Sara vs. avloppet.


Okej. Här kommer top notch. Vinnaren över allt i hela världen vad det gäller att bo själv.

Låt mig presentera...

RENSA AVLOPPET.

Aldrig i hela mitt liv har jag längtat så mycket efter pappa eller efter en manlig bostadskamrat som i just det ögonblicket när jag drog upp ett helt får från avloppet. Fy fabian vad vidrigt.

Och det hela började med ett oskyldigt bad. Stod kvar i badkaret medan jag tömde det, för att duscha av mig. Haha? Och när jag drar bort duschdrapperiet skådar mitt norra emaljöga ett helt översvämmat badrumsgolv.
Rensat silen har jag gjort en gång tidigare. Men nu krävdes det ännu mer. Så jag hämtade mina gula diskhandskar och plockade fram mannen i mig själv genom att med ungefär 15 meter hushållspapper dra upp det stackars fåret som hade fastnat. Tre gånger pausade jag för att ringa till pappa som fick coacha mig genom min avloppsrensning.

Men nu mina vänner: Mission Complete.

Jag ökade helt plötsligt med typ 10 poäng i vuxenlistan. Jag växte nog 15 centimeter i stolthet. Och jag tappade matlusten 100 gånger under tiden.

Men, avloppet är rensat, så nu kan jag duscha som aldrig förr.

Ps... det blir ingen havregrynsgröt och kokt ägg ikväll. Jag tror jag är mätt sen lunchen... Hrm..

PUSS.

Onsdag.


Listar de värsta sakerna med att bo själv. (utan inbördes ordning)

1. Stryka tvätt. Helt otroligt tråkigt och helt otroligt svårt. Okej, här är det inbördes ordning, för det tar nog priset i att vara värst av allt.
2. Man kan aldrig skylla på någon annan för att något är borta eller dylikt.
3. Laga mat. Eller snarare, komma på vilken mat man ska laga. Särskilt på helgerna. Har jag nämt att jag äter havregrynsgröt och kokt ägg typ 5/7 kvällar i veckan?
4. Gå och lägga sig. Det är faktiskt sant. Mycket roligare att säga "näh, nu går vi och lägger oss". Istället för att själv ta steget till att krypa ner. Detta resulterar ofta i att jag sover halva natten i soffan...

Ja. Det var väl det jag kom på nu.

Jag håller på att organisera min lägenhet. När man kommer med ett flyttlass blir det lätt att man bara stoppar grejer i lådor och sedan placerar dom där det finns plats. Nu är jag less på att det står skokartonger i min klädkammare medsakersommanintevetärvad i och bara tar upp plats. Så nu håller jag på att tömma kartonger och få lite ordning på det hela. Men det är lite spännande när man haft det så ett tag, man hittar ju grejer som man knappt visste att man hade, en rosa mobilstrumpa med mimmi pigg på till exempel. Kul.
Passade faktiskt på att rensa kläder igår med. Sa åt mig själv att inte vara så blödig. Så en del åkte faktiskt i soptunnan. Jag menar, har man inte använt ett plagg på två år, som varje gång har fått stanna kvar i klädutrensningen "för den är ju ganska fin" så har jag kommit underfund med att det bara tar plats. Så en kasse med kläder mot soporna, några tjocktröjor mot stugan, och en tröja mot blogg.se's loppis.

Har precis fått i mig mat. Kom på, helt själv, dagens recept. Ris med quornbitar och svamp i en cremefraice/matlagningsgrädde-sås. Gott. #vegeterianpåkvartsfart.
Jag måste iallafall tillägga att gjort mig förtjänt av en lunch som denna. För jag har varit på en timmes skivstångsträning idag. Riktigt skönt. Så träningsverken är väl välkommen imorgon...

Nu ska jag återgå till min organisering av diverse prylar.

PUSS.

Bird is the word.


Har fått precis den dos av Clara som behövdes för att orka med skolstress och alla annan stress. Blev pajfikaKullzenska. När vi väl hade hittat dit vill säga. Mycket mysigt. Äppel- blåbärspaj med vaniljsås fikade vi. Superdupergott tycker jag.

Blir dock ingen spelkväll. Kom hem från stan och kollade bussarna. Och blev genast på dåligt humör. Karro och Björn bor längre upp än vad jag gör. Ändå måste man åka neråt, för att sedan byta buss och åka uppåt igen. Och jag hade behövt vänta en timme på norrgård till nästa buss skulle gå. Och det var jag mindre pepp på. Och kanske okej att göra det klockan sex, mindre roligt att stå där när jag skulle hem mittinatta sen. Nä.
Jag blir lite irriterad på busstrafiken i Kalmar. Som om jag inte nämnt det innan? Idag när jag skulle in till stan var bussen endast 15 minuter sen. Det är ju fullt normalt. Att man ens behöver betala för det... Stört.

Har iallafall planerat en tripp till Hansa city imorgon. Ska inhandla en skrivare. Smidigare att kunna skriva ut allt hemma, än att göra det på skolan. Så, någon som har ett bra tips på en billig och bra och smidig skrivare så kan ni ju höra av er.

Nu ska jag steka en kycklingfilé och äta upp resten av potatisgratängen från förra helgen. Kanske ska göra något vettigt åt kvällen när jag ändå blir hemma - plugga.

PUSS

Måndag.


Icke lämpligt att idrottsgalan visades på tv ikväll. Men jag har iallafall fått de flesta av Johannas frågor besvarade till morgondagens gruppövning.
Måste tillägga att det alltid är roligt att någon skytt får uppmärksamhet inom idrottens vida värld. Jag hejjade starkt på Lotta Helsinger som årets handikappidrottare. :)

Stepen idag gick inte enligt min vilja. Jag saknar stepcoren hemma. Eller rättare sagt. Jag saknar ledarna på stepcoren hemma. Där fanns det iallafall en chans att man skulle komma ihåg koreografin under hela passet, och efter passet med. Jag minns knappt ett enda steg jag tog idag. Knöligt.

Nu ska jag kojsa. Morgondagen erbjuder gruppövning. Och en sväng på staden. Och massamassa plugg på kvällen. Nu är det på riktigt, men jag tycker det är kul. Ungefär som när man traglade tyska Ich habe, du hast, er sie es hast und zu weiter. Fast nu låter det mer som om jag knölar ihop latin med engelska för att lyckas rabbla delarna i cornean och scleran och allt vad det nu heter.

Sleep tight.

Lost.


Jag måste göra ett tillägg. Agree with Clara.

Aftonbladet lade ut en artikel idag. Om att stjärntecknet inte stämmer.
Nöp mig i armen, kollade almanackan (inte 1'a april).
Nej
det är sant.
Här har jag, i 20 år och 9 månader, trott att jag varit
fisk.
Jag har i knappt ett år,
varje dag,
kollat aftonbladets applikation på Phillen, för att spana in fiskens horoskop.
Men, idag hade jag helt plötsligt konverterat till vattuman.
Och, jag läser mitt horoskop, och inser att det stämmer mycket mer än vad fiskens gör.
Har jag inlett mig själv i fel tankar i nästan ett år?
Har jag gjort mig lyckligare för att fisken en dag skulle vara lycklig, eller gjort mig besviken över kvällen,
för att fisken den dagen skulle varit besviken över kvällen.
Fast att jag hela tiden varit vattuman, och därmed missat min sanna, egentliga känsla.
För visst är horoskop sanna?

Idag vet jag dock inte om jag är missnöjd över något gammalt misslyckande, eller om jag borde ut och dansa och få lite humor inbankat i skallen. För jag vet inte om jag är fisk eller vattuman.

Herregud.
Snacka om att tappa taget om sig själv.
Att inte veta vem man är.
Imorgon kanske jag är en kräfta.
Eller ännu värre,
ett lejon.


Tjugohundraelva.


Jag hoppas innerligt att ni hade en lika fin nyårsafton som jag hade, för jag hade det toppen.

Jag startade gårdagen med stafett runt elljusspåret. Med fiskfjällsskidor gled jag i princip mer bakåt än framåt och trots kortaste sträckan var jag helt skit slut. Vi avslutade med fika i vallarboden. Mysigt. Inför nästa nyår ska jag införskaffa mig ett par rediga skidor med bättre glid och så ska jag se till att träna lite mer innan. ;)

Fem timmar senare träffades vi igen. Åkte ut till Smålandsstenar där det vankades nyårsfirande. Med trettiotre personer kunde det inte bli annat än bra. Tjejerna som anordnade kalaset lyckades väldigt bra. God mat och trevligt folk. Minus var dock att temperaturen valt att vända upp till plussidan vid tolvslaget så vi firade in det nya året i regn och tö.
Hem kom jag vill halv fyra och somnade en halvtimme efter det. Vaknade vid tio och gick upp för att kolla vart päronen höll hus. Såg då båda två ligga som fågelholkar och snarka ikapp, så jag kröp ner i sängen en timme till. Vid elva hade iallafall pappa kommit ur sängen, men jag kröp ner hos mamma och vi kom inte därifrån föräns klockan ett. Helt otroligt skönt.
Större delen av dagen har tillbringats i vilande läge. Jag fick strängar till ena gitarren i julklapp så jag och mami strängade om den och stämde den, så nu kan jag rocka loss i Kalmar.
Innan vi intog soffläge inför kvällen avsmakade jag päronens nyårsmat; fläskytterfilé med hasselbackspotatis och whiskeysås. Hur gott som helst. Sen satte vi oss i soffan, och med diverse tv-programm som underhåll intog vi fruktsallad och ostbågar. Det känns som att jag har dragit nivån för hur 2011 kommer att se ut. Mycket vila och mycket mat.

Nu ska jag stänga ögonlocken för att sova bort huvudvärken som jag förmodligen fått av för mycket sömn idag.

Night.