.
Hade föreläsning på förmiddagen. Det var tungt. Hängde inte med på hälften av vad han sa. Massa nya saker, och osammanhängande, så jag får nog gå igenom det hela i eftermiddag så jag har lite hum om vad vi ska göra på övningen imorgon.
Efter föreläsningen tränade jag med Sandra i undersökningsrummen. Det var trevligt. Vi är ju inte övervägande med hyperopa i klassen, så det var bra att vi kunde öva på varandra för en gångs skull. Det gick lite knaggligt, men är ändå nöjd. Känns att man behöver lite repetition för att komma igång igen.

Drömde massa skumt inatt med. Bland annat att de började ropa ut i högtalarna över hela stan, hörde inte vad de sa, men sen blev det världens skottlossning utanför mig. Så jag gömde mig under kläderna i min garderob. Skitläskigt!

Nu tänkte jag dammsuga, till Agathas mindre stora förtjusning. Ikväll blir det en sväng till friskis med Majsen. Vet dock inte vad det blir för träning, antingen ett medelpass eller en sväng in på gymmet.

Puss!


Måndag.


Nu är första skoldagen på andra året avverkad. Vi mjukstartade med introduktion till optometri II och sen övade jag och Maja i undersökningsrummen en stund.

När jag kom hem var Agatha på världens bushumör. Men nu har hon äntligen lugnat ner sig, så hon ligger här jämte mig och spinner på som bara den. Mys :)

Jag och Majsen ska snart iväg och fixa träningskort på friskis&svettis, sen ska vi till ikea en sväng och se om vi på något sätt kan lyckas få in ett skrivbord i bilen.

Veckan är fullproppad med föreläsningar, övningar och egenträning med diverse klasskompisar. Nu kör vi! Dugga på det vi lärt oss på optometri I nästa onsdag. Kan bli spännande. Jag vart lite ringrostig idag, särskilt med korscylindern. Men det ska nog ordna sig med lite övning.

Puss!

The day after yesterday.


Nu ska vi se här. Vad har hänt sen sist?
Det har varit Värnamodagarna hemma. Har varit nere två kvällar och ätit med päronen, fastrarna och Sofia och Sara, älgkebab ena dagen och langos andra dagen. Mycket gott.
Igår var det skyttets dag på Källäng, man fick testa skjuta luftgevär, korthåll och 6,5 och så var det tipspromenad och lite så. Jag hjälpte till lite med att instruera på korthållsskyttet. Och så åt jag bullens varmkorv. Och jag sköt minsann också. Luftgevär gick väl bra, korthållet gick mindre bra, eller jag hade en fin träffbild, men den låg ju så långt söderut så det nästan vart varmt, men för att komma till det jag vill; 6,5. Jag har aldrig testat detta, och jag laddade mentalt hela förmiddagen innan jag vågade skjuta iväg mina skott. Det är så grov rekyl och det smäller så högt, så det var det jag drog mig för. Men men, jag smällde iallafall iväg 48 poäng. Inte helt illa pinkat måste jag säga. Ont i axeln gjorde det, och jag är öm idag med. Men det gav en liten kick när man drog i avtryckaren minsann.

På eftermiddagen packade jag in mig, alla grejer och Agatha i mammas pegge och så burnade vi iväg till Kalmar. Det vankades nämligen ett gardenparty för alla nya studenter, faddrar och oss ickefaddrar. Och herregud vilken kväll.
Började med förförferre hos Maja. Ellinor, jag oh Majsen åt superdupergoda chokladmuffins och satt och snackade en stund. Sen skulle Ellinorish hem och jag och Maja började peppa party. Några cider och galna förfestbilder senare så gick vi iväg och mötte upp några från klassen som vi tog sällskap med, sen började kalaset. Och vilken kväll det blev. Vi dansade och sjöng (skrek) med i alla låtar, träffade massa härliga klasskompisar och det var så sjukt roligt!
Kom hem runt tvåtiden och slängde mig i sängen med Agatha bredvid mig. Och nu är vi nyss uppstigna efter att ha legat och gosat hela morgonen, hon har varit på världens kelhumör. Sträcker fram tassen och klappar sååå försiktigt på min kind. Myspys.

Nu måste jag göra någon nytta. Och btw, imorgon börjar skolan. Whoop whoop!

PUSS.

Kvällis.


Har man inget roligare för sig så kan man ta en kvällspw med. Jag hade inget roligare för mig, så jag tog alltså en kvällspw. Drygt 6,3 km tror jag, på 57 min. Det är så gött när man proppat igen öronen med hörlurar och man kan försvinna in i tankarna en stund. Skööööönt!

Ikväll har jag och päronen tittat på Hur många lingon finns det i världen?. Så fin film! Jag gillade den starkt, även om jag kanske inte tittar på den igen, så är den definitivt värd att se en gång.

Imorgon är det torsdag. På torsdagar rider mina småkusiner och jag och mami har lovat att vi ska komma och kolla. Mysigt! Dom är så duktiga, och modiga!! Jag vågar inte ens gå i närheten av så stora hästar som de rider på.
Sen ska vi ner på stan och äta med fastrarna på kvällen, och efter det ska vi hem och kolla på kisselimissen. Min lilla sötgöta.

Puss.


Onsdag.


Efter en lite längre sovmorgon än vad jag planerat, och en liten frukost på det, så tog jag mig ut på en pw. 6 km på 57 min. Alandsrydsrundan blev det. Skönt!
Sen lagade jag lunch tills pappa kom hem. Eller lagade och lagade, jag kokade potatis och värmde en köttgryta. Hur gott som helst. När jag åkte tåg hem så fick jag ett plötsligt sug efter just köttgryta och potatis, så lyckan var total när det blev dagens lunch.

Just nu sitter jag och skriver in kommande termins schema i almanackan samtidigt som jag pillar bort sårskorpor på armarna (får inte, jag vet, men kan inte låta bli).
Jag längtar lite smått till Kalmar med. Ser faktiskt fram emot att börja skolan igen. Ser dock inte fram emot att jag någon gång under detta året ska behöva plugga ännu mer till en andra omtenta på fysiologin. Bajs.

puss.

I feel like...


...it's going in the right direction.

Tisdag kväll. Agatha är på världens lekhumör. Men hon är inne hos mami och papi och bökar runt just nu. Och tji fick jag för att jag sa att min säng var för hög igår. Med en katt som kan liknas vid en extra spänstig studsboll var det ingen konst att ta sig upp här. Men det gör inget, för det är ganska mysigt med en knorrande kisse som sover vid huvudet.

Idag började jag dagen med ett varv runt Osuddenrundan med mamma och moster. Skön start på dagen. Sen har jag suttit ute och njutit av det fina vädret en stund, läste lite, eller okej, jag slumrade till i solstolen. Kusinerna och moster kom på besök i eftermiddag med. De ville spana in lillan, så jag och mami bakade en äppelpaj till fikat. Gott som bara den!

Nu ska jag sova. Ska försöka ge mig ut på en morgonpromix imorgon, observera försöka.

PUSS.

It's exciting.


Igår avslutades dagen på bästa tänkbara sätt. Hyrfilm, en galen katt och massamassa mys.
Idag började dagen superbt. Jag och Agatha låg och myste i sängen en bra stund. Sen tog jag en pw in till stan och lämnade tillbaka filmen, samtidigt som jag fnissade lite åt alla nya studenter som sprang runt med sina namnpannband på stan. Det är helt otroligt att det har gått ett helt år sedan jag började. Vart i hela friden tar tiden vägen?

Nu är iallafall jag och Agatha hemma hos päronen, här ska vi tillbringa resten av veckan. Det var en pipig resa på tåget till vmo, men det gick ganska bra att åka ändå. Loppan ligger och sover i sin resebur nu, hon kan inte hoppa upp i sängen här hemma, den är för hög. Så jag ska passa på att njuta extra mycket av min sömn nu när jag får hela sängen för mig själv. Höhö.

Sova nu? Ja.

puss.


Söndag.


När alla andra var ute och drack alkohol och skakade rumpa på dansgolven var jag och Maja ute i våra löpartights och vindjackor och promenerade - i 1,5 h. En väldigt skön kväll måste jag säga.

När jag kom hem och skulle äta havregrynsgröt för tredje kvällen i rad (i brist på att inte orka laga mat) så fick jag stå upp under hela måltiden. Jag har en katt som är väldigt intresserad av vad matte äter och som gärna vill klättra på ryggen, sätta klorna i nacken och leka när jag sitter och försöker njuta av min gröt.
Fotproblemet har jag dock löst - med mammas hemliga knep. Vitpeppar på strumporna. Nu är hon inte alls intresserad av att bita i fötterna som springer runt på golvet hela tiden.
Vi hade faktiskt en mysstund i soffan med. Jag la mig under filten och så kom hon och la sig mitt framför ansiktet (allt för att jag inte skulle kunna se på tv, men det var James Bond, så det gjorde inget) och så kröp hon fram och slickade mig i pannan. Lilla tuffsan. När hon är på myshumör så är hon bäst!

Idag är det stora tvätt- och städardagen! Håller på att stöka runt med dammsugaren, vilken Agatha ratar mest av allt, så hon ligger under sängen och sover - på ett tomt gevärsfodral, jag känner att hon är väluppfostrad med att välja favoritplats, som skytt kan man väl inte bli mer stolt? Hon leker förresten hellre med de rosa bollarna än den blå också, klok kisse och stolt mamma :)))

Nu ska jag ïnta toaletten. Den tråkigaste städningen.

PUSS.

Nihil impossibile est


- ingenting är omöjligt.

Man får faktiskt tänka lite längre än till nuet när man pluggar, annars skulle man aldrig orka ta sig igenom de sista dagarna innan tentan.

Just nu tänker jag 24 h framåt - då är tentan över. Sen tänker jag lite mer än 24 h framåt - då blir det kanskekanske en utgång med Maja. Efter det tänker jag söndag kväll. Sen tänker jag måndag - då ska jag och Agatha åka tåg hem till mattematte och mattehusse.

PUSS.

Pluggish.


Önskar det var två veckor kvar till tentan. Men istället är det bara en dag. Bläh!
Lär behöva ägna resterande timmar av detta dygnet till att plugga. Varför gör man såhär mot sig själv? Väntar till sista minuten. Kanske för att det är den tråkigaste kursen på hela året - ja, fysiken var tillochmed roligare.
Agatha har legat och sovit jämte mig, men nu vaknade hon till liv och leker med sin apa under sängen, uppe i sängen, på kanten av sängen, i soffan, under soffan - hon är överallt, samtidigt.

Tidigare ikväll fick jag besök av söta Maja. Vi satt och pratade om ditten och datten en stund. Ett bra avbrott i plugget.

Nä. Dags att återgå. Sinnesysiologi handlar det om just nu. Roligt? Näe.

puss.

Torsdag.


Uppdatering direkt från skrivbordet.

Jag pluggar nervsystem. Fruktansvärt tråkigt och så mycket konstiga ord så det är ruskigt svårt att få in det. Men det går framåt iallafall, och det är väl kanske huvudsaken.

Kissen, som numera har blivit döpt till Agatha, ligger på sängen och sover. Hon piper till med jämna mellanrum, annars har hon gett mig ganska bra pluggro faktiskt.
Jag har fått sova hela nätterna nu med, har kommit på att jag bara ska ignorera henne när hon drar igång med sitt lekande i sängen. Och jag har kommit på vad det är hon jagar efter. När jag lägger mig under täcket och rör på mig så ser hon ju bara ett rörande täcke. Så vill man underhålla henne kan man vicka lite på tårna, då bokstavligt talat flyger hon dit. Gullungen :)
Igår svor jag åt henne för första gången. Jag bar upp henne så hon kunde titta ut genom fönstret, sen vickade jag på persiennen för att hon skulle se bättre, men då blev hon livrädd och satte klorna i mig. Har fått många fina rivmärken på kroppen, haha.

Nu ska jag återgå till nervsystemet. Bara två dagar kvar med plugg och en tenta på fem timmar - sen är det förhoppningsvis över!

PUSS.

Tisdag.


Hej och hå. Världens tröttaste tjej är det som skriver.
Första natten som kissen tillbringade i lägenheten så sov hon i princip ingenting. Andra natten fick jag sova helt ostört, kanske tack vare att jag och mami hade lekt slut med henne på kvällen. Igår kväll gjorde jag likadant, lekte och lekte tills hon inte orkade mer. Men tror ni jag får sova? Fram till halv två vägrade hon att lägga sig ner. Hon vägrar för det första att flytta sig ur sängen, lyfte ner henne typ 30 ggr. Men hon hoppar upp direkt igen. Och när hon väl är uppe får hon spasmer i kroppen, flyger kors och tvärs över sängen, hoppar omkring och är helt galen. Vid halv två valde hon att ge upp, och då kunde jag äntligen sova, lugnt och skönt, ända fram till halv sju imorse. Då vaknar hon och äventyret drar igång igen. Vägrar vara någon annanstans än i sängen, skuttar som en tok runt om kring och vill verkligen inte sluta. Så ja, fem härliga timmars sömn fick jag inatt.
Annars går det framåt här. Hon är ute på golvet mest hela tiden. Har upptäckt mina gardiner. Biter mig i tårna. Slickar mig på fingrarna och det killas hur mycket som helst. Sen myser vi en hel del med. Igår somnade vi i soffan, båda två. Skönt :)

Nu ska jag plugga. Järnet ab. Hela skrivbordet är fullt av böcker, papper, lappar och handouts. It make me feel sick.

Puss.

Söndag.


God morgon. Jag och kissen har äntligen orkat oss ur sängen bort till soffan, jag sitter i och hon sitter under.

Igår hämtade jag ju som sagt min kisse. Det var en tung färd tillbaka till Kalmar för matte, för lillan jamade och gnydde hela vägen. Men det tog slut när vi väl landade i funkabo. Sen ägnades dagen åt att utforska lägenhetens alla skrymslen och hörn. Började med skohyllan, fortsatte längst in under sängen för att sen gå över till tv-hyllans hörn och till sist avslutade hon under soffan.

På kvällen gav jag mig iväg till Hanna där det vankades vikariefest. Vi var hemma hos Hanna till en bra bit fram på kvällskvisten, lyssnade på musik och snackade en massa. Sen gick vi ut framåt halv elva typ, gick in på K.M och satt där tills de stängde. Sen blev det fyllekäk på gatuköket innan vi drog hemåt. Mycket trevlig kväll med ett härligt gäng!

Var hemma runt två och slängde mig i sängen direkt. Efter två minuter stod det en katt på golvet jämte och jamade. Hon var dock inte så intresserad av att sova, så större delen av natten har jag tillbringat med att busa, försöka få henne att sluta att klösa i täcket och att klia henne bakom öronen tills jag trodde att hon skulle spinna runt. Det är helt galet vilka ljud hon får ur sig, hon låter som pappas röjsåg när hon drar igång som mest. Det hela resulterade i inte allt för många timmars sömn.

Idag mår jag som jag förtjänar efter nattens bravader. Har fått i mig frukost efter många om och men och nu ska jag sätta tillbaka alla grejer som ska stå under sängen och bara hoppas på att kittykatti inte är sugen på att gömma sig där under något mer. Man vill ju som gärna se vart man har henne hela tiden.
I kväll kommer matte-matte på besök. Skoj!

Puss!

Fredag.


Nu är det slut - TUT!

Avverkat min sista dag som transportör. Levererat mina sista varor. Sagt hej då till alla söta pensionärer hela veckan.
Blandade känslor med att inte komma tillbaka nästa vecka. Men, det ska bli ganska skönt att komma tillbaka till verkligheten också; skola, tentor, studiebidrag och klassen.

I helgen är det Kalmar stadsfest. Jag och Maja ska in till stan en vända ikväll. Kanske hinner vi se lite Maggio? Hoppashoppas :))) Och imorgon är det vikariefest på kvällen. Kan enligt diverse rykten bli en spännande kväll.

Och imorgon vid klockan 10.00 blir jag kattägare. Jag ska äntligen hämta hem min lilla kisse! Som jag har längtat de senaste dagarna. Ni vet en såndär jobbig längtan, när det kryper i benen och man undrar hur det ska gå till för att man ska orka ta sig igenom flera tiotal timmar innan stunden är kommen. Och nu är det bara 15 h kvar! Galet!

Kommande vecka blir en kalmarvecka. Jag har en omtenta hängandes över mig som jag ska skriva nästa lördag. På sveriges tråkigaste kurs; allmän fysiologi. Så jag ska plugga (försöka iallafall) 24/7, samtidigt som jag ska gosa sönder katten.
Men innan pluggveckan börjar så kommer mami på besök över en natt. Hon ska hjälpa mig ta hand om min bebis. Myyysigt :)

Nu ska jag fixa lite kvällsmat. Dvs plocka ut en matlåda med tagliatelle och marinerad fläskfilé ur frysen. Sen ska jag ta på mig lite kläder som man kan visa sig utomhus med. Dvs inte rosa plyshbyxor och gult brottarlinne. (ja, jag ser ut som en missfärgad, icke-snurrad polkagris). Sen bär det av mot centrum!

PUSS.

Måndag.


Hemmahelg. Skönt!

Imorgon påbörjar jag min sista jobbarvecka som transportör på Kalmar kommun. Ska bli ganska skönt, men jag kommer att sakna pensionärerna. Det har varit en rolig och spännande sommar, och innan jag började kunde jag knappt en enda gata (förutom min egen) men nu är mitt lokalsinne i Kalmar liiite bättre! Jag hittar iallafall till massa ålderdomshem ;)

Det drog nyss igenom ett oväder genom staden. Plötsligt händer det liksom. Jag trampade bort till Netto och köpte mjölk innan, i sol och 20 grader. Sen tyckte jag att det mullrade lite, men trodde det var någon som drog igång en motorcykel. Men när det mullrat ett tag kom jag på att det var Åskar som var på besök och så helt plötsligt började det att blixtra och dundra rejält, och en liten regnskur kom det också.
Så nu är det blött på backen, nyåskat och 13 grader i luften.

Idag när jag kom tillbaka till Kalmar idag så möblerade jag inför min nya kamrat som ska flytta hit. På toaletten står en kattlåda, i köket står två matskålar redo, jämte sängen står en kattsäng, vid fönstret står en klösmöbel, framför tv'n ligger det en tv-kudde och i gaderoben står en låda med en borste, klosax och diverse leksaker. Så nu är jag mer än redo för att hämta hem min mya kompis!
Mamma och pappa har stått för bygge av klösmöbel och syende av sängar och kuddar. Sååå fint!!

Nu är det nog dags att krypa ner i sängen. Jag har fastnat i en bok; Gravidchock - reporter erkänner, av Belinda Olsson. En bok i min smak. Och på tal om gravidchock så har mina drömmar varit i farten igen. Jag drömde att jag var gravid inatt, magen var jättestor och jag velade fram och tillbaka om jag skulle behålla barnet. Jag visste inte vem pappan var och barnmoskorna var jättemystiska. Knepigt det där.

PUSS!

Torsdag.


Ännu en solig och varm dag på jobbet. Pensionärerna är slöa i värmen och likaså jag.

Fixade lite ärenden på stan efter jobbet. Hämtade min första lön som jag tjänade ihop mina första dagar som transportör. Saftigt. Sen råkade jag ramla in på h&m. Hittade en blommig kjol för 30 kronor. Vem kan motstå?

Igår kväll åkte jag till Norrliden. Där mötte jag upp Annie som hade varit på utomhusjympa och vi tog oss ett kvällsdopp. Det var jättehärligt i vattnet, när man väl kommit i vill säga.

Nu ska jag köra järnet ab i lägenheten resten av kvällen. Hur jag än bär mig åt är det alltid stökigt, det står alltid ett berg med disk i köket och jag har alltid tvätt hängandes som måste plockas in i garderoben. När jag kommit på den där superba idén som gjort mig snorrik ska jag anställa en hushållerska.

Imorgon hoppas jag att dagen på jobbet går undan. Jag ska nämligen på förlovningsfest hos Sandra och Daniel imorgon kväll. Så jag hoppas jag kommer iväg i rimlig tid från Calmare stad.

Nähä, bäst att börja. Med disken kanske? Eller med klädhögen framför spegeln i hallen? Eller kanske ska jag äta lite kvällsmat först?

puss.

Tisdag.


Eftersom slutet på förra veckans jobb var något av en katastrof tycker jag att vi var mer än värda att få en bra start på denna veckan. Slutade klockan tre idag. Skönt!
Nu är det iallafall bara sju arbetsdagar kvar, ganska skönt tycker jag, även fast det har varit en väldigt rolig och spännande sommar.

Förutom att jobba så längtar jag oerhört mycket efter min kisse. En och en halv vecka tills jag hämtar hem henne. Fast det är nog bra att det är lite tid kvar, för jag måste göra mitt boende kattsäkert först, typ skruva fast blomkrukorna och gömma mina garnnystan. Och så borde jag nog dammsuga undan alla dammråttorna med.......

Nähä. Dags att göra lite nytta.

Puss.