Utmaning.

 
Om en timma ska jag stoppa mina fötter i simhallen här i Kalmar för första gången. Detta tillsammans med Hanna. Det är cirkus 7 år sedan jag var i en simhall senast, så detta ska bli mycket spännande. Jag har inhandlat mig en ny baddräkt och ett par rosa simglasögon, så jag räknar starkt med väldigt hög hastighet när jag plaskar fram i bassängen.
Varför jag helt plötsligt fått för mig att börja simma är för att jag fick en uppenbarelse när jag kollade på vasaloppet:
 
JAG SKA GÖRA TJEJKLASSIKERN!

3 mil på skidor, 10 mil på cykel, 1 km siming och 1 mil löpning.
 
 
Sagt och gjort. Längdskidor med allt vad det innebär inhandlades förra helgen, racercykeln som jag fått köpa av min snälla syster anländer i April, löparskorna är redan insprungna och redo, sen fattas bara en våtdräkt. Sen är jag redo.
 
Min plan är att jag under detta året bygger upp någon slags grundkondition. Springer, cyklar, simmar och bara på diverse olika sätt försöker förbättra flåset. Sen ska jag inför varje lopp försöka mig på någon typ av teknikträning. Lära mig åka längdskidor, lära mig sätta fast cykelskorna i pedalerna (eller kanske ännu mer - lära mig klicka ur dom, INNAN jag stannar cykeln) osv... Liksom specialisera mig inför vad som komma skall.
Sen tänker jag mig att jag börjar med något av "sommarloppen" nästa år, antingen simma, cykla eller springa, sen får jag ta resten i den ordningen de kommer. För allt ska genomföras inom 12 månader.
 
Med mig i min utmaning har jag mitt vallateam, min cykelfixare och min personliga tränare. Alla dessa tre kan ni sätta under kategorin Emil, även kallad min pojkvän. Det är han jag skyller på om inte skidorna glider tillräckligt bra eller om jag får punktering när jag trampar på runt vätternrundan osv.
 
Nu ska jag börja värma upp inför kvällens simpass. En kilometer ska jag ta mig igenom, om jag så ska simma tills imorgon.
 
Hejja mig!
 
PUSS.

Från dig till mig
Postat av: Maja Johansson

Var det roligt att simma? :) Själv skulle jag då inte vilja visa mig i bikini för tillfället. Kan tänka mig att ni vältränade hurtbullar stod och jämförde magmuskler i omklädningsrummets speglar ;)

2013-04-02 @ 20:35:08
URL: http://maaia.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback